Dzisiaj pomysł na kolejną sałatkę. Tym razem propozycja na sałatkę z makaronem. SAŁATKA MAKARONOWA z KISZONYM OGÓRKIEM Składniki: 1/2 opak. makaronu muszelki 6 małych ogórków kiszonych 1 mała cebula 100-150 g sera żółtego kilka gałązek koperku majonez sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę i ser żółty kroimy w kostkę
Bon appetit mon amiesmaku solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową, papryką, przecierem pomidorowym, dodałem śmietanę i wymieszałem. Z masła i mąki zrobiłem zasmażkę, którą dodałem do flaków. Chwilę gotowałem. Napełniłem wcześniej ugotowane muszelki farszem, posypałem startym serem i przełożyłem do naczynia żaroodpornego i zapiekłem
R'n'G Kitchenstrony. Smażymy je na dość intensywnym ogniu. Krewetki są gotowe, kiedy mięso zaróżowi się, a wewnątrz jest białe i zwarte. Z mulami sprawa jest prostsza: gotowe są wóczas, kiedy muszelki się otworzą. Potrzeba na to kilka minut gotowania. Mule zalej winem (lub bulionem, sosem, zależy z jakiego przepisu korzystasz), przykryj, zagotowuj.. Potrząśnij garnkiem, pogotuj kilka minut (3-4 minuty
Niedzielny kucharzpieczeń wieprzowa nadziewana drób: kaczka z pomidorami kurczęta z pomidorami przepiórki duszone w śmietanie przepiórki na sposób francuski grzyby: kasza gryczana z grzybami kotlety królewskie pieczarki faszerowane pieczarki w muszelkach jajka: babka bawarska jajka faszerowane musztarda i kaparami jajka faszerowane ze śledziem jajka nadziewane serem jaja w sosie musztardowym sznycle z jajek, kotlety z jajek Kartofle / ziemniaki: kotlety królewskie ogórki
królestwo garówRobiłam ją kilkanaście razy z innymi dodatkami, jednak mini makaron i seler konserwowy wkomponowały się idealnie w smak! Polecam na rodzinne imprezy! Goście będą zachwyceni! 2 szklanki makaronu (mini muszelki) 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 puszka ananasa w syropie 1 słoiczek (180 g) selera konserwowego (łagodnego) 250 g wędzonej piersi z kurczaka Sól Pieprz 3-4 łyżki majonezu Makaron gotujemy
VioletoweKucharzenieSałatka z makaronem po świątecznym przejedzeniu będzie w sam raz :) Składniki : pęczek rzodkiewek duży zielony ogórek mały pęczek koperku 3 garście makaronu conchigliette piccole - muszelki majonez sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Umytą rzodkiewkę, obrany ogórek pokroić w kostkę Makaron ugotować al dente, koperek pokroić Składniki wymieszać, posypać lekko solą, pieprzem, dodać majonez - wymieszać ponownie. Sałatki z makaronem goszczą
Proste Potrawyistotnym elementem wigilijnej uczty. Zdjęcie wyjazdowe, dlatego inny wystrój. Barszcz czerwony z makaronem Barszcz z małym białym makaronem wygląda jak muchomór :) Składniki: - włoszczyzna - buraki - makaron - ocet - makaron małe muszelki Wykonanie: Włoszczyznę gotujemy do miękkości. Dodajemy buraki, Możemy zetrzeć, żeby się szybciej ugotowały. Dodajemy trochę octu, aby kolor był odpowiedni. Są świry, które badają to z papierkiem lakmusowym, ale wystarczy
Kryzysowa Książka Kucharskaszybkie i pożywne danie urzekło domowników. Urzekło tez mnie, uwielbiam zielone papryczki Padrón i ich lekko goryczkowaty smak. Z makaronem smakują wybornie. Muszelki z hiszpańskimi papryczkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedużą ilością mięsa, dodając różne warzywa. Tym razem przygotowałam tę potrawę bez mięsa z samych warzyw. Podałam go z makaronem i wszystkim bardzo smakował. Składniki: 100 g makaronu muszelki 1 nieduża cukinia 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie (400 g) kawałek papryczki chili 5 łyżek ciecierzycy z puszki 2 łyżki oleju
Danka Pichciczęściej goszczą w naszej kuchni. Można je szybko przygotować i nie należą do dań trudnych. W czasie gdy gotujemy makaron można przyrządzić pyszny sos. SKŁADNIKI: paczka makaronu, ja użyłam muszelek 1 średnia pierś z kurczaka 10 dag. chorizo 10 dag. sera żółtego 1 szalotka 1 puszka krojonych pomidorów lub świeżych 1 szklanka bulionu/rosołu 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka
Kuchnia Beatykosteczki. Na dno formy do pieczenie wylać połowę sosu (ja piekłam w 2 formach). Na to układać musze - w każdą muszę włożyć po pulpeciku. Na koniec do każdej muszelki włożyć kawałek mozzarelli i całość zalać resztą sosu. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni
Smaczny zeszytSałatka makaronowa z szynki 1 opakowanie makaronu (np. muszelki) 80 dag szynki (grubo krojonej) 1/2 opakowania kukurydzy konserwowej 1 pora 2 pomidory sól, pieprz majonez Szynkę pokroić w kostkę. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Następnie kukurydzę konserwową odcedzić z zalewy z puszki. Pomidora pokroić w drobną kostkę. Porę poszatkować drobno. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać
Gotuję TestujęBajka , po prostu petarda , a reszta to makaron , kurczak i sos serowy , ale to się mało liczy przy królewskim eryngii… składniki na 4 osoby: 1 opakowanie makaronu , np muszelki ( takiego , który trzyma sos ) 1 malutka dynia Hokkaido lub 1/2 średniej 6 szt boczniaków eryngii 3 łyżki masła 6 plastrów serka topionego Hochland cheddar 1 mała cebula 2 piersi
Ogrodnik w podróży