Pyszna, prosta sałatka śledziowa. Klasyczna, znana i lubiana. Z dodatkiem gotowanych warzyw korzeniowych: ziemniaków i buraków. Z jajkami, ogórkami kiszonymi, startym serem, majonezem i musztardą francuską
Mango PapajaJuż za chwilę koniec karnawału i Ostatki ! Jak wiadomo Ostatki śledziem stoją, dlatego już dziś zapraszam Was na bardzo klasyczny i chyba najbardziej przeze mnie ulubiony
Kulinarne przygody GatityDawno nie piekłam kurczaka w całości. Ten jest tym razem cytrynowy, z pieprzem cytrynowym i cytryną. Soczysty i delikatny z chrupiącą skórką. Do pieczenia kurczaka idealnie
Ewa w kuchniTak kombinowałam i wykombinowałam pyszne ciasto. Biszkopt, masa na budyniu z truflową czekoladą, dżem wiśniowy, ciastka wiśniowe typu delicje i pyszna polewa. Jednym słowem uczta dla
Ewa w kuchniRyby. Dość często goszczą na moim stole. Pięknie i efektownie podane mogą być też ozdoba stołu. Szczupak to nasza jeziorowa ryba, każdy rybak często przynosi
Z Majeczką w kuchniZimową porą sięgamy po różnego rodzaju napoje rozgrzewające, sekretne kompozycje, aby poprawić sobie humor, dodać odrobinę wigoru i zatopić w rozmyślaniach o ciepłych letnich dniach. Jednym
Kulinarne pyszności MolkiBożonarodzeniowe tradycje Radosna atmosfera tych najpiękniejszych w roku świąt widoczna jest niemal we wszystkich zakątkach kuli ziemskiej. I chodź różne są zwyczaje, tradycyjne obrzędy i serwowane
Kulinarne pyszności MolkiTak, tak wiem, już dawno po świętach, a przepis powinnam dodać miesiąc przed kolejnymi ;) Nie mam jednak w zwyczaju trzymać gotowych już przepisów "w zanadrzu", bo
Kuchnia w czekoladzieZosia to pyszne, kakaowe ciasto miodowe przełożone masą serową. Wykonanie jest nieco pracochłonne (kto choć raz piekł miodownik przyzna, że proces wałkowania ciasta
Rozpustne gotowanieZa oknem mroźno ale wygląda na to, że będzie słonecznie. Mam dziś pyszny sernik z ricotty. Upieczony bez spodu, jest delikatny i puszysty. To mój pierwszy
Ewa w kuchniJak wiecie dość często piekę i staram się piec albo coś nowego albo dodając jakiś składnik zrobić nową odsłonę wypieku. I tak jest i tym razem
Ewa w kuchniZachęcona powodzeniem, jakim cieszy się w mojej rodzinie drobiowy pasztet bez pieczenia , postanowiłam nieco poeksperymentować i wzbogacić go o suszoną żurawinę. Muszę przyznać, że i tym
babka w formieWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszne, intensywne w smaku, czekoladowe ciasto polane przepysznym sosem karmelowym z orzechami. Ciasto jest puszyste
Rozpustne gotowanie