smaku solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową, papryką, przecierem pomidorowym, dodałem śmietanę i wymieszałem. Z masła i mąki zrobiłem zasmażkę, którą dodałem do flaków. Chwilę gotowałem. Napełniłem wcześniej ugotowane muszelki farszem, posypałem startym serem i przełożyłem do naczynia żaroodpornego i zapiekłem
R'n'G Kitchenstrony. Smażymy je na dość intensywnym ogniu. Krewetki są gotowe, kiedy mięso zaróżowi się, a wewnątrz jest białe i zwarte. Z mulami sprawa jest prostsza: gotowe są wóczas, kiedy muszelki się otworzą. Potrzeba na to kilka minut gotowania. Mule zalej winem (lub bulionem, sosem, zależy z jakiego przepisu korzystasz), przykryj, zagotowuj.. Potrząśnij garnkiem, pogotuj kilka minut (3-4 minuty
Niedzielny kucharzpieczeń wieprzowa nadziewana drób: kaczka z pomidorami kurczęta z pomidorami przepiórki duszone w śmietanie przepiórki na sposób francuski grzyby: kasza gryczana z grzybami kotlety królewskie pieczarki faszerowane pieczarki w muszelkach jajka: babka bawarska jajka faszerowane musztarda i kaparami jajka faszerowane ze śledziem jajka nadziewane serem jaja w sosie musztardowym sznycle z jajek, kotlety z jajek Kartofle / ziemniaki: kotlety królewskie ogórki
królestwo garówRobiłam ją kilkanaście razy z innymi dodatkami, jednak mini makaron i seler konserwowy wkomponowały się idealnie w smak! Polecam na rodzinne imprezy! Goście będą zachwyceni! 2 szklanki makaronu (mini muszelki) 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 puszka ananasa w syropie 1 słoiczek (180 g) selera konserwowego (łagodnego) 250 g wędzonej piersi z kurczaka Sól Pieprz 3-4 łyżki majonezu Makaron gotujemy
VioletoweKucharzenieSałatka z makaronem po świątecznym przejedzeniu będzie w sam raz :) Składniki : pęczek rzodkiewek duży zielony ogórek mały pęczek koperku 3 garście makaronu conchigliette piccole - muszelki majonez sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Umytą rzodkiewkę, obrany ogórek pokroić w kostkę Makaron ugotować al dente, koperek pokroić Składniki wymieszać, posypać lekko solą, pieprzem, dodać majonez - wymieszać ponownie. Sałatki z makaronem goszczą
Proste Potrawyistotnym elementem wigilijnej uczty. Zdjęcie wyjazdowe, dlatego inny wystrój. Barszcz czerwony z makaronem Barszcz z małym białym makaronem wygląda jak muchomór :) Składniki: - włoszczyzna - buraki - makaron - ocet - makaron małe muszelki Wykonanie: Włoszczyznę gotujemy do miękkości. Dodajemy buraki, Możemy zetrzeć, żeby się szybciej ugotowały. Dodajemy trochę octu, aby kolor był odpowiedni. Są świry, które badają to z papierkiem lakmusowym, ale wystarczy
Kryzysowa Książka Kucharskaszybkie i pożywne danie urzekło domowników. Urzekło tez mnie, uwielbiam zielone papryczki Padrón i ich lekko goryczkowaty smak. Z makaronem smakują wybornie. Muszelki z hiszpańskimi papryczkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedużą ilością mięsa, dodając różne warzywa. Tym razem przygotowałam tę potrawę bez mięsa z samych warzyw. Podałam go z makaronem i wszystkim bardzo smakował. Składniki: 100 g makaronu muszelki 1 nieduża cukinia 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie (400 g) kawałek papryczki chili 5 łyżek ciecierzycy z puszki 2 łyżki oleju
Danka Pichciczęściej goszczą w naszej kuchni. Można je szybko przygotować i nie należą do dań trudnych. W czasie gdy gotujemy makaron można przyrządzić pyszny sos. SKŁADNIKI: paczka makaronu, ja użyłam muszelek 1 średnia pierś z kurczaka 10 dag. chorizo 10 dag. sera żółtego 1 szalotka 1 puszka krojonych pomidorów lub świeżych 1 szklanka bulionu/rosołu 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka
Kuchnia Beatykosteczki. Na dno formy do pieczenie wylać połowę sosu (ja piekłam w 2 formach). Na to układać musze - w każdą muszę włożyć po pulpeciku. Na koniec do każdej muszelki włożyć kawałek mozzarelli i całość zalać resztą sosu. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni
Smaczny zeszytSałatka makaronowa z szynki 1 opakowanie makaronu (np. muszelki) 80 dag szynki (grubo krojonej) 1/2 opakowania kukurydzy konserwowej 1 pora 2 pomidory sól, pieprz majonez Szynkę pokroić w kostkę. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Następnie kukurydzę konserwową odcedzić z zalewy z puszki. Pomidora pokroić w drobną kostkę. Porę poszatkować drobno. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać
Gotuję TestujęBajka , po prostu petarda , a reszta to makaron , kurczak i sos serowy , ale to się mało liczy przy królewskim eryngii… składniki na 4 osoby: 1 opakowanie makaronu , np muszelki ( takiego , który trzyma sos ) 1 malutka dynia Hokkaido lub 1/2 średniej 6 szt boczniaków eryngii 3 łyżki masła 6 plastrów serka topionego Hochland cheddar 1 mała cebula 2 piersi
Ogrodnik w podróżysmakują tureckie ciasteczka muszelki? Jak z Księgi tysiąca i jednej nocy. Aromatyczne, bardzo słodkie, aż ciężkie od syropu. Struktura raczej piaskowa. Nie są to delikatne biszkopciki rozpływające się na języku. Te ciastka są szorstkie jak piasek Sahary. No trochę się zagalopowałam. Z Turcji aż do Sahary. Ale te orientalne ciasteczka budzą we mnie tęsknotę za dalekimi podróżami, nowymi
dolcevitainmykitchen