Pyszna przekąska ,która do tego pięknie wygląda na stole,bardzo wiosennie i lekko.Zrobisz ją szybko i prosto-tylko musi kilka godzin poleżeć w lodówce,żeby krakersy
Swojskie jedzonkoW końcu po długich przymiarkach mam i ja. Ciasto poduszkowiec to szybkie w przygotowaniu i smaczne ciasto. Długo się wahałam przed upieczeniem go bo miałam obawy
Ewa w kuchniOd dawna chciałam upiec to ciasto.Te wuzetki ze sklepów nie bardzo mi smakują i myślałam,że trudno się je robi.Zaczęłam szperać w necie i znalazłam
Mała w garnku mieszaAnanasowiec to jedno z tych ciast, które z powodzeniem sprawdzi się zarówno na większych imprezach, jak i na popołudniowych podwieczorkach w gronie najbliższych
Rozpustne gotowanieNie do pomyślenia, że jako dziecko nie lubiłam śledzi. To tylko dowodzi, że niektóre smaki się nam zmieniają a do innych należy zwyczajnie dojrzeć. Podobnie
Mango Papaja1 pietruszka, 2 marchewki, kawałek selera, 1 duża cebula, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, 6 ziaren pieprzu czarnego, sól, 60 g grzybów suszonych, 1
królestwo garówOstatki trwają bo to już koniec karnawału. Tłusty czwartek za nami i jutro, jak nakazuje tradycja, wypada zakończyć karnawał śledzikiem. Od środy czeka nas więcej wstrzemięźliwości
Smaczna PyzaOj jak dawno nie piekłam babki. Więc dziś jest. A z czym ? A z karobem - znacie karob ? Nie ? To koniecznie poznajcie. Karob jest odpowiednikiem kakao, melasy
Ewa w kuchniWe wtorek Ostatki, czyli nasz tradycyjny polski śledzik, dlatego dziś zapraszam moich Czytelników na kolejny pyszny pomysł na tę wspaniała rybę. Śledzie w pomarańczach
Kulinarne przygody GatityOstatki, czyli nasz przysłowiowy Śledzik zbliża się wielkimi krokami. Dziś podrzucam Wam kolejny już przepis na marynowane śledzie. Ich pierwszą wersję znajdziecie tutaj ( klik ), są one
Kulinarne przygody GatityZawsze korzystamy ze sprawdzonego przepisu. Tym razem skorzystaliśmy z innego, równie dobrego. Polecamy ;) Składniki 3 litry letniej, przegotowanej wody 1 kg butaków 1 marchew 1 pietruszka
R'n'G Kitchen6 filetów śledzia (marynowany) 1 duża cebula 2 łyżki keczupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 70-80 g pieczarek (malutkich) olej do smażenia sól pieprz szczypta cukru
Gotowanie jest łatwe6 filetów śledzia marynowanego pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie mała garść suszonej żurawiny Śledzie zwijamy jak rolmopsy i układamy najlepiej w obręczy. Ustawiamy ciasno. Do
Gotowanie jest łatweKarnawał w pełnej krasie, a przed nami jeszcze dwie imprezowe soboty. Po tej ostatniej czekają nas wtorkowe Ostatki, a to oznacza, że czas pomyśleć o śledziku
Kulinarne przygody GatityŁosoś, morska sól wędzona i otręby gryczane to ciekawa kombinacja. Pierwszy raz spotkałam się z solą wędzoną i muszę przyznać, że jej smak bardzo mi odpowiada
Ewa w kuchni