serowo-śmietanowym z brązowymi pieczarkami. Robi się szybko a smakuje rewelacyjnie :) Zapraszam również do polubienia mojego FP --- GOTOWANIE PATKI SKŁADNIKI NA 2 OSOBY: ➨200 g Makaronu Muszelki ➨20 dag Pieczarek np. Brązowych ➨1/2 Czerwonej cebuli ➨1 Łyżka drobno posiekanej Natki Pietruszki ➨200 ml Kwaśnej Śmietany ➨15 dag Sera żółtego tartego ➨1 Łyżka Masła ➨sól
Gotowanie Patkismakowitym sosie na bazie majonezu i keczupu połączona z makaronem to ciekawa propozycja na szybką imprezową sałatkę i sycące drugie śniadanie. Składniki: 500g fileta z kurczaka 150g makaronu mini muszelki 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy 250g ogórków kiszonych 200g pekińskiej kapusty 4 łyżeczki przyprawa do gyrosa 2 łyżki klarowanego masła ketchup majonez sól
Szalona Kuchnia Ewelinybombonierki „Frutti do Mare” , to nie tylko wyjątkowy smak, ale również niepowtarzalny kształt. Po otwarciu bombonierki naszym oczom ukazują się pralinki w kształcie owoców morza. Konik morski, muszelki… Każda wyjątkowa pralinka kryje inny wyjątkowy smak. Po przegryzieniu napotykamy na pyszne, rozpływające się w ustach nadzienie. Mamy do wyboru cztery smaki nadzienia: mleczne kakaowe orzechowe karmelowe Do produkcji
Słodkie okruszkidoskonały. Wypróbujcie :) Składniki potrzebne do przygotowania sałatki z kurczaka z selerem naciowym: 1 podwójny filet z kurczak, 4 łodygi selera naciowego, 200g makaronu (uszka, muszelki, kokardki), 1 puszka kukurydzy, pęczek dymki (zielona część), przyprawa do smażenia kurczaka (np. gyros), kilka łyżek majonezu, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania sałatki
Gotuj Się Kto Możemajonezu i makaronu. Dziś druga opcja, czyli sałatka makaronowa. Pyszna, prosta w przygotowaniu i naprawdę sycąca. Możecie oczywiście zwiększyć jej ilość według potrzeby Spróbujcie, polecam. Składniki: 1 szklanka makaronu muszelka z kurkumą Makarony Babuni EkoMak * 6 łyżek soczewicy z puszki 2 większe ogórki kiszone (u mnie z tego przepisu ) około 2 cm pora (biała część) 2 łyżki majonezu (u mnie
Słodkie okruszkiDzisiaj prosty pomysł na danie postne. Makaronowe muszelki z brukselką, grzybami shiitake i parmezanem. Brzmi nieco egzotycznie, ze względu na grzyby shiitake, które kojarzą się jeszcze bardzo z kuchnią azjatycką, ale sprawdzają się też w innych typach dań. Wybrałam je ze względu na ich "mięsistą" strukturę, dobrze zastępują mięso.Trzeba tylko pamiętać, że są bardzo wyraziste w smaku
Bon appetit mon amieprzyrządzenia tego dania polecam Wam pomidory koktajlowe w puszce, kupuję je w popularnym dyskoncie na literkę L ;) Z podanych proporcji otrzymacie 2-3 porcje obiadowe. Przygotowanie nadzianych makaronowych muszelek nie jest trudne, nie sprawi Wam kłopotu. Makaronowe muszle z kurczakiem i szpinakiem w pomidorowym sosie Drukuj Składniki 20 sztuk makaronowych dużych muszli 200 g piersi kurczaka
Rusty Fork400g puszka siekanych pomidorów, zmiksowanych na gładko 150ml bulionu wołowego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka cukru sól morska i pieprz, do smaku do podania: ugotowany makaron (ja lubię muszelki) i starty drobniutko Parmezan W sporym garnku rozgrzej olej, dodaj mięso i smaż, aż zbrazowieje - okolice 10 minut. Dorzuć purée i czosnek i smaż kolejne 2-3 minuty, dobrze mieszajac
Lejdi of the housesię na różne świąteczne okazje, kolacje, śniadanie. Porcja sałatki jest duża, ale oczywiście można zmniejszyć proporcje składników. Na prawdę polecam! Przepis: Składniki: 350 g makaronu mini muszelek, lub innego drobnego makaronu 2 czerwone papryki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka (340g) bonduelle mieszanki meksykańskiej (skład taki: kukurydza 55%, groszek 32%, czerwona papryka 13%) 6 - 8 ogórków
Mój pomysł narodzinna czy ze znajomymi, urodziny,imieniny :D zawsze coś się dzieje :) Polecam osobom, którzy chcą smacznie- ale szybko :) Sałatka brokułowa :) Składniki : 1 średni brokuł 4 jajka 200 gram makaronu muszelki 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1/2 łyżeczki imbiru 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 12% sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu, płuczę i odcedzam. Jajka gotuję
Domowa Kuchnia u Mamysię na różne świąteczne okazje, kolacje, śniadanie. Porcja sałatki jest duża, ale oczywiście można zmniejszyć proporcje składników. Na prawdę polecam! Przepis: Składniki: 350 g makaronu mini muszelek, lub innego drobnego makaronu 2 czerwone papryki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka (340g) bonduelle mieszanki meksykańskiej (skład taki: kukurydza 55%, groszek 32%, czerwona papryka 13%) 6 - 8 kiszonych
Mój pomysł natanie jedzenie, czyli takie jakiego szukamy. W przepisie zmieniliśmy tylko jedno: w oryginale jest panchetta. My zastąpiliśmy ją chorizo, które nadaje daniu lekkiej ostrości. Składniki: 400 g makaronu muszelki, albo innego drobnego makaronu 15 cm chorizo 200 g mrożonego groszku 3 łyżki oliwy Szalotka 1/3 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki siekanej natki pietruszki Szczypta suszonej mięty Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj
Niedzielny kucharzsię ich doczekać! W okresie karnawału sięgamy po nie zdecydowanie część, a w Tłusty Czwartek robimy sobie ucztę na wypasie! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne, chrupiące „muszelki” z ciasta faworkowego. Niesamowicie chrupiące, delikatne, lekkie! Wspaniale smakują z cukrem pudrem albo np. moczone w gorącej czekoladzie. Obłęd! Zróbcie, bo na prawdę warto! SKŁADNIKI: * mąka pszenna
Ostra na Słodkodługie przygotowywanie obiadu. Moim ulubionym i jednym z szybszych przepisów jest pełnoziarnisty makaron Lubella ze szpinakiem i kurczakiem. Ja użyłam świderków, ale świetnie sprawdzają się też rurki i muszelki. Składniki: Opakowanie pełnoziarnistego makaronu Lubella 450g mrożonego lub świeżego szpinaku 2 serki topione (kiełbaski) 2 duże ząbki czosnku Łyżka masła Pierś z kurczaka Sól i pieprz do smaku Czosnek należy obrać
Słodki ZakątekSKŁADNIKI: 1l. bulionu 1 duża marchewka 4-5 łyżek makaronu muszelki 1 łyżka koncentratu pomidorowego (kupnego) 180g koncentratu pomidorowego (mojego) 1łyżka natki pietruszki sól pieprz WYKONANIE: 1.Do bulionu wrzucić marchewkę, gotować aż zmięknie. 2.Wrzucić makaron, gdy makaron jest już prawie ugotowany, dodać koncentraty. 3.Na sam koniec dodać pietruszkę i doprawić solą i pieprzem wedle uznania
Dziś Ja gotuje