kolejne pół kg mniej - czego się nie spodziewałem bo zaczołem ćwiczenia siłowe i budowe masy mięśniowej, która jest mi potrzebna do innej zaplanowanej dyscypliny sportowej... 😄 Składniki: 200g dowolnego makaronu (muszelki, świderki, kokardki) 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona 1/4 kapusty pekińskiej (jak duża) lub połówka małej puszka kukurydzy konserwowej sól pieprz majonez Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ogórek
Dieta Rozdzielna i Zdrowiegulaszu albo gęstej zupy, której nawet fani mięsa się nie oprą. Ja jestem zachwycona – mam nadzieję, że i Wy będziecie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 3-4 porcje ) * makaron conchiglie ( muszelki ) – ok. 200 g * duża cebula – 1 szt * czerwona soczewica – 200 g * czosnek – 2 ząbki * czerwone wino – 100 ml * bulion warzywny – 500 ml * passata / koncentrat
Ostra na Słodkominut – tyle czasu potrzebujemy w przypadku makaronów świeżych takich jak: fettuccine, tagliatelle czy lazania. 6-9 minut – w przypadku makaronów cienkich, bezjajecznych takich jak: spaghettini, muszelki i świderki. 12-15 minut – w przypadku makaronów grubych, takich jak: spaghetti, penne, ziti czy tortiglioni. Makaron al dente – jeśli zależy Ci na takim makaronie, musisz próbować go w czasie
PysiaGotuje.plkostkę pół kapusty włoskiej poszatkowanej na cienkie paseczki kilka łodyg selera naciowego małe opakowanie mrożonej fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki ok 1,5 cm opakowanie makaronu w kształcie małych muszelek puszka pomidorów pelati świeża bazylia pieprz, sól, Jak przygotować zupę minestrone? W dużym garnku podgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę z boczkiem, chili i czosnkiem. Następnie dodajemy ziemniaki, marchewkę i selera
Ugotowane pozamiataneIstnieje prawdopodobieństwo, że nadal jest świeża i wtedy się zamknie. Jeżeli tak się nie stanie to po prostu ją wyrzuć. Wyszoruj omułki szczoteczką oraz usuń włókna, które wystają z muszelki. Staraj się nie zostawiać muszli w wodzie ponieważ wtedy mogą się pootwierać. Wystarczy, że je przepłuczesz pod zimną bieżącą wodą. Na patelni na maśle podsmaż drobno posiekaną cebulkę. Kiedy
wysmienityporcji marchewkowego tacos, spłaszcz je i uformuj z nich średniej wielkości kółka. Piecz w piekarniku aż nabiorą złotego koloru. Około pół godziny w 180 º C. Aby uzyskać kształt muszelki ułóż upieczone tacos na butelce lub wałku. Poczekaj aż ostygną. Do środka nałóż to na co masz ochotę. Może to być chilli lub warzywa
wysmienityjestem. A co znajduje się w moich tubach musli? Mam dwa rodzaje musli: Pierwsza tuba jest na słodko czekoladowa granola chipsy bananowe orzechy włoskie mleczna czekolada banany pełnoziarniste muszelki Wszyscy domownicy kochają tą kompozycje smaków. I często słychać… chrupanie Druga tuba jest w wersji fit błonnikowe musli borówki maliny żurawina siemię lniane jagody goji Samo zdrowie! Polecam. Moi drodzy
Słodkie okruszkisosem i na tym nasz praca się kończy. Smak kurczaka, warzyw i przypraw świetnie się przenika a danie jest sycące i pyszne! SKŁADNIKI: 200g makaronu (u mnie małe muszelki) 500g piersi z kurczaka duża cebula 3 gałązki selera naciowego 5-6 pieczarek oliwa do smażenia ½ kalafiora sos: 200ml słodkiej śmietanki 12% 450ml wody 1-2 łyżki oleju kokosowego
Pyry na Gazstarych zapisków (robię po swojemu) i nie mam pojęcia skąd wzięła się jej nazwa... Wiem jedno - warto ją przygotować! Koniecznie sami spróbujcie! 250g makaronu (najlepiej typu: kolanka, muszelki, rurki) 250g opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 200g kiełbasy (najlepiej drobiowej; może być nawet mortadela) 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 ogórek kiszony 1 cebula (mała
Di gotujeDanie bardzo zdrowe dodatkowych walorów smakowych dodają prażone ziarna, dym wędzarniczy zaś całość podkreśla olej z pestek dyni. Składniki 150g łososia 1 opakowanie makaronu muszelki ¼ szkl pestek z dyni ¼ szkl ziaren słonecznika ¼ szkl siemienia lnianego ¼ szkl sezamu Rudola Pomidorki koktajlowe Olej z pestek dyni Sos teryiaki Naturalny dym wędzarniczy Sól, pieprz do smaku
Kulinarne pyszności Molkiopłukać pod bieżącą wodą (zwracając uwagę, by nie były otwarte - to może świadczyć że małża jest popsuta, jednak gdy się lekko otworzy w trakcie mycia, można lekko stuknąć w muszelkę, jeśli małża się zamknie, to znaczy, że jest żywa, czyli dobra). Cebulę i seler naciowy pokroić w półksiężyce. W garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w kostkę czosnek
Z notatnikabardzo smaczna, wiec postanowiłam się podzielić z Wami przepisem. Polecam :) Składniki - upieczone mięso z kurczaka ( u mnie pierś i kawałek nóżki z kurczaka ) - 100 g drobnego makaronu ( dałam małe muszelki ) - 2 jajka ugotowane na twardo - mały słoiczek pieczarek marynowanych - 1 czerwona cebula - sól, pieprz mielony - majonez ( u mnie kielecki ) Wykonanie Mięso obrałam ze skóry, oddzieliłam od kości i pokroiłam
Kuchnia z widokiem na ogródwyskakują czekoladki. Te, robione na folii ozdobnej, mają piękne wzory. Inne dekorujemy jadalną farbą w sprayu. Każda z uczestniczek robiła pralinki w innym kształcie (listki, motyle, raczki, kraby, muszelki), o innym smaku czekolady i nadzienia. Wymieniamy się więc między sobą, by mieć w swojej kolekcji różne smaki i formy. Wszytko co dobre, szybko się kończy. Nasze warsztaty również dobiegły końca
Obiad gotowylekkiej sałatce. I ową sałatkę chcę Wam dziś pokazać:) Składniki: 200g wędzonej ryby (łosoś, gorbusza) spora garść rukoli 2 główki sałaty rzymskiej mini 10 przepiórczych jajek 100g makaronu pełnoziarnistego muszelki (u mnie Makaron Międzybrodzki ) garść kiełków rzodkiewki dressing: sok z połowy limonki 1 łyżeczka miodu 3 łyżki oliwy szczypta soli świeżo mielony pieprz Makaron ugotować al dente w lekko osolonej
Obiad gotowyporem, papryką , ogórkiem konserwowym i selerem naciowym, który nadaje sałatce fajnej chrupkości. Do tego kilka jeszcze składników i sałatka gotowa. Składniki: 150 g makaronu drobnego (ja użyłam muszelek) 1 duży por biała część 4-5 ogórków konserwowych 4 połówki papryki konserwowej 3 łodygi selera naciowego 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka 1/2 pęczka natki pietruszki majonez sól, pieprz
magiczna kuchnia Kasi