mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:23/122)

Owocowe Tiramisu 138

musu brzoskwiniowego. Maczamy w nim biszkopty i układamy na dnie naczynia. Puste przestrzenie, delikatnie tylko zalewamy musem. Następnie wykładamy połowę masy z mascarpone. 4. Teraz maczamy biszkopty w musie truskawkowym i układamy na masie, puste przestrzenie jak poprzednio delikatnie wypełniamy musem truskawkowym. Wykładamy resztę mas, wyrównujemy i chowamy do lodówki na co najmniej 3 h. Przed podaniem, na wierzchu układamy

Gotowanie...to proste !
Jogurtowiec truskawkowy 287

wystudzenia. Jogurt naturalny przełożyć do miski. Dodać cukier i miksować aż się rozpuści. Następnie dodać wystudzoną żelatynę, zmiksować do połączenia składników. Do masy jogurtowej dodać ok 1/3 przygotowanego wcześniej musu truskawkowego. Ponownie dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Z lodówki wystawić schłodzoną tortownicę. Wlać kilka łyżek masy jogurtowo-truskawkowej i wstawić do lodówki na kilkanaście minut, dzięki temu biszkopty przykleją(...)masa na biszkoptach lekko zesztywnieje wlać resztę masy i ponownie wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Gdy masa już lekko stężeje na wierzch wylać pozostały mus truskawkowy. Tortownicę wstawić do lodówki na kilkanaście godzin aby masy dobrze stężały

Monia miesza i gotuje
Serowy torcik charlotte z truskawkami 129

śmietany 30% 6 łyżek cukru 100ml mleka 6 łyżeczek żelatyny kilka kropel aromatu waniliowego Warstwa  serowo - truskawkowa: 300g twarogu sernikowego z mascarpone Président 600g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 4 łyżki cukru pudru 100ml wody 3 łyżeczek żelatyny 100g śmietany 30% Mus truskawkowy: 300g świeżych truskawek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody Dodatkowo(...)mikserem, dodać ubitą na sztywno śmietanę, tężejące, zmiksowane truskawki i całość dokładnie wymieszać. Wylać do tortownicy na masę serową i wstawić do lodówki na około 35-45 minut. 4. Mus truskawkowy: Żelatynę zalać wodą, wymieszać i pozostawić do napęcznienia. Truskawki zmiksować na purée, dodać cukier i zagotować. Następnie dodać napęczniałą żelatynę, dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort z musem truskawkowym i migdałową chrupką 146

Sąsiadka po obejrzeniu zdjęć tego tortu, zapytała się mnie czy przepis pojawi się na blogu. A ja się długo nie opierałam 😉... Artykuł Tort z musem truskawkowym i migdałową chrupką pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Lady Laura 476

charakter, ale jest delikatne i pyszne. Nie jest przesłodzone, takie w sam raz. Nieprzewidywalne w krojeniu, bo nie wiemy na co się trafi ;). Ja gorąco polecam.  Składniki na mus truskawkowy:  400 g truskawek np. mrożonych   1 galaretka truskawkowa   1 łyżeczka żelatyny cukier do smaku Na spód dałam suchy wafel  Masa a'la ptasie mleczko(...)mikserem , dolewać rozpuszczoną ciepła żelatynę. Dzięki temu nasze ptasie mleczko się delikatnie napowietrzy.  Powstałą masą zalać delikatnie murzynki i tortownicę wstawić do lodówki. Pilnujemy w międzyczasie, aby nasz mus truskawkowy nam nie zastygł. Kiedy masa ptasiego mleczka jest gotowa wylewamy na górę mus i całość wstawiamy do lodówki na ok . 2 godziny

Malinowe Pocałunki
Deser - truskawkowa palisada 138

Szybki deser truskawkowy, najbardziej ucieszy chyba dzieci. W letni upalny dzień  niezła frajda wyjadać rurką zimną bitą śmietanę z pysznym musem truskawkowym. Składniki: 300 g dojrzałych truskawek 100 ml śmietany 30 % (schłodzonej) 1 łyżka cukru pudru 2 -3 łyżki cukru trzcinowego lub innego 1 łyżka soku z cytryny 50 g czekolady + 1 łyżka mleka rurki puste w środku Przygotowanie(...)przestrzenie między nimi bitą śmietaną. Do środka rurek wlewać łyżeczką roztopioną czekoladę, tak by smugi ściekały na zewnątrz. Najlepiej podawać od razu, gdyż po dłuższym czasie rurki zanurzone w musie truskawkowym zmiękną i jedzenie rurką nie będzie możliwe

Kuchcik gotuje
Tarta truskawkowa 67

dodatkowa do podsypywania – 2-3 łyżki kakao – 160 g zimnego masła – 3 żółtka – 120 g cukru (drobnego lub cukru pudru) – 2 łyżki wody Składniki mus truskawkowy: – 400 g truskawek mrożonych lub świeżych – 200 g śmietany kremówki 36% – 4-5 łyżek cukru – 2 łyżki żelatyny Do ozdoby – świeże truskawki Przygotowanie(...)wtedy dodaj wskazaną w przepisie wodę, dozując jej tyle, aby ciasto było jednolite i zwarte. Mnie wystarczyły 2 łyżki. Ciasto wstaw do lodówki na 30 minut. Zacznij też przygotowywanie musu truskawkowego. Jeśli korzystasz z mrożonych truskawek, nie jest konieczne ich rozmrażanie. Włóż je do garnka, dodaj cukier i gotuj, aż zrobią się miękkie i puszczą sok. Wtedy zblenduj truskawki

nietylkopasta.pl
TRUSKAWKOWY JOGURTOWIEC NA ZIMNO, NA OWSIANYM SPODZIE PRZYKRYTY MUSEM Z TRUSKAWEK 126

ilościach nieprzyzwoitych i naturalnie wciskam je w każdą, dopuszczającą udziału owoców potrawę. Zatem przedstawiam Wam lekki, bezcukrowy, pełen truskawek jogurtowiec. Wykonany na owsiano - kokosowym spodzie i przykryty warstwą truskawkowego musu. I takim właśnie deserem, w spokoju  dla mojego sumienia, umilam sobie upalne, leniwe popołudnia a także aktywne poranki, bo świetnie nadaje się jako słodkie śniadanko. SKŁADNIKI NA SPÓD(...)przelewam żelatynową mieszankę do truskawek i dokładnie miksuję  łączę składniki, do masy truskawkowej dodaję ubitą śmietanę i mieszam delikatnie łyżką przelewam do foremek wkładam do lodówki SKŁADNIKI NA MUS TRUSKAWKOWY: 500 g. truskawek 1-2 łyżki miodu  1 łyżka żelatyny WYKONANIE: żelatynę mieszam w miseczce z 2 łyżkami wody, zostawiam do napęcznienia blenduję truskawki z miodem podgrzewam żelatynę

Upiecz sobie babeczkę
Kasza jaglana z musem truskawkowym. 143

Szybki i prosty deser bez dodatku cukru . Kasza jaglana z musem truskawkowym i kawałkami owoców smakuje świetnie. Składniki: na cztery porcje 1 szklanka kaszy jaglanej 1 kg truskawek Na jedną szklankę suchej kaszy potrzebujemy 2 i 1/4 szklanki wody .Wstawiamy wodę w garnku z grubym dnem ,a kaszę wsypujemy na suchą patelnię i prażymy często potrząsając patelnią ,aby wszystkie ziarenka(...)gotowe . O,5 kg truskawek myjemy ,odcinamy zielone końce i blendujemy na mus. Resztę truskawek kroimy na kawałki . W słoiczkach ,szklankach umieszczamy najpierw kilka łyżek zimnej kaszy ,potem wlewamy mus truskawkowy i na wierzch dokładamy owoce w kawałkach .Smacznego!. Jeśli wolicie kaszę o konsystencji musu możecie ją również zblendować

Ladylaura.
Śmietankowo-truskawkowy deser z procentami 200

oknem szaro i ponuro więc powracam do lata i słodkich truskawek i na osłodę polecam prosty deserek. Słodki mascarpone i śmietanka doskonale komponują się z kwaskowym musem truskawkowym. A dla wzmocnienia smaku odrobina likieru śmietankowo-truskawkowego. składniki: masa śmietankowo-truskawkowa 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30 % do ubijania 200 g truskawek, u mnie mrożone 50 ml likieru(...)każego pucharka nałożyć trochę kremu śmietanowego i polać odrobiną truskwakowego musu. Następnie ułożyć kawałki dobrze nasączonego w likierze biszkopta. Ponownie wyłożyć śmietankowy krem i na wierzch odrobinę truskawkowego musu. Całość posypać odrobiną startej czekolady. Przed podaniem dobrze schłodzić. Z tej ilości wyszło mi 5 deserków, wszystko zależy od wielkości pucharka

Monia miesza i gotuje
chłodnik truskawkowy 110

Wyciskamy na maksa sezon truskawkowy, przecież trzeba nimi naładować baterie na cały rok. Chłodnik truskawkowy to nic innego jak jogurt z truskawkami i makaronem. Ja lubię w tej kolejności a dzieciaki wolą więcej makaronu a mniej płynnego i wtedy to po prostu makaron z sosem truskawkowym. Jakby tego nie nazwać to danie jest genialne. Tanie, banalnie proste, szybkie a palce(...)truskawek 400 g greckiego jogurtu 2 łyżki cukru pudru  makaron muszelki szczypta cynamonu Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Truskawki umyć, odszypułkować. Zasypać cukrem i blenderem rozdrobnić. Połowę musu truskawkowego wymieszać z jogurtem. Do miseczek nałożyć makaron, zalać jogurtem z truskawkami. Na wierzch wylać mus truskawkowy. Posypać szczyptą cynamonu. Podawać na zimno

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pianka truskawkowa (na śmietanie kremówce) 145

Pomysł na szybki i bardzo smaczny deser - pianka truskawkowa na bazie śmietany kremówki ♥ Poniższy deser jest łatwy do przygotowania i sycący. Prawie rok temu pokazałam Wam przepis na piankę z użyciem jogurtu naturalnego i galaretki ( klik ), a dzisiaj postanowiłam przygotować deser na bazie śmietany kremówki i zmiksowanych truskawek.    Składniki na 4 porcje: 1 małe opakowanie śmietany(...)mniejsze części. Truskawki wsypać do blendera (kilka sztuk odłożyć na bok i pozostawić do dekoracji), dodać cukier puder i całość zblendować. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywną pianę. Do musu truskawkowego wlać rozpuszczoną żelatynę. Całość za pomocą łyżki wymieszać. Do ubitej śmietany powoli wlewać mus truskawkowy z żelatyną. Całość połączyć ze sobą,  najlepiej mieszać na najniższych obrotach miksera. Przygotowaną

Ugotować
Ciasto z musem truskawkowym i jogurtową pianką. 158

szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka jogurtowa: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 1 galaretka zielona np. agrestowa 250 ml gorącej wody Mus truskawkowy: około 30 dag świeżych truskawek 1 cytrynowa galaretka cukier do smaku Dodatkowo: 10 dag mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy(...)tężeć miksujemy ją dokładnie z jogurtem naturalnym, jak ktoś chce można dodać cukru pudru do smaku. Następnie wykładamy ją równomiernie na biszkopt i wstawiamy do lodówki do stężenia. 3. Mus truskawkowy: Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie usuwamy szypułki i miksujemy blenderem na gładki mus, odmierzamy tak około 400 ml musu i przekładamy do garnka. Następnie zagotowujemy i wsypujemy galaretkę

Izabelawkuchni
CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 118

Przepyszne ciasto czekoladowe z kwaskowatym musem truskawkowym super do siebie pasują. Przygotowanie tego ciasta jest bardzo proste,szybkie i bezproblemowe.Do musu użyłam mrożonych truskawek z tegorocznego zbioru :).Ciasto piekłam w foremce 30x25cm. Czekoladowy spód ciasta możemy wykorzystać jako podstawa do różnych czekoladowych przekładańców lub nawet do tortów.\ SKŁADNIKI Ciasto 1 szklanka maki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju roślinnego(...)proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Masa budyniowa 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 250g miękkiego masła 1 budyń smietankowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Mus truskawkowy 700g mrożonych truskawek 3/4 szklanki wody 2 galaretki truskawkowe WYKONANIE Pół szklanki mleka podgrzewamy,wrzucamy do niego połamaną czekoladę i podgrzewamy do rozpuszczenia się czekolady-nie gotujemy!Odstawiamy

Mała w garnku miesza
Torcik sernikowy z truskawkami 371

powierzchnię. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 25 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez 40 minut. Wyjąć i całkowicie ostudzić. Składniki na mus truskawkowy:  800 dag truskawek łyżka cukru waniliowego 10 g żelatyny w proszku  500 g gęstej śmietanki 36%  6 łyżek cukru pudru 500 g truskawek opłukać i osuszyć(...)łyżki musu do dekoracji. Pozostałe truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Odłożyć parę truskawek do dekoracji. Zimną śmietankę ubić pod koniec dodać z cukier puder. Następnie zmiksować z musem truskawkowym. Delikatnie wmieszać pozostałe pokrojone truskawki. Wyłożyć na ostudzony sernik, następnie delikatnie ułożyć truskawki i polać resztą musu. Następnie wstawić do lodówki na minimum 2 godziny

Delicious Titbits