Delikatny, mięciutki, soczysty królik duszony z marchewką w sosie śmietanowym, to moja dzisiejsza propozycja na pyszny obiad. Lubicie? Bo ja bardzo, to moje smaki
magiczna kuchnia KasiW naszej kuchni powoli nastaje świąteczny czas. Lampki wyciągnięte, gwiazda betlejemska kupiona i mimo że do Bożego Narodzenia zostało jeszcze wiele dni to już wypróbowujemy świąteczne
Kolizje SmakówBardzo lubię sałatki, a takie z śledziem to chyba najbardziej. Moja dzisiejsza to połączenia śledzia, buraków, ziemniaków i ogórka z niewielką ilością majonezu
magiczna kuchnia KasiŚledź w śmietanie to klasyka którą robię nie tylko przy okazji Świąt. Bardzo lubiłam go zawsze z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami, podanymi tak jak ten ziemniak
nietylkopasta.plWilgotna babka makowa – cudownie wilgotna, długo świeża, nie za słodka i nie mdląca, bardzo puszysta. Wilgotna babka makowa jest niestandardowa, bo dodatek maku sprawia, że
Pociąg Do KuchniPiernik niejedno ma imię. Czy to malutki, kruchy i dekorowany lukrem piernik na choinkę, czy miękki i mocno nadziany dżemem, czy taki – piernik duży, wilgotny, idealny
Karo in the KitchenKarp każdego roku gości na naszych wigilijnych stołach pod różnymi postaciami. Do świąt pozostało już niewiele czasu, więc warto pomyśleć na stworzeniem tegorocznej wigilijnej listy
Tradycyjna KuchniaPIERNIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM Czas na pierniczki właśnie nadszedł. Te pierniczki są drożdżowe, więc na już. Miękkie i puszyste z pysznym nadzieniem oblane czekoladą. Nie trzeba
Kuchnia PaulettesNa każdej imprezie na przystawkę doskonale sprawdza się śledzik, z cebulką i ognistym ketchupem zachwyci amatorów pikantnych smaków. Doskonały również na świąteczny czas. Te
Wanilia i KardamonPrzepyszny serniczek kokosowy na bazie twarogu oraz mleka kokosowego na kruchym, piernikowym spodzie polany czekoladą mleczną i udekorowany ciasteczkami Rafaello oraz granatem. Brzmi to jak
Mango PapajaŚwięta tuż tuż, dlatego jeśli chce spokojnie zdążyć ze wszystkim polecam już dzisiaj zaplanować co też podać na stół w ten szczególny czas. Jako, że ja
Bernika - moj kulinarny pamietnikSzukając propozycji na kolację wigilijną, zajrzałam do starych książek kulinarnych z początku XX wieku. Bardzo popularną potrawą w tamtych latach był jarmuż. Maria Gruszecka, w książce
królestwo garówMięciutkie i lekkie muffiny w świątecznym klimacie. Super wilgotne, nie za słodkie. Z kawałkami czekolady i suszoną śliwką w środku. Można podawać je z powidłami śliwkowymi
cool and mintyPrzychodzę dziś do Was z kolejnym słodkim przepisem, tym razem w wersji chrupiąco-ciągnącej, z ciasteczkiem kawowym na którym znalazł się karmel oraz orzechy pekan. Całość
nietylkopasta.plNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchen