mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:17/122)

Tort wiosenny 91

Czas czytania: 3 min Miałam ogromną ochotę na tort, co prawda okazji żadnej nie było, ale czy musi być okazja, aby przygotować tort?! Tort wiosenny z musem truskawkowym, warstwą kisielu przygotowanego z ananasa i śmietanki kokosowej o tak, do popołudniowej kawki. Przepis na biszkopt idealny już poznaliście, jest rewelacyjny i niezawodny wykorzystamy go do dzisiejszego tortu. Biszkopt można upiec dzień(...)Time 40 minutes Total Time 41 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na biszkopt 5 dużych jajek ¾ szklanki mąki pszennej ¾ szklanki drobnego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Składnkiki na mus truskawkowy 330 g truskawek 10 g żelatyny 2 łyżki cukru pudru Składniki na masę serową 250 g serka mascarpone 400 ml śmietany 30 % 4 łyżki cukru 10 g żelatyny dodałam

SprawdzonaKuchnia.pl
Delikatny sernik z musem truskawkowym. 183

dotąd nie znalazłam czasu by się nim z Wami podzielić. Sernik jest kremowy, delikatny nie za słodki. Spód z herbatników dodaje ciekawej faktury. Zwieńczeniem całości jest lekki i mocno truskawkowy mus. Delicja wśród serników, Zapraszam do degustacji.  Składniki : Na spód:  ok. 200 g ciasteczek typu herbatnik Ok. 100 g roztopionego i przestudzonego masła Na masę serową(...)całe jajka 3 łyżki soku z cytryny Skórka otarta z połówki cytryny 140 g  drobnego cukru do wypieków 1 łyżka mąki ziemniaczanej/kukurydzianej 1 łyżka mąki pszennej Na mus truskawkowy: 500 g truskawek 125 g śmietanki kremówki 1 opakowanie galaretki truskawkowej 200 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretki  Wykonanie:  1.        Wszystkie

vaniliowoczekoladowa
Truskawkowa kostka. Ciasto z musem truskawkowym. 83

Truskawkowa kostka, czyli trójkolorowe ciasto z musem truskawkowym, truskawkową pianką i ciemnym biszkoptem ;) Inspiracja pochodzi z gazetki Gotuj Krok po Kroku Styczeń 1/2016. Truskawkowa kostka – Składniki: Składniki na biszkop The post Truskawkowa kostka. Ciasto z musem truskawkowym. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
SERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM 242

spęcznienia. Następnie podgrzewamy w garnuszku lub mikrofali tak, aby nie doszło do wrzenia, gdyż straci swoje właściwości żelujące. Gdy żelatyna będzie płynna, odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Strużką wlewamy do musu truskawkowego. Mus wylewamy na stężony sernik. Wstawiamy do lodówki. RADA ! Jeżeli w naszym serniku zrobią się grudki żelatyny, należy misę z masą serową przed wylaniem na spód umieścić w większej(...)misce z gorącą wodą i mieszać, aż masa będzie gładka. Tak przygotowana masa serowa nie będzie miała grud żelatyny. Tak samo postępujemy z musem truskawkowym. Sernik będzie idealny

Kuchnia Paulettes
Mus truskawkowy z kaszy manny 9124

Mus truskawkowy z kaszy manny to szybki w wykonaniu deser o delikatnym smaku truskawek w śmietanie. Dodatek bitej śmietany nadaje delikatnej konsystencji i równoważy smak kaszki. Taki deser jest szybki w przygotowaniu, ważne jednak, żeby podawać go w formie schłodzonej, gdyż wtedy zachowuje odpowiednią konsystencję i najlepiej smakuje. Przepis jest do wykorzystania w dwóch szklankach o pojemności 250ml, jest(...)jednak dość syty, więc można też podzielić go na więcej porcji do mniejszych naczyń. Mus truskawkowy z kaszy manny Składniki: 40g kaszy manny 300ml mleka 30g cukru 1 łyżka soku z cytryny 200g truskawek 100g śmietanki 30% 1 ładna truskawka z szypułką do dekoracji Wykonanie: - kaszę wymieszać z niewielką ilością mleka, pozostawić na 30 minut - resztę mleka zagotować z cukrem

Smakołyki Bereniki
Truskawkowa kostka bez pieczenia 132

Składniki: Spód: Biszkopty okrągłe małe opakowanie ok 20 sztuk Pianka truskawkowa: Śmietana 30 % 600 ml Truskawki 500 g ( świeże lub mrożone) Galaretka truskawkowa 2 Mus truskawkowy: Truskawki 500 g (świeże lub mrożone) Galaretka truskawkowa 2 Przygotowanie: Blaszkę o wymiarach 35x25 cm wyłożyć folią spożywczą ( folię wyłożyć jeśli będziecie używać tak jak ja blaszki metalowej) dodatkowo wyłożyłam papierem do pieczenia(...)lodówki na ok. 10 minut a następnie wylać pozostałą cześć pianki. Dzięki temu biszkopty nie podniosą nam się do góry. Włożyć do lodówki na godzinę aby pianka stężała. Mus truskawkowy Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku i przestudzić a następnie wymieszać z truskawkami. Gotowy mus wylać na stężałą piankę truskawkową. Odstawić do ponownego stężenia na kilka godzin

Kulinarne przygody
Truskawkowa rolada bezowa 512

odkładamy bezę do całkowitego wystudzenia *** *** Przygotowujemy piankę truskawkową. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i blendujemy na mus. Żelatynę zalewamy zimną wodą, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia *** *** Po tym czasie żelatynę podgrzewamy przez chwilę na najmniejszym ogniu, tylko do momentu rozpuszczenia. Dodajemy mus truskawkowy i dokładnie mieszamy *** *** Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy mus z truskawek i dokładnie mieszamy. Dwie łyżki musu(...)rządku kilka pokrojonych na ćwiartki truskawek *** *** Roladę zwijamy dość luźno od krótszego boku (tego z owocami, na którym nie zachowaliśmy odstępu z kremem) *** *** Z wierzchu polewamy roladę delikatnie pozostałym musem truskawkowym *** *** Następnie na roladzie „przyklejamy” umyte i osuszone owoce *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na około 1 godzinę przed podaniem. Rolada bezowa nadaje się od razu do spożycia ale można

Blog z Apetytem
Deser biało czerwony na mecz 84

dopisuje. Wczoraj mieliśmy truskawkowy maraton. Zjedliśmy chyba ze dwa kilogramy truskawek! Te, które zostały wykorzystałam do bezowego tortu. Często miksuję majonez i wtedy zostają mi białka. Mrożę je lub od razu wypiekam z nich bezy. W naszej rodzinie beza na deser jest zawsze mile widziana. Truskawkowy tort bezowy to beza typu Pavlova przełożona musem truskawkowym wymieszanym z kremem śmietankowym(...)truskawkami. Truskawkowy tort bezowy 6 – 8 porcji Składniki: Beza 6 białek z dużych jajek, u mnie 200 ml białek 300 g cukru szczypta soli 2 łyżki mąki ziemniaczanej Mus truskawkowy 1 serek mascarpone 300 ml śmietanki, 36% tł. 2 listki żelatyny 250 g truskawek + 250 g truskawek do dekoracji 100 g cukru kilka listków mięty do dekoracji Nastaw piekarnik

codojedzenia
Kolorowe deserki truskawkowe 447

Deserki truskawkowe Bardzo efektowny i przepyszny deser warstwowy, składający się z galaretki, musu jogurtowego, pianki truskawkowej oraz świeżych owoców. Idealne połączenie smaków. Niestety nie mogę powiedzieć, że deser ten jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu gdyż jego wykonanie zajmuje trochę czasu. Każda kolejna warstwa musi najpierw stężeć w lodówce zanim nalejemy następną. Niemniej jednak myślę, że warto poświęcić kilka(...)ponownie opieramy lub wkładamy do foremek ale tym razem o drugi bok. Do szklanek nalewamy połowę masy jogurtowej i wkładamy do lodówki aby stężała *** *** Gdy masa jogurtowa stężeje przygotowujemy mus truskawkowy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy 100ml zimnej, rozpuszczonej galaretki i dokładnie mieszamy *** *** Szklanki układamy ponownie na przeciwny bok niż poprzednio i zalewamy musem truskawkowym. Wkładamy do lodówki

Blog z Apetytem
Sernik na spodzie brownie z musem truskawkowym 126

Składniki: Mus truskawkowy: 2 szkl z górką truskawek (świeżych lub mrożonych) 3 łyżki cukru brązowego lub białego Brownie (spód): 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 230 g drobnego cukru (można cukier puder) 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g śmietankowego sera twarogowego 3/4 puszki słodzonego mleka skondensowanego 2 jajka Przygotowanie: Blaszkę(...)wysmarować olejem lub roztopionym masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Mus truskawkowy: Truskawki gotować razem z cukrem na małym ogniu, bez przykrycia, przez około 45 minut na gęste puree. W połowie gotowania rozgnieść truskawki praską. Ostudzić. Brownie (spód):  W rondelku roztopić czekoladę razem z masłem, nie podgrzewając za bardzo masy. Ostudzić. Jajka ubić

Blondynka Gotuje
Placuszki owsiane przekładane musem truskawkowym i serkiem homogenizowanym 134

Smaczne, delikatne i bardzo syte :) Składniki na 5 placków: - 4 łyżki płatków owsianych górskich - łyżka cukru brązowego - jajko - 2 łyżki jogurtu naturalnego - oliwa z oliwek do smażenia Do podania: - mus truskawkowy (truskawki zmiksowane z odrobiną cukru) - serek homogenizowany naturalny Płatki owsiane przesypać do miseczki i zalać wrzątkiem (tylko do ich wysokości). Poczekać aż wchłoną wodę, po czym dodać jajko, jogurt(...)dokładnie wymieszać. Ciasto nakładać na rozgrzaną patelnię (około półtorej łyżki na jeden placek) z odrobiną oliwy z oliwek. Smażyć z obu stron aż się zarumienią. Układać na zmianę: placek - mus truskawkowy - placek - serek homogenizowany - placek - mus truskawkowy itp :) Jeść póki ciepłe

Zgrabne Gotowanie
Delikatny sernik na zimno (bez jajek) z musem truskawkowym 220

serową mikserem na niskich obrotach, jednocześnie stopniowo wlewając mleko z żelatyną. Tężejącą masę serową wylać na przygotowany biszkoptowy spód, przykryć folią i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.  Mus truskawkowy 600 g truskawek (waga po obraniu) 3 łyżki żelatyny 1/4-1/3 szklanki zimnej wody 1/3 szklanki wrzątku Truskawki zblendować. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić(...)napęcznienia. Po tym czasie zalać ją wrzątkiem i dokładnie wymieszać. Miksować mus truskawkowy mikserem na niskich obrotach, stopniowo dolewając rozpuszczoną żelatynę. Tężejący mus wylać na stężoną masę serową, przykryć folią i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (najlepiej na całą

Słodkie inspiracje
Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym 195

mokry piasek. Wykładamy do tortownicy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Tortownica o średnicy 20 cm. Ciastka ugniatamy łyżką i wstawiamy do tortownicę do lodówki. Galaretka z musu truskawkowego: ok. 350 g truskawek 1 galaretka truskawkowa ok. 45 g cukru Truskawki miksujemy z cukrem. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Rozpuszczona galaretkę łączymy z musem truskawkowym, może być(...)dodałam sok z cytryny, jogurt, pastę waniliową. Na samym wlałam rozpuszczoną w szklance przestudzoną żelatynę. Krótko zmiksowałam, tylko do połączenia się żelatyny z masą serową. Masę wylałam na stężony mus truskawkowy. Na wierzchu ułożyłam pokrojone w cienkie plasterki truskawki. Całość odstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia. Przed samym podaniem sernik udekorowałam listkami świeżej mięty pieprzowej. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Dwukolorowy Sernikobrownie z Musem Truskawkowym 193

President) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 niepełna szklanka cukru 4 jajka ziarenka z jednej laski wanilii lub 3 łyżki cukru wanilinowego 100 g gorzkiej czekolady 100 g białej czekolady Mus truskawkowy: 400 g mrożonych truskawek 1/4 szklanka cukru Wykonanie: Ser i jajka na sernik ocieplić do temperatury pokojowej. Tortownicę o średnicy 26 cm lub formę o wymiarach 20x30cm wyłożyłam papierem(...)pieczenia. W pierwszej kolejności przygotowałam mus truskawkowy. Truskawki wyłożyłam do rondelka, zasypałam cukrem i podgrzewałam na gazie około 15 minut. Po tym czasie całe truskawki przecisnęłam przez praskę do drugiego rondelka i podgrzewałam jeszcze chwilkę. Zestawiłam z ognia i zabrałam się za przygotowywanie spodu brownie. Spód brownie: Piekarnik nagrzałam do 175 stopni. Połamaną na kosteczki czekoladę i masło włożyłam

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania