poniżej. Składniki: 0,7 kg zmielonej szynki 0,2 kg sera gouda 0,2 kg sera mozalerra żółty mały przecier pomidorowy 0,5 kg makaronu (np. muszelki) 2 łyżki jogurtu naturalnego pół cebuli ząbek czosnku przyprawy według uznania (majeranek, zioła prowansalskie, papryka ostra, papryka wędzona, sól, pieprz) Przygotowanie: Smażymy mięso mielone na patelni
Jak u mamyZapiekanka jest bardzo smaczna, także jeśli mamy w rodzinie jakiegoś niejadka, powinna mu zasmakować. Do przygotowania zapiekanki użyłam makaronu wstążki, ale może to być jakiś inny: penne, świderki czy muszelki. Dałam również wieprzową kiełbasę w typie śląskiej: parzoną z widocznymi kawałkami tłuszczu. Natomiast jeśli chcecie, możecie dodać inną kiełbasę np. wędzoną czy chorizo. Pamiętajcie tylko, żeby wybrać taką dobrej jakości
e-PrzepisyKulinarnetylko jedno: w oryginale jest panchetta. My zastąpiliśmy ją chorizo, które nadaje daniu lekkiej ostrości. Czas: 12-15 minut Poziom trudności : łatwy Liczba porcji: 4 Składniki: 400 g makaronu muszelki, albo innego drobnego makaronu 15 cm chorizo 200 g mrożonego groszku 3 łyżki oliwy Szalotka 1/3 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki siekanej natki pietruszki Szczypta suszonej mięty Przygotowanie: Krok
Niedzielny kucharzmałe ogórki oraz jogurt naturalny, którego połowę zużyłam rano do owsianki. Co można zrobić z tych składników? Sałatkę! Nie ma prostszego wyjścia. Składniki: 250g makaronu – ja użyłam muszelek 5 rzodkiewek 2 ogórki zielone łyżka posiekanego koperku mała czerwona cebulka mały kubeczek jogurtu naturalnego (ok. 3 łyżek) sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i lekko studzimy. Rzodkiewki
Życie ze smakiemTaco, czyli pyszne chrupiące muszelki z mięsnym farszem i orzeźwiającą salsą. Jeśli jeszcze nie próbowałeś, koniecznie trzeba to nadrobić! Składniki: 12 placków kukurydzianych taco shells Salsa: 2 duże pomidory 1 żółta papryka 1 mała czerwona cebula ogórek konserwowy/ogórek konserwowy z chilli 1/2 pęczku pietruszki/kolendry sok z 1/2 cytryny/limonki 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Nadzienie mięsne
Malinowo w kuchninutką. Idealnie sprawdzi się zarówno na kolację jak i jako drugie śniadanie w pracy albo pyszna sałatka na przyjęcie! Składniki: 20dkg ugotowanego drobnego makaronu – u mnie muszelki 3 jajka 2 kabanosy 1 ogórek gruntowy 1 papryka – u mnie pół czerwonej i pół żółtej papryki 1 szklanka kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 2 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
Blog z Apetytemkrewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami makaron z pieczonymi pomidorkami Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji : 2 Składniki: – 200 g makaronu orichette lub muszelek – 25-20 pomidorków koktajlowych – 4-5 ząbków czosnku – 5 łyżek tartego parmezanu – 2 łyżki oliwy z oliwek – 10-15 listków świeżej bazylii – sól – świeżo
nietylkopasta.pluznania sok z jednej cytryny Wszystkie składniki dobrze mieszamy i z apetytem wcinamy! Smacznego. Uwagi: Makaron nie musi być taki jak w przepisie, równie dobrze możecie dać świderki, krótki, muszelki itp. Zamiast majonezu można dać więcej jogurtu,albo trochę oliwy z oliwek lub dodać więcej soku z cytryny. Chodzi o to żeby sałatka nie była zbyt sucha. WYKONANIE: my social
RITA food channelłyżka słodkiej , mielonej papryki 2 ząbki czosnku 200 ml słodkiej kremówki 2 łyżki tartego sera, gran padano lub parmezanu szczypiorek do posypania sól do smaku 1 opakowanie makaronu muszelki ( lub innego ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łopatkę siekamy nożem , na jak najcieńsze kawałki . Pieczarki i cebulkę kroimy w plasterki , czosnek wyciskamy przez praskę . Na rozgrzanym tłuszczu, podsmażamy wieprzowinę z cebulą, czosnkiem
Ogrodnik w podróżyczerwona 1 papryka zielona 1 duża cebula 2 długie laski podlaskiej cienkiej kiełbasy 2 malinowe pomidory 25 dag fasolki szparagowej żółtej i zielonej 25 dag makaronu kokardki lub muszelki Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 2-3 łyżki oliwy do podsmażenia Natka pietruszki do oprószenia Sposób przygotowania: Warzywa umyć, paprykę wydrążyć z nasion i pokroić
Wanilia i Kardamonstrąków ) sól pieprz 100 g chudego wędzonego boczku por cebula 2 łodygi selera naciowego 200 g marchwi 250 g szpinaku 200 g pomidorów 2 łyżki masła 200 g makaronu muszelki 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej bazylii 1 łyżka posiekanej pietruszki 5 łyżek świeżo startego parmezanu Przygotowanie Bób blanszowałem 2-3 minuty w posolonej wrzącej wodzie. Odcedziłem, opłukałem zimna wodą
R'n'G Kitchenjadł to obowiązkowo ma spróbować. W końcu podwieczorek musi być:) Składniki na 4 porcje: 600 g mocno dojrzałych truskawek 400 g greckiego jogurtu 2 łyżki cukru pudru makaron muszelki szczypta cynamonu Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Truskawki umyć, odszypułkować. Zasypać cukrem i blenderem rozdrobnić. Połowę musu truskawkowego wymieszać z jogurtem. Do miseczek nałożyć makaron, zalać jogurtem z truskawkami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – moje najlepsze przepisy na makaron y – sałatka makaronowa z pesto Przygotowanie : 30 minut Składniki: – 100 g makaronu (muszelek, farfalle lub innego) – 15-20 pomidorków koktajlowych – 100 g choriso – 100 g oliwek bez pestek – 3 łyżki pikanej oliwy z oliwek – sól, pieprz Przygotowanie : Makaron ugotuj zgodnie
nietylkopasta.plmała starta marchewka 1 mała starta pietruszka kawałek startego selera kawałek białej części pora drobno posiekanego 1 mały słoiczek chrzanu 1 płaska łyżka musztardy chrzanowej 1 łyżka miodu Makaron muszelki lub kolanka 1 kubek śmietany 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie wody natka pietruszki Sól i pieprz Olej kokosowy *********************************** 1 . Makaron ugotować al' dente w dużej ilości osolonej wody.Odcedzi
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki