naleśniki z olejem - 4909 przepisów (strona:89/328)

Ryba w cieście naleśnikowym 155

dokładnie ubić trzepaczką, aby ciasto było jednolite. Ciasto powinno być bardziej gęste, niż tradycyjne ciasto na naleśniki.Filety z ryby pokroić na kawałki , obtoczyć w mące, a następnie zanurzyć w cieście naleśnikowym .Obtoczone w cieście naleśnikowym fileciki smażyć na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniczku

Moje domowe kucharzenie
Naleśniki z soczyście zielonym farszem 123

wiejskiego Ząbek czosnku Oregano, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, mięta Naleśniki Jajka roztrzepać z wodą, dodać mąkę i połączyć dokładnie Smażyć na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną oleju Farsz W garnku na odrobinie oleju podsmażyć posiekany ząbek czosnku Po chwili dodać szpinak, podlać wodą i dusić kilka minut aż szpinak zmniejszy swoją objętość i zmięknie, przyprawić oregano i gałką(...)czasie zalać groszek wrzątkiem i gotować około 5 minut Odłożyć około 1/4 groszku, resztę zmiksować ze szpinakiem i serkiem wiejskim Dodać resztę groszku, przyprawy i wymieszać Farszem wypełniać usmażone naleśniki

HealthyCreations
Naleśniki z wiśniami 126

dodajemy cukier lub inne słodzidło (ilość według własnego upodobania) i dalej gotujemy, często mieszając, aż całość lekko zgęstnieje. Składniki na naleśniki: 3 szkl. mąki orkiszowej 2 szkl. mleka roślinnego 1 szkl. wody gazowanej szczypta soli 4-5 łyżek oleju Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli(...)wlewamy mleko, wodę, olej i wszystko dokładnie razem miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Zostawiamy ciasto na 15 minut aby odpoczęło, po tym czasie albo dolewamy trochę mleka lub dosypujemy mąki. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smażymy naleśnik z obu stron na złoty kolor. Do smażenia następnych naleśników nie trzeba na patelnię

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Naleśniki orkiszowe z kabaczkiem i pomidorami 199

wspaniałą alternatywą na wypełnienie tej pustki jest przygotowanie właśnie takich naleśników orkiszowych z warzywnym, czyli neutralnym farszem... Składniki na naleśniki: 3 szkl. mąki orkiszowej 2 szkl. mleka roślinnego 1 szkl. wody gazowanej szczypta soli 4-5 łyżek oleju Przygotowanie:      Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli(...)wlewamy mleko, wodę, olej i wszystko dokładnie razem miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Zostawiamy ciasto na 15 minut aby odpoczęło, po tym czasie albo dolewamy trochę mleka lub dosypujemy mąki. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smażymy naleśnik z obu stron na złoty kolor. Do smażenia następnych naleśników nie trzeba na patelnię

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Naleśniki z sosem pomarańczowym jak Suzette 131

szklanka mąki pszennej 2 łyżki  kwaśnej śmietany szczypta soli 1 łyżeczka cukru  50 ml. oleju Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy na jednolitą masę. Ciasto powinno być lejące niezbyt gęste. Odstawiamy na 10/15 minut, następnie smażymy cienkie naleśniki. Sok z pomarańczy zagotować z cukrem dodajemy masło i chwilkę gotujemy na mały ogniu. Następnie zagęszczamy dolewając powoli

Andzia Pichci
Paszteciki z kapustą i grzybami 141

papryka 50 ml oleju Składniki na farsz: 1 puszka farszu Leśne Skarby 1 cebula 2 ząbki czosnku olej 500 gram kiszonej kapusty tymianek suszony ok. ½ łyżeczki 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 2 jajka bułka tarta Przygotowanie: Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.  Dodajemy zioła na sam koniec. Smażymy naleśniki. W między czasie

Życie zaczyna się w kuchni
Tacos 116

średnica miała ok. 20 cm.  Rozgrzewamy dwie patelnie, żeby szybciej poszło i smażymy placki z obu stron jak naleśniki . Najlepiej zrobić to na patelniach bez dodatku tłuszczu. Jeśli jednak przywierają, to można patelnię delikatnie posmarować olejem. Jeszcze gorące przewieszamy na ruszcie z piekarnika, uformują się w ten sposób jak klasyczne tacos.  Kiedy wszystkie tacosy mamy już

bistro mama
Naleśniki z białym serem 98

Składniki: Ciasto na naleśniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 3/4 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie: 500 g sera białego półtłustego 200 g śmietany 18% 4 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy Sposób wykonania: Wszystkie składniki ciasta wkładamy do wysokiej miski, miksujemy na gładkie ciasto.  Porcję ciasta nakładam na płaską

