A dzisiaj polecamy Wam na Święta pyszny wigilijny barszcz czerwony z fasolą :) Jeżeli ktoś nie lubi uszek lub nie może ich jeść to fasola jest świetną
Kuchenne WariacjePodczas ostatniego pobytu na Podlasiu, o którym postaram się wkrótce coś więcej napisać, w rozmowie ze znajomymi wspomniano gruszewnik jako podlaską potrawę wigilijną. Gruszewnik to kompot
Smaczna PyzaSKŁADNIKI: filety z białej ryby ( dorsz, mintaj, morszczuk, miruna itp. ) cytryna 2 cebule sól łyżka mąki kukurydzianej łyżka
Atlas SmakówChociaż grudzień to dla mnie najbardziej pracowity miesiąc roku, to zawszę znajdę chwilę na rodzinne lepienie pierogów. Jak powszechnie wiadomo na świątecznych
kuron.com.plRok rocznie dostaję mnóstwo zapytań: „Co przygotować na wigilijny stół?”. Bardzo często powtarza się kwestia jaką rybę przygotować lub jak ją przygotować aby wszystkim smakowała
kuron.com.plBarszcz czerwony na zakwasie Czerwony wytrawny barszcz przygotowywany na zakwasie i podawany z uszkami lub pasztecikami, to w wielu domach tradycyjna potrawa wigilijna. Przepis na zakwas
Blog z ApetytemJeżeli brakuje Wam pomysłów na świąteczne wypieki to polecamy Wam ten miękki, aromatyczny a do tego pyszny bezglutenowy piernik :) Składniki na ciasto: – 100 g mąki
Kuchenne WariacjeLebkuchen Myślałam, że się nie uda, ale jest. W końcu mam dla Was nowy przepis. Oczywiście nie mógłby być inny, niż na pierniczki. Tym razem będą
Pełny talerzTo mój pierwszy przepis na śledzie, które… nie smakują jak śledzie 😉 . Śledzie smażone w cieście smakują bardziej jak jakaś inna ryba
Kolorowy PrzepisownikŚwięta Bożego Narodzenia bez grzybów? Nie ma nawet takiej możliwości. To one są nieodłącznym elementem Wigilijnych potraw. Zupa grzybowa, uszka lub pierogi z kapustą i grzybami
Mango PapajaTe ciasteczka wymagają chwili czasu na przygotowanie, bo musisz je studzić w trakcie. Ale aby to sobie ułatwić, możesz rozłożyć sobie pracę na dwa razy (np
nietylkopasta.plDzisiaj na blogu propozycja na pyszne ciasto czekoladowe ale tym razem w wersji bezglutenowej Zapach pomarańczy, czekolada mmmm pycha ! Ciasto jest bardzo wilgotne a połączenie czekolady
I LOVE LIFEŚledzie po kaszubsku to mój ulubiony sposób na te pyszne rybki, którymi raczę się cały rok, bo je po prostu uwielbiam. Być może to moje przekonanie
MamaOskarkaTen przepis to stara kartka z kalendarza przesłana przez siostrę, która sama ten przepis otrzymała od znajomej. Podobno ciasto niezawodne i przepyszne. Zrobiła, faktycznie stwierdziła, że
Bernika - moj kulinarny pamietnikZamiast klasycznych pasztecików na świąteczny stół polecam wytrawną tartę z grzybami. Można podać ją na ciepło i na zimno. Będzie pysznym dodatkiem do czerwonego barszczyku. składniki
Monia miesza i gotuje