Przepyszny serniczek kokosowy na bazie twarogu oraz mleka kokosowego na kruchym, piernikowym spodzie polany czekoladą mleczną i udekorowany ciasteczkami Rafaello oraz granatem. Brzmi to jak
Mango PapajaŚwięta tuż tuż, dlatego jeśli chce spokojnie zdążyć ze wszystkim polecam już dzisiaj zaplanować co też podać na stół w ten szczególny czas. Jako, że ja
Bernika - moj kulinarny pamietnikSzukając propozycji na kolację wigilijną, zajrzałam do starych książek kulinarnych z początku XX wieku. Bardzo popularną potrawą w tamtych latach był jarmuż. Maria Gruszecka, w książce
królestwo garówMięciutkie i lekkie muffiny w świątecznym klimacie. Super wilgotne, nie za słodkie. Z kawałkami czekolady i suszoną śliwką w środku. Można podawać je z powidłami śliwkowymi
cool and mintyPrzychodzę dziś do Was z kolejnym słodkim przepisem, tym razem w wersji chrupiąco-ciągnącej, z ciasteczkiem kawowym na którym znalazł się karmel oraz orzechy pekan. Całość
nietylkopasta.plNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenNa moim blogu znajdziecie już naprawdę dużo śledziowych inspiracji, brakowało mi jednak przepisów w bardziej słodkiej wersji, które często pojawiają się w Waszych domach i które
nietylkopasta.plJak ten czas leci! Najwyższa pora myśleć o tym co podam na wigilijny i świąteczny stół. Wiele składników do potraw i prezentów można kupić już teraz
Smaczna PyzaPyszne połączenie sernika i makowca-do tego brzoskwinki i galaretka-pychotka.Najlepiej smakuje na 2,3 dzień-polecam na święta i nie tylko . Składniki: na ciasto: 1,5
Swojskie jedzonkoJesteśmy na etapie testowania nowych przepisów wigilijnych. Karp pierwszy. Powinny być dzwonki, ale my użyliśmy płaty. Test zdany ;) Składniki 1 kg karpia pół litra bulionu
R'n'G KitchenDziś babka, która jest przymiarką do Świąt Bożego Narodzenia. Babka dwukolorowa z herbatą matcha i syropem kukurydzianym, czyli bez naszego białego cukru. Babkę można polać lukrem
Ewa w kuchniKurczak w czerwonym winie to flagowe danie kuchni francuskiej. Słynęła z niego między innymi mistrzyni Julia Child. Przygotowanie tego dania w oryginalnej wersji jest nieco trudne
Kolizje SmakówTen przepis dedykuję wielbicielom obydwu ciast, ma bowiem formę i konsystencję sernika, ale lekko piernikowy smak z dodatkiem pysznej żurawiny. Skomponowałam go na święta, próba wyszła
nietylkopasta.plUwielbiam żurawinę – czy w drinku , czy w cieście , czy podaną do mięs – bez różnicy, pochłonę każdą ilość. Tak naszykowana żurawina wielkoowocowa jest bezapelacyjne wspaniałą przekąską – zastąpi
Karo in the KitchenKiedy podczas planowania menu świątecznego przypomnicie sobie o pieczeniu piernika, a na ten dojrzewający nie będzie już czasu, skorzystajcie właśnie z tego przepisu. Dzięki niemu upieczenie
nietylkopasta.pl