pieczony kurczak – 150 g * czosnek – 2 ząbki * jogurt naturalny + majonez – ok. 4 czubate łyżki * świeży szczypiorek i koperek * sól pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Makaron muszelki gotujemy al dente. Groszek konserwowy mieszamy z kukurydzą oraz drobno pokrojonym pieczonym kurczakiem. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do jogurtu i majonezu, wrzucamy posiekany szczypiorek oraz koperek i doprawiamy do smaku. Wszystko razem
Ostra na Słodkoprzekąską. Zmieniam tylko dodatki! Wersja z wiórkami i pomarańczą to moja ulubiona - spróbujcie sami! (około 30-35 sztuk) 150g gorzkiej czekolady 80g czekoladowych płatków śniadaniowych (u mnie Mlekołaki - Choco Muszelki z Lubelli ) Dodatkowo: 3 łyżki wiórek kokosowych (u mnie Helio ) 2 łyżki skórki pomarańczowej (u mnie Helio ) Czekoladę roztopić w rondelku lub za pomocą pary wodnej (*). W większej misce wymieszać
Di gotujedziś wiadomo, że jemy oczami Sałatka makaronowa 2016-11-28 17:39:33 Porcje 4 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 150 g makaronu (u mnie pełnoziarnisty drobne muszelki) 4 papryki - u mnie jedna zielona, pomarańczowa, czerwona i żółta 1 czerwona cebula 5 suszonych pomidorów w oleju kilka listków sałaty, u mnie rzymska mini koperek 2 łyżki jogurtu naturalnego typu
Powiedz dietom niebędziemy po niej głodni. Z sosem tuńczykowym i jajkiem idealnie się komponuje. 1/2 brokuła 2/3 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 10 oliwek czarnych 1 szklanka makaronu muszelki 5 pomidorków koktajlowych 4 suszone pomidory natka pietruszki sos: 1 łyżeczka musztardy Dijon 1/3 puszki tuńczyka sól, pieprz 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku
wesoła kuchniagałązki selera naciowego 1/2 brokuła 1 cebula duża 2 ząbki czosnku 1/2 opakowania rukoli sól, pieprz 1/3 szklanki słodkiej śmietany 750 ml wywaru warzywnego 1 szklanka ugotowanego makaronu drobnego muszelki masło klarowane natka pietruszki sól, pieprz 2 liście laurowe Warzywa wszystkie dokładnie myję.Por, seler kroję,brokuł dzielę na różyczki. Cebule, czosnek obieram i kroję drobno. przesmażam na maśle, dodaję
wesoła kuchniaselera naciowego, kalarepki, groszku ... itp) ale i możecie zjeść ją na śniadanie. Zakręcona Fritella z fenkułem i pomidorkami (1 porcja) 1 szklanka ugotowanego makaronu (świderki, kolanka, muszelki itp) 1 niewielki fenkuł (koper włoski) 1 niewielka cebulka 3 jaja garść pomidorków koktajlowych sól i pieprz do smaku starty sera typu parmezan do posypania 1/2 łyżeczki masła sklarowanego
Gotuj Sam!połowy cytryny 40 g świeżo startego parmezanu sól i pieprz ok. 4-5 lyżek oliwy ponadto potrzebujesz: oliwa 250 g filetu z łososia świeżego lub mrożonego opakowanie makaronu muszelki lub innego drobnego makaronu 250 g mrożonego zielonego groszku (możesz zamienić na zieloną fasolkę szparagową) Przygotowanie makaronu z pesto pistacjowym i łososiem: Zacznij od przygotowania pesto pistacjowego . W pojemniku malaksera umieść
Chilli Czosnek i Oliwasól, barwniki: karmel, karoteny; emulgator: lecytyny (z soi ), aromaty, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli Moim zdaniem najlepiej smakują po prostu "na sucho" lub z mlekiem, beż żadnych innych dodatków. Mlekołaki Choco muszelki - uwielbiane przez dzieci Masa: 250g Skład: mąki 73,1%: pszenna, pszenna pełnoziarnista 26,4%, kukurydziana; cukier, syrop glukozowy, kakao 5,4%, tłuszcz palmowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
Z miłości do słodkościSałatki 1. Żółta sałatka 2. Sałatka z tortellini, suszonymi pomidorami i serem camembert 3. Sałatka z paluszkami krabowymi i selerem konserwowym 4. Sałatka ryżowa po węgiersku 5. Tuńczyk w muszelce 6. Sałatka Ananas 7. Szybka sałatka makaronowa w tuńczykiem Słodkości 1. Popękane ciasteczka 2. Kakaowa rolada z jabłkami 3. Tort kakaowo
Czerwona Porzeczkakażde kółko ciasta nakładać łyżeczkę farszu i zlepiać pierożki. • Rozgrzać olej w metalowej misce i smażyć po kilka pierożków. • Podczas smażenia pierożki otwierają się jak muszelki. • Wykładać na ręczniki papierowe do osączenia z tłuszczu. • Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Pierożki można zamrażać, więc robimy je dużo wcześniej i rozmrażamy
To co kochamszybki obiad. A szczególnie taka sycąca! Makaron, szynka, ser żółty, suszone pomidorki i śmietana to był bardzo dobry wybór. Lubimy zapiekanki! Składniki: • 400 g makaronu muszelki • 300 g szynki w kawałku • 200 g sera żółtego w kostce • kilka suszonych pomidorów • 2 łyżki oliwy • 200 g kwaśnej śmietany 12% • sól, pieprz do smaku
To co kochamroli głównej, z dodatkiem kurczaka i zielonego groszku. Szybko i smacznie, czyli w sam raz na zabiegany dzień. Składniki: • 1 opakowanie makaronu muszelki • 2 filety z kurczaka • 1 puszka zielonego groszku • 1 puszka ponidorów krojonych bez skórki • 2 łyżki sosu sojowego • sól, pieprz do smaku • oregano, tymianek do smaku • 3 łyżki oliwy
To co kochamciasteczek. Ja osobiście używam takiej maszynki-patelni wprost na gazówkę i za jej pomocą właśnie wypiekam orzeszki ale nie tylko, bo są tam też szyszki, grzybki oraz muszelki. Jest z nimi trochę zabawy ale naprawdę warto je przygotować. Masa orzechowa: 25 dag mielonych orzechów włoskich 25 dag cukru pudru 3 żółtka 20 dag masła można dodać kieliszek likieru orzechowego
W garach u Gosipłatków czekoladowych. Śniadanie bardzo aromatyczne, treściwe, dostarczające sporą dawkę energii w postaci węglowodanów złożonych i białka. Sprawdźcie przepis poniżej sami ;-) Dzień Zdrowego Śniadania! SKŁADNIKI: - Mlekołaki Lubella Choco Muszelki po 3-4 łyżki na porcję Budyń kokosowo-waniliowy: - 500 ml mleka kokosowego - 200 ml wody - 2 jaja ekologiczne - 1/2 laski wanilii - 2 łyżki brązowego cukru - 2 łyżeczki oleju kokosowego
SMYKWKUCHNIgałką muszkatołową jest bezcenny. Smak wyrazisty, a zarazem lekki. Zdrowe, szybkie, smaczne i syte danie. Możecie zrobić takie danie praktycznie z każdym makaronem (spaghetti, tagliatelle, penne, muszelki, itp.) na jaki macie ochotę. Ja dziś użyłam makaronu bezglutenowego. Składniki: 250 g makaronu bezglutenowego świderki - użyłam makaronu firmy "Bezgluten s.c.": Al Dente, Gluten Free Pasta 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego
Zasmakuj Kuchni