muszelki - 642 przepisów (strona:25/43)

Zapiekanka makaronowa z rybą i cukinią 326

ryby. Łatwa i w miarę szybka w przygotowaniu. W sam raz na taki zwyczajny obiad na tygodniu, szczególnie jeśli makaron zostaje nam z poprzedniego dnia ;) 400 g ugotowanego makaronu muszelki 4 jajka 1 szklanka śmietany 18% 200 g sera żółtego 1 cukinia 1 łosoś z puszki sól pieprz czarny bazylia pomidorki koktajlowe Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej, posolić i odstawić

https:KKuchniaMniam
pyszne kotlety z makaronu z sosem pomidorowym :-) 137

mamy wspaniałe danie :-) Przepis jest bardzo wydajny,wychodzi dużo kotlecików, można je odgrzać następnego dnia i tez są pyszne. Ale dość pisaniny, zaczynamy: SKŁADNIKI -400g makaronu (np muszelki) -1 duża cebula lub dwie średnie -100g szynki 150g sera żółtego -3 ząbki czosnku -200g zmielonego mięsa (np łopatki wieprzowej) -2 jajka -1 szklanka mąki  -trochę vegety

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sałatka z makaronem, szynką i rzodkiewką 156

długiej nieobecności, wracam by móc nadal dzielić się z Wami swoimi przepisami. Tak więc dziś przedstawiam szybką sałatkę z makaronem u mnie świderki, ale można dodać kokardki, muszelki nie ma znaczenia, bo również będzie pysznie. Do tego kilka warzyw, szynka, ser i gotowe, polecam. Składniki: 150 g makaronu  150 g szynki 100 g sera żółtego 3 ogórki kiszone

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, kukurydzą i pieczarkami 469

różnorodnego połączenia przypraw, skróćcie jej listę wedle uznania. Składniki (na 4 porcje): 400 g makaronu świderki - może być kolorowy lub klasyczny (makaron świderki możesz zastąpić penne lub muszelkami) 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 2 średnie cebule 1 duży pomidor 4 większe pieczarki 1 łyżeczka vegety natur + 1,5 szklanki wrzątku 2 szklanki mleka + łyżka masła

Zasmakuj Kuchni
Tacos 191

ciasto, do uzyskania zwartej kuli. Ciasto wałkujemy i wykrawamy niewielkie koła i posypujemy przyprawą tacos. Placki smażymy na suchej patelni, obustronnie, aż się zarumienią. Gotowy placek zwijamy w muszelkę i zostawiamy do ostygnięcia. Na końcu przygotowujemy farsz. Na początku smażymy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy do tego mięso mielone oraz sól i pieprz. Całość dalej smażymy. Paprykę kroimy w słupki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ośmiornica duszona w pomidorach 179

ząbki czosnku    1 duża cebula    1/2 szklanki wytrawnego białego wina    400 g pomidorów z puszki (bez skórki)    300 g  makaronu muszelki    2 ziarna ziela angielskiego    1 listek laurowy    1/3 łyżeczki cynamonu    1/2 łyżeczki słodkiej papryki    1/3 łyżeczki płatków chili

peggiwkuchni
Mule w kurkach na białym winie 105

kurki i dwie łyżki posiekanej Pietruszki na małym  ogniu pod przykryciem. Gdy kurki są  miękkie  dodajemy sól  i pieprz do smaku mieszamy i już. Wykładamy muszelki I polewamy naszym sosem z kurkami Smacznego

Viola cooks with passion
Kociołek rozmaitości 176

fileta z kurczaka 1 łyżka przyprawy gyros 3 łyżki oliwy 2 średnie cebule 2 papryki czerwone 1 papryka biała 35 dag świeżych pieczarek 1 szklanka suchego makaronu muszelki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego-używam Pudliszki 3 łyżki pikantnego ketchupu 20 dag ciecierzycy gotowanej w zalewie 1 litr rosołu lub bulionu 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Sos piri piri

Wanilia i Kardamon
Sałatka z makaronem gryczanym (sałata, papryka, ser, salami) 117

zmieńcie. Na stronie Bio-Fabjańscy możecie znaleźć duży wybór rodzai i kształtów - zdrowych i smacznych makaronów. 1 opakowanie mieszanki sałat (u mnie z burakiem) 100g makaronu gryczanego (u mnie muszelki ) 50g salami (u mnie w plastrach) 50g żółtego sera (użyłam w plastrach) 2 ogórki gruntowe (może być szklarniowy, aby świeży) 1 żółta papryka 1 czerwona cebula Dodatkowo: 3-4 łyżki

Di gotuje
wiśniowo-jabłkowa zupa z makaronem... 114

mąką ziemniaczaną wymieszać w kubku z wodą i wlać do zupy mieszając do zagotowania, wystudzić zupę - zupę najlepiej ugotować wieczorem i zostawić przykrytą do wystudzenia makaron użyłam kolanka i muszelki po 1 szklance suchego, ugotować makarony razem w osolonej wodzie, wylać na durszlak i zimną wodą opłukać zupę podać z makaronem, można dodać śmietanę - zupa jest smaczna na upały, aromatyczna

W Mojej Kuchni Lubię
Boloński garnek - danie jednogarnkowe 130

cebula 2 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku  1 małe jajko lub 1/2 większego sól, pieprz olej 250g makaronu (dowolny, u mnie małe muszelki) 700g przecieru pomidorowego, u mnie przecier z cebulką i czosnkiem od Podravka 1-2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz 1. Cebulę siekamy. Łączymy z pozostałymi składnikami na kotleciki, zagniatamy do uzyskania

Szefowa kuchni
Pysznie chrupiące pieczarki w panierce 300

ramach wczesnej kolacji. Idealne A jeśli szukacie innych przepisów, w których doskonale sprawdzą się pieczarki polecam Wam: makaron w lekkim sosie pieczarkowym (na bazie mleczka kokosowego) , jak również ryżowe muszelki w mięsno-grzybowym sosie. Tego typu przepisów znajdziecie sporo na moim blogu, ponieważ uwielbiam pieczarki i bardzo często wykorzystuje je w moich potrawach. *przepis własny Składniki: (na około 10 sztuk

Słodkie okruszki
Zapiekanka makaronowa z cukinia i oscypkiem 170

Zapiekanka z cukinii, sosu pomidorowego i makaronu a wszystko zwieńcza oscypek :)  Polecam! Zapiekanka makaronowa z cukinia i oscypkiem 1-2 cukinie, ilość zależy od wielkości 300 g makaronu muszelki sól 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka wędzonej papryki szczypta płatków chili 1 puszka krojonych pomidorów 100 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz 10 plasterków sera typu oscypek Makaron gotujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
PIECZONY KALAFIOR Z SOSEM SEROWYM 146

będzie też pokrojona w kostkę, doprawiona i usmażona pierś indyka lub kurczka. Wierzch zapiekanki warto posypać płatkami migdałów.  SKŁADNIKI na 4 porcje ½ główki kalafiora 1 szklanka makaronu np. muszelki, penne, garganelli 3 łyżki oliwy sól morska świeżo zmielony czarny pieprz słodka papryka w proszku chili w proszku SOS SEROWY 1 szklanka startego na tarce sera np. gruyere, cheddar

cool and minty
NADZIEWANE MUSZLE SEREM I SZPINAKIEM 101

NADZIENIE :  250 świeżego lub mrożonego szpinaku 200 g twarogu 100 g ricotty  1 jajko sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju opakowanie makaronu muszelek

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania