mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:23/122)

Mus truskawkowy 83

sobie mówię, po czym idę na ryneczek i takie piękne truskawki pysznią się na straganach że nie mogę nie kupić. Cały rok wszakże na nie czekałam. Tym razem mus truskawkowy, pysznie i szybko, polecam, deser idealny na letnie dni. Mus truskawkowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Truskawkowa stracciatella 131

chyba). Deser jest jednym z moich ulubionych i robię go już od kilku lat w sezonie truskawkowym. Oczywiście można wykorzystać mrożone truskawki i smakuje tak samo bajecznie. Polecam wypróbować. Mus truskawkowy: 750 g truskawek* galaretka truskawkowa sok z połowy cytryny 1/2 lub 3/4 szklanki cukru (wszystko zależy czy truskawki są kwaśne) 1,5 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością wody(...)Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 2/3 kremu wymieszać z tartą czekoladą. Salaterkę wysmarować masłem. Na spód wlać 1/3 kremu stracciatella i schłodzić w lodówce. Na masę wylać mus truskawkowy i powrzucać resztę truskawek.Schłodzić w lodówce aż stężeje. Na truskawki wyłożyć białą masę-schłodzić, ostatnia warstwa to reszta kremu stracciatella. Włożyć do lodówki. Kiedy cały deser będzie stabilny

Anielskie wypieki
SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 318

biały i jogurt grecki miksujemy z cukrem pudrem i ziarenkami wanilii. Dodajemy żelatynę i wszystko bardzo dokładnie mieszamy, wylewamy na kruchy spód i odstawiamy do lodówki do stężenia. MUS TRUSKAWKOWY: 3/4 truskawek ( reszta do przybrania ) miksujemy na puree z sokiem cytrynowym i cukrem pudrem. Żelatynę zalewamy odrobiną wody,odstawiamy do napęcznienia, podgrzewamy mieszając , studzimy. Do musu dodajemy jogurt oraz żelatynę(...)razem dokładnie mieszamy, a następnie wylewamy na stężałą masę serową. Wstawiamy do lodówki. BIAŁA CZEKOLADOWA: Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ze śmietaną, a następnie przestudzoną wylewamy na stężały mus truskawkowy, Dekorujemy truskawkami i kroimy po zastygnięciu. Smacznego

Ostra na Słodko
Truskawkowe tiramisu 182

Zapraszam na pyszne tiramisu w wersji truskawkowej. Słodka masa świetnie komponuje się z lekko kwaskowymi truskawkami. składniki: 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 5-6 podłużnych biszkoptów 200 g truskawek Truskawki zmiksować na mus, można ewentualnie dosłodzić nieco do smaku i odstawić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, odstawić. Żółtka(...)masę. Następnie dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Potem dodać ubite białka i ponownie wymieszać aby składniki się połączyły. Z przygotowanej masy , pokruszonych herbatników i truskawkowego musu skomponować własny deserek w pucharku lub szklaneczce. Ja przygotowałam trzy duże deserki. Na dno każdego pucharka ułożyłam warstwami: masę z serka mascarpone i jajek, trochę pokruszonych biszkoptów, truskawkowy

Monia miesza i gotuje
Deser z truskawkami 96

kremówki, 250 g serka naturalnego, + opcjonalnie cukier. Wykonanie: Truskawki obieramy z szypułek i myjemy. Połowę truskawek blendujemy na mus (możemy dosłodzić do smaku). Do miseczki nakładamy biszkopt który zalewamy musem truskawkowym.   Kremówkę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy serek naturalny. Całość delikatnie mieszamy.  Na nałożony do miseczki mus truskawkowy nakładamy krem śmietankowy.  Pozostałe truskawki troimy w poprzek

paapilotkaa
Ciasto truskawkowe 138

ugniatamy tworząc spód ciasta. Śmietankę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach powoli dodając cukier wanilinowy a pod koniec ubijania śmietan fixy. Pilnujemy aby nie "przebić" śmietany. Jeśli nie posiadamy gotowych musów truskawkowych to całe truskawki blendujemy. Zmiksowane owoce dodajemy do garnka i zagotowujemy. Odstawiamy i wsypujemy galaretki. Bardzo dokładnie mieszamy. Jeśli mus nie jest słodki możemy dosypać trochę cukru. Mus odstawiamy(...)przestudzenia. Na spodzie herbatnikowym układamy całe truskawki i wykładamy ubitą śmietanę. Następnie wykładamy tężejący mus truskawkowy. Całość wstawiamy do lodówki

Pan i Pani Smith w kuchni
Kokosowa babka z musem truskawkowym 86

pełni korzystam z sezonu truskawkowego!Ciasta … desery … lody i koktajle goszczą u mnie teraz najczęściej!Dziś mam dla Was przepis na ciacho , które zrobiła na niedzielny deser – zniknęło w tempie ekspresowym!I wcale się nie dziwię , bo smakowało fenomenalnie!Delikatna babka ( na oleju ) o obłędnie kokosowym smaku i zapachu … wypełniona słodkim musem truskawkowym.Podana z lodami waniliowymi(...)spód i „kapelusz”.W spodniej warstwie wydrążamy ” wanienkę ” – uważamy , by nie przebić / przerwać ścianek.Do przygotowanej ” wanienki” wlewamy nasz lekko tężejący mus truskawkowy , wygładzamy i wkładamy do lodówki do zastygnięcia.Przykrywamy „kapeluszem”  , obficie posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy świeżymi truskawkami i miętą.Zajadamy!Smacznego

Ostra na Słodko
Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią 126

gorącej wodzie. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl To też może Cię zainteresować: Deser „dżdżownica w ogródku” Filiżanka z białej czekolady z musem truskawkowym Udawany naleśnik Winna galaretka z białej herbaty i limonki z musem truskawkowym     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Owocowe Tiramisu 119

musu brzoskwiniowego. Maczamy w nim biszkopty i układamy na dnie naczynia. Puste przestrzenie, delikatnie tylko zalewamy musem. Następnie wykładamy połowę masy z mascarpone. 4. Teraz maczamy biszkopty w musie truskawkowym i układamy na masie, puste przestrzenie jak poprzednio delikatnie wypełniamy musem truskawkowym. Wykładamy resztę mas, wyrównujemy i chowamy do lodówki na co najmniej 3 h. Przed podaniem, na wierzchu układamy

Gotowanie...to proste !
Jogurtowiec truskawkowy 262

wystudzenia. Jogurt naturalny przełożyć do miski. Dodać cukier i miksować aż się rozpuści. Następnie dodać wystudzoną żelatynę, zmiksować do połączenia składników. Do masy jogurtowej dodać ok 1/3 przygotowanego wcześniej musu truskawkowego. Ponownie dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Z lodówki wystawić schłodzoną tortownicę. Wlać kilka łyżek masy jogurtowo-truskawkowej i wstawić do lodówki na kilkanaście minut, dzięki temu biszkopty przykleją(...)masa na biszkoptach lekko zesztywnieje wlać resztę masy i ponownie wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Gdy masa już lekko stężeje na wierzch wylać pozostały mus truskawkowy. Tortownicę wstawić do lodówki na kilkanaście godzin aby masy dobrze stężały

Monia miesza i gotuje
Serowy torcik charlotte z truskawkami 105

śmietany 30% 6 łyżek cukru 100ml mleka 6 łyżeczek żelatyny kilka kropel aromatu waniliowego Warstwa  serowo - truskawkowa: 300g twarogu sernikowego z mascarpone Président 600g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 4 łyżki cukru pudru 100ml wody 3 łyżeczek żelatyny 100g śmietany 30% Mus truskawkowy: 300g świeżych truskawek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody Dodatkowo(...)mikserem, dodać ubitą na sztywno śmietanę, tężejące, zmiksowane truskawki i całość dokładnie wymieszać. Wylać do tortownicy na masę serową i wstawić do lodówki na około 35-45 minut. 4. Mus truskawkowy: Żelatynę zalać wodą, wymieszać i pozostawić do napęcznienia. Truskawki zmiksować na purée, dodać cukier i zagotować. Następnie dodać napęczniałą żelatynę, dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort z musem truskawkowym i migdałową chrupką 111

Sąsiadka po obejrzeniu zdjęć tego tortu, zapytała się mnie czy przepis pojawi się na blogu. A ja się długo nie opierałam 😉... Artykuł Tort z musem truskawkowym i migdałową chrupką pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Lady Laura 447

charakter, ale jest delikatne i pyszne. Nie jest przesłodzone, takie w sam raz. Nieprzewidywalne w krojeniu, bo nie wiemy na co się trafi ;). Ja gorąco polecam.  Składniki na mus truskawkowy:  400 g truskawek np. mrożonych   1 galaretka truskawkowa   1 łyżeczka żelatyny cukier do smaku Na spód dałam suchy wafel  Masa a'la ptasie mleczko(...)mikserem , dolewać rozpuszczoną ciepła żelatynę. Dzięki temu nasze ptasie mleczko się delikatnie napowietrzy.  Powstałą masą zalać delikatnie murzynki i tortownicę wstawić do lodówki. Pilnujemy w międzyczasie, aby nasz mus truskawkowy nam nie zastygł. Kiedy masa ptasiego mleczka jest gotowa wylewamy na górę mus i całość wstawiamy do lodówki na ok . 2 godziny

Malinowe Pocałunki
Deser - truskawkowa palisada 110

Szybki deser truskawkowy, najbardziej ucieszy chyba dzieci. W letni upalny dzień  niezła frajda wyjadać rurką zimną bitą śmietanę z pysznym musem truskawkowym. Składniki: 300 g dojrzałych truskawek 100 ml śmietany 30 % (schłodzonej) 1 łyżka cukru pudru 2 -3 łyżki cukru trzcinowego lub innego 1 łyżka soku z cytryny 50 g czekolady + 1 łyżka mleka rurki puste w środku Przygotowanie(...)przestrzenie między nimi bitą śmietaną. Do środka rurek wlewać łyżeczką roztopioną czekoladę, tak by smugi ściekały na zewnątrz. Najlepiej podawać od razu, gdyż po dłuższym czasie rurki zanurzone w musie truskawkowym zmiękną i jedzenie rurką nie będzie możliwe

Kuchcik gotuje
Tarta truskawkowa 34

dodatkowa do podsypywania – 2-3 łyżki kakao – 160 g zimnego masła – 3 żółtka – 120 g cukru (drobnego lub cukru pudru) – 2 łyżki wody Składniki mus truskawkowy: – 400 g truskawek mrożonych lub świeżych – 200 g śmietany kremówki 36% – 4-5 łyżek cukru – 2 łyżki żelatyny Do ozdoby – świeże truskawki Przygotowanie(...)wtedy dodaj wskazaną w przepisie wodę, dozując jej tyle, aby ciasto było jednolite i zwarte. Mnie wystarczyły 2 łyżki. Ciasto wstaw do lodówki na 30 minut. Zacznij też przygotowywanie musu truskawkowego. Jeśli korzystasz z mrożonych truskawek, nie jest konieczne ich rozmrażanie. Włóż je do garnka, dodaj cukier i gotuj, aż zrobią się miękkie i puszczą sok. Wtedy zblenduj truskawki

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania