Ten przepis zrodził się w mojej głowie z dwóch powodów - po pierwsze chciałam wziąć udział w konkursie, a danie to miało pomóc mi w wygranej. A
Mango PapajaPasta z suszonych fig z uprażonymi orzechami włoskimi, sokiem z pomarańczy, cynamonem i goździkami. To aromatyczne, zdrowe i słodkie smarowidło do pieczywa, które polubią nie tylko
Oryginalny smakŚledzie robię zawsze na święta, a przed Bożym Narodzeniem w szczególności. Ale nie tylko. Śledzie są pyszne przez cały rok, te idealnie smakują na ciepłej grzance
nietylkopasta.plLato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Yorkshire Pudding - wspaniała przekąska posto z Angli. Uwielbiana przez nie jednego Anglika i nie tylko. Ja pokochałam ją kiedy mieszkałam w Tym kraju. Podaje się
Gotowanie PatkiDziś proste a jakie smaczne ciacho. Biszkopt przełożony masą budyniową a do tego brzoskwinie zalane galaretką. Ciasto idealne nawet na komunię bo przecież sezon komunijny w
Ewa w kuchniZdecydowana i bardzo konkretna w smaku przekąska ze śledzia. Ułożona na małych kromkach ciemnego chleba ( np. pumpernikla) i udekorowana kaparami oraz papryczką chili, idealnie nadaje
cool and mintyRyba w cieście naleśnikowym, robiłam taką już kilka razy, ale tym razem skorzystałam z przepisu Łukasza. 2 filety z ryby 3 łyżki mąki (do obtoczenia
Moje domowe kucharzenieRoladki rybne – z sandacza to mój najnowszy, genialny przepis z rybą w roli głównej. W ten sposób przygotowane danie
Kolorowy PrzepisownikTa zupa to kwintesencja smaku, aromatu i zadowolenie dla brzucha. Jeśli tylko macie grzyby suszone to gotujcie koniecznie. Do zupy zrobiłam domowy makaron a właściwie zagniatał
Moje Małe CzarowanieDziś serniczek na zimno. Lekko orzeźwiający dzięki sosowi miętowemu, który raczej przeznaczony jest do dań wytrawnych. Ale w słodkim deserze też sprawdził się świetnie. Taki wiosenny
Ewa w kuchniTaki sos jest idealny do wędlin i mięs na zimno i jajek. Mimo tego, że są w nim gotowane jajka to nic nie przeszkadza aby użyć
Ewa w kuchniJakiś czas temu wypróbowałam schab pieczony w mleku . Teraz kolejna dla mnie nowość-mięso na kanapki pieczone w soli. Wybrałam karkówkę. Doprawiłam ją czosnkiem, papryką i
Monia miesza i gotujeKolejna odsłona sernika. Tym razem z dodatkiem serka waniliowego bez laktozy. Smaczny, wilgotny i puszysty. Czyli taki jak powinien być. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniBrukiew na moim stole i tutaj na moim blogu gości często ale w większości domów to zupełnie nieznane lub całkiem zapomniane warzywo. O daniach z brukwi
Moje Małe Czarowanie