okazję spróbować na imprezie u koleżanki. Zrobiłam ją i domownikom bardzo zasmakowała. Możemy zmienić ilość składników oraz dodać takie które lubimy. Smacznego :) SKŁADNIKI : 30-40 dag makaronu muszelki, świderki lub innego 30-40 dag wędliny 20-30 dag sera żółtego puszka kukurydzy i czerwonej fasoli 0,5 słoika ogórków kiszonych 4-6 jajek biała część pora lub czerwona
Pani na deserbrokuła 4 jajka 0,5 czerwonej cebuli puszki kukurydzy puszka groszku z marchewką 30 dag szynki konserwowej drobiowej 3-4 ogórki kiszone 10-15 dag makaronu muszelki 0,5 szklanki łuskanego słonecznika majonez jogurt naturalny musztarda sól, pieprz WYKONANIE: Jajka, makaron, brokuła gotujemy. Ogórki kroimy w kostkę i przekładamy na sitko razem z groszkiem i kukurydzą. Cebulę, szynkę
Pani na deserSKŁADNIKI: 1l. bulionu 1 duża marchewka 4-5 łyżek makaronu muszelki 1 łyżka koncentratu pomidorowego (kupnego) 180g koncentratu pomidorowego (mojego) 1łyżka natki pietruszki sól pieprz WYKONANIE: 1.Do bulionu wrzucić marchewkę, gotować aż zmięknie. 2.Wrzucić makaron, gdy makaron jest już prawie ugotowany, dodać koncentraty. 3.Na sam koniec dodać pietruszkę i doprawić solą i pieprzem wedle uznania
Dziś Ja gotujeMakaron... kupujecie, czy sami robicie w domu? Przyznam się, że często kupuję gotowy, jeśli do potrawy mam użyć kokardki, penne, rogatoni, czy muszelki... Ale, jeśli mam zrobić na obiad np. łazanki albo rosół z makaronem to robię sama na świeżo, albo korzystam właśnie ze zrobionego wcześniej i ususzonego... Składniki: 200 g mąki pszennej 2 średnie jajka 1 łyżka oliwy
Kuchnia u Krysigotujemy około 15 minut. W kubku wymieszać śmietanę z wywarem i wlać do zupy. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym drobnym makaronem (muszelki, kolanka). Przed podaniem posypać natką pietruszki
magiczna kuchnia Kasiobtoczone w brązowym cukrze. Można przed pieczeniem posypać cukrem, kruszonką, gotowe polać czekoladą, lukrem. Kształty, oprócz klasycznych kwadratów, rożków to ślimaczki, rolady, skośne zawijasy, kształtem przypominające faworki lub wymyślne muszelki. Taka słodycz nie kosztuje wiele czasu gdy skorzystamy z gotowego ciasta francuskiego. Niespodziewani goście nie muszą czekać na poczęstunek! Dziś kwadratowe chrupiące ciastka francuskie wypełnione dżemem jagodowym z domowej spiżarni
Zasmakuj Kuchniświetnie sprawdzi się jako lunch do pracy jeśli zapakujemy je do pudełeczka Makaron z kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami 2 duże porcje Składniki: około 250 g krótkiego makaronu np. orecchiette, muszelki, penne pojedyncza pierś z kurczaka 250 g pomidorków koktajlowych 200 g szpinaku baby ząbek czosnku ulubione przyprawy do kurczaka (u mnie papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, curry, mielone ziele
PatiGotujeCałość fajnie się łączy. Roladki są delikatne i na pewno będą smakować. #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini 1 polędwica wieprzowa 1 pęczek botwiny 1 kulka mozzarelli 100 g makaronu muszelki mini Lubella sól, pieprz przyprawa do kurczaka olej rzepakowy Polędwicę kroję na plastry 2,5 cm grube. Rozbijam delikatnie przez folię tłuczkiem albo ręką. Posypuje solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka
wesoła kuchniaWYKONANIE: ŚREDNIE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-9 Składniki sałatki: 200 g makaronu muszelki "Makarony Polskie", średnia cukinia, mała papryka żółta, mała papryka czerwona, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 10 czarnych oliwek, mała cebula czerwona, ząbek czosnku, opakowanie sera sałatkowego z ziołami (180 g), 2 łyżki oleju, czosnek niedźwiedzi, pieprz cayenne, sól. Dekoracja
JejKuchniafoliowe. Bardzo eleganckie. Firma nie zapomniała też o najmłodszych. Makarony dla dzieci to literki i zwierzęta. Są urocze. Nitki świetne do zup, rosołów a pozostałe np. kolanka i muszelki do zapiekanek makaronowych. Przygotowałam penne z pesto z bazylii, orzechami pistacjowymi i cytrynowym kurczakiem. Makaron penne przygotowałam według wskazówek producenta. Pesto: doniczka bazylii 2 ząbki czosnku pół łyżeczki soli garść orzeszków
AZgotuj!ciekawego zrobić.A tu wystarczy dodać kilka dodatków i danie gotowe.Z tego przepisu wychodzi naprawdę dużo kotlecików i można je zjeść następnego dnia. SKŁADNIKI 350g makaronu(muszelki,świderki,wstążki itp.) cebula ok.100g.szynki 150g sera żółtego 2 ząbki czosnku szklanka mąki 2 jajka 5 łyżek bułki tartej 200g mielonego mięsa trochę oleju sól,pieprz bułka tarta (do obtaczania kotlecików) olej
Mała w garnku mieszanapełnij przygotowanym farszem. Naczynia do zapiekania wysmaruj Ramą (pędzelkiem) i rozłóż nafaszerowane muszle. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C (opcja grzania góra/dół). Zapieczone muszelki posyp startym parmezanem i gotowe
Alutka-GotujeIlość: 3-4 porcje Czas przygotowania: 25 min Składniki: – 1,5 szkl. makaronu muszelki – 150g łososia wędzonego na gorąco w kawałku – pół puszki kukurydzy – pół puszki zielonego groszku – 2 łyżki posiekanego świeżego lub suszonego koperku – 1 łyżeczka musztardy – 1 łyżka majonezu (zachęcamy do wypróbowania naszego majonezu, przepis -> tutaj – sól himalajska
PodwójnaporcjaProszę bardzo! Pyszne pulpeciki w sosie chińskim podane z makaronem spaghetti. Oczywiście rodzaj makaronu może być tutaj zależny od Waszego wyboru, wydaję mi się, że najlepiej użyć świderek lub muszelek, ale każdy makaron się nada :) Jeśli lubicie sosy, to polecam Wam zrobić dwa razy więcej sosu niż w przepisie, ponieważ proporcje w tym przepisie, są dość małe
Klasyka Gotowaniabezmięsne, doprawione ziołami , świeżą aromatyczną bazylią która potrafi nadać potrawie charakteru i tartym drobniutko parmezanem. Obiad w 20 minut. Składniki: Porcja dla 2 osób: 25 dag makaronu muszelki 100 g naturalnego jogurtu Bio ½ cukini ½ pora 1 ząbek czosnku ½ papryczki chili (miałam w zalewie olejowej) 3-4 suszone pomidory w zalewie olejowej Dagoma 1 łyżka oliwy z suszonych
Wanilia i Kardamon