Cześć Dziś 19 dzień Adwentu. Do świąt pozostało 9 dni. Od razu przepraszam za zdjęcie. Ciastka mi tak do końca nie wyszły, ale mogę zagwarantować, że
blog.moje-pasje.infoPolecam pyszny schabik nadziewany mięsem mielonym i suszonymi śliwkami. Roladę można podać na ciepło z dodatkami jako danie obiadowe a po wystudzeniu jako wędlinkę na kanapki
Monia miesza i gotujeOd połowy grudnia do końca Karnawału to czas kiedy w naszym domu niepodzielnie króluje śledź ! Pojawia się na naszym stole w różnych postaciach
Kulinarne przygody GatityMimo, że święta już za nami to nadal nie możemy się rozstać ze świątecznymi stempelkami do ciastek :) Dzieci co drugi dzień koniecznie chcą robić ciastka, by
Kolizje SmakówWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na domowy likier Baileys bardzo przypominający irlandzki oryginał. Jest kremowy, gęsty, słodki i rozgrzewający ;) Czyż można
Rozpustne gotowanieŚwięta bez domowego pasztetu to nie święta. Lubię dodawać do pasztetów grzyby bo bardzo wzbogacają ich smak. Tym razem też miałam taki zamiar, ale chciałam, żeby
Smaczna PyzaŚledziki z ogórkiem , marchewką i cebulką..w zalewie octowej..ja zmniejszyłam ilość octu, ale wiadomo każdy ma inne smaki i gusta..Pomysł na takie śledzie podpatrzyłam
Moje domowe kucharzenieŚledzie w śmietanie są idealne jako danie wigilijne bądź jako codzienna przekąska. Przygotować je można w kilka chwil, wystarczy tylko kilka składników i możemy się zajadać
Zrób to smacznieRobię śledziki na różne sposoby ale czasem lubię zjeść takiego zwykłego po prostu w oleju. Taką prostą wersję też można zrobić na wiele sposobów dodając różne
Monia miesza i gotujeTypowe danie kuchni śląskiej, oczywiście mowa o roladzie śląskiej wypełnionej po brzegi kiełbasą, boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Tak robiono w moim
magiczna kuchnia KasiBułki drożdżowe gościły na moim wigilijnym stole i zachwyciły gości. Bułeczki właściwie a nie bułki są mięciutkie, delikatne, nie starzeją się a idealnie nadają się na
Moje Małe CzarowanieNie będę się wiele rozpisywać tylko powiem klasyczny sernik bez spodu, czyli lekki, puszysty uwielbiany przez wszystkich sernik wiedeński. Gorąco polecam! Składniki: 1 kg
magiczna kuchnia Kasi