Qchnia po prostu
19. Naleśniki szpinakowe z farszem brokułowym 234

grubości wychodzi 4-5 naleśników. 1 naleśnik z farszem to ok. 242g = 230kcal. Składniki na ciasto (4-5 naleśników): - 100g szpinaku baby - szklanka mleka - 120g mąki ryżowej - 2 duże jajka lub 3 małe - 2 łyżeczki oleju kokosowego Składniki na farsz: - 450g mrożonego lub świeżego brokuła - 100g jogurtu naturalnego - 80g Apetiny Basil&Oregano  Gotujemy brokuły do miękkości(...)Dorzucamy mąkę, jajka i olej. Ponownie mieszamy. Następnie odkładamy ciasto na 15-20 minut. Smażymy na dość dużym ogniu (za mały może powodować przywieranie ciasta do patelni) z niewielką ilością oliwy, bądź bez. Farsz: Ugotowany brokuł rozdrabniamy na miazgę blenderem bądź w mikserze wraz z Apetiną i jogurtem. Tak przygotowaną masę nakładamy na naleśniki i zawijamy w ruloniki

Be Fit Be Strong
krokiety z kurkumą i z kapustą z pieczarkami w nucie garam masala... 139

zostawiłam sobie do dżemu na deser a osiem na krokiety na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu i zawijając brzegi zwijać nalesniki w rulony jajka dobrze roztrzepać, maczać w jajku dokładnie rulon naleśnika, obtaczać w tartej bułce i na gorącym oleju smażyć rumiane krokiety, odkładać na ręcznik papierowy aby wchłonął tłuszcz krokiety są chrupiące, smaczne, syte, można je zjeść na ciepło

W Mojej Kuchni Lubię
Naleśniki z kwiatem czarnego bzu 108

Uwielbiam ich smak i zapach. W tym roku zamierzam zamrozić kwiatostany tego cudownego krzewu. Z tej porcji usmażyłam 8 naleśników. Wykonanie ciasta – wszystkie składniki ciasta na naleśniki wymieszać razem na gładką masę. Kwiaty czarnego bzu oczyścić, sprawdzić czy żaden robaczek się nie schował. Oderwać kwiatki z łodyżek i dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto nie może być zbyt(...)jest za grube, dolać odrobinę mleka. Pozostawić ciasto na 10 minut, żeby odpoczęło. Smażenie – mocno rozgrzać patelnię z małą ilością oleju. Następnie wylać ciasto, rozlać ciasto na całej patelni. Ja mam taką specjalną patelnię do smażenia naleśników. Mniejsza jak klasyczna duża patelnia. Jak już naleśnik jest na tyle usmażony żeby można było go przewrócić, robimy to. Z drugiej

Kuchnia Pokoleń
Pyszne placuszki na jogurcie malinowym. 415

przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy.Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto przelewamy do dozownika na naleśniki, jeśli nie macie takiego to przełóżcie do worka cukierniczego z okrągłą końcówką. Na patelni rozgrzewamy  troszkę oleju, wyciskamy ciasto w formie ślimaka. Pieczemy z obydwu stron na złoty kolor.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Ja placuszki

Sama słodycz i szczypta chili
Naleśniki "Bolognese" 207

mieszanego mięsa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych400g 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 łyżki masła ghee lub olej 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego sól, pieprz 0,5 łyżeczki cukru dodatkowo: parmezan Wykonanie: składniki na naleśniki dokładnie wymieszać i odstawić na 1 godzinę warzywa obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Cebulę i czosnek obrać, posiekać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem i serkiem 230

smakowały z wędzonym łososiem, ale też z farszem pieczarkowym, który zrobiłam dla mojego Ukochanego. Polecam spróbować. Składniki na 4-6 dużych naleśników: 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka wody gazowanej Pół szklanki mleka Łyżka oleju 3 kostki mrożonego siekanego szpinaku (brykiet) Płaska łyżeczka soli Płaska łyżeczka czosnku granulowanego Pieprz do smaku Nadzienie: 200-250 g kremowego serka(...)mocno rozgrzaną patelnię ( u mnie 1 mała łyżka wazowa wystarcza na 1 naleśnika) i rozlewamy je po całym dnie patelni wykonując nią okrężny ruch. Gdy brzegi naleśnika zaczynają odchodzić, przerzucamy go na drugą stronę i smażymy jeszcze przez moment. I tak do zużycia całego ciasta, Gotowe naleśniki smarujemy serkiem, nastepnie układamy kawałki łososia i zawijamy. Polecam wypróbowanie takich szpinakowych

Zawsze głodna!

Proponowane wyszukiwania