zawsze będą pyszne :-) Dziś boski tercet: truskawki, rabarbar i czekolada ! Muffiny z truskawkami, rabarbarem i czekoladą Składniki na około 15 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cuku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 1 szklanka rabarbaru pokrojonego w plasterki 15 truskawek cukier puder
Kulinarne przygody Gatitycukru jabłko szklanka "pijanych" malin 0,5 szkl. jogurtu naturalnego / kefiru / maślanki 2 jajka 3/4 szkl. ojeju roślinnego łyżka miodu Wykonanie: W osobnych naczyniach mieszamy ze sobą suche i mokre składniki. Następnie zawartość dwóch naczyń mieszamy na jednolitą masę, którą napełniamy foremki na muffiny. Pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jedząc muffiny wyczuwalne
Taste Of My DaySezon rabarbarowy trwa dość krótko , więc tym bardziej warto teraz przygotować coś słodkiego z dodatkiem tych kwaśnych łodyg. Dziś zrobiłam muffiny z kruszonką. Ciasto przygotowałam z dodatkiem maślanki. Można z niego też upiec jedno większe ciasto . Składniki : 3 jajka 1 szklanka maślanki pół szklanki oleju 2,5 szklanki mąki 2 op cukru waniliowego 1 szklanka cukru 3 łyżeczki
Malinowa Kawiarenkadrugiej roztrzep jajko, dodaj mleko, wymieszaj. Roztop w garuszku masło, odstaw do ostygnięcia. Gdy będzie już chłodne, dodaj do mieszanki jajka z mlekiem. Połącz suche składniki z mokrymi, dobrze wymieszaj. Piekarnik nagrzej do 200 stopni Celsjusza. Formę na muffiny natłuść olejem kokosowym. Nakładaj masę do 3/4 wysokości wgłębień, a na środek kładź dużą porcję mixu jagód i żurawiny
Gotowanie to kochanieserc. Muffiny bardzo ładnie urosły podczas pieczenia i wyszły bardzo smaczne. Dodam, że formy nie ma potrzeby natłuszczać, muffiny bardzo łatwo się wyciąga po upieczeniu.Składniki: 1/2 margaryny,1/2 szklanki cukru,1,5 szklanki mąki,2 jajka,1 łyżeczka proszku do pieczenia,3/4 szklanki mleka,do posypania: cukier puder,dekoracja: czekoladowe serduszka.Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy w małym rondelku
Aga w kuchnimuffiny zawsze muszą być słodkie? Oczywiście, że nie! Dziś przygotowałam dla Was przepis na Wytrawne muffiny ze szparagami i serem cheddar. Są wilgotne, smaczne i sycące, bardzo fajne jako drugie śniadanie w pracy, szkole czy domu. Alternatywa dla tradycyjnej kanapki. Spróbujcie!"Składniki:125 ml mleka2 jajka300 g mąki100 ml oleju1/2 łyżeczki pieprzu1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiejłyżka jogurtu naturalnegołyżeczka proszku(...)wodą. Kroimy na mniejsze kawałki.Do miski wbijamy jajka, zalewamy to mlekiem, jogurtem, musztardą i olejem. Wszystko lekko roztrzepujemy do połączenia się składników. W oddzielnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, startym serem sola i pieprzem.Do suchych składników dolewamy płynne i mieszamy. Pod koniec dodajemy pokrojone szparagi.Blaszkę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami, następnie napełniamy je ciastem
Słodkie Przyjemnościpozostaje mieć nadzieję i liczyć, że wynikną jakieś pozytywy z deszczu. Na przykład więcej jagód! Nie obraziłabym się, a Wy? Dziś kolejna letnia jagodowa propozycja. Zapraszam na Muffiny z jagodami i kruszonką. Szczerze, dawno nie jadłam tak dobrych babeczek, oj dawno! Spokojnie można wykorzystać zamiast jagód jakieś inne sezonowe albo mrożone owoce. Spróbujcie :) PS. Dzięki za odwiedziny na FB! Jest(...)masła, 80 g cukru, 150 g mąkiSposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, oliwę i śmietanę - roztrzepujemy. Dodajemy ekstrakt i ponownie lekko mieszamy.W drugiej misce wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Do płynnych składników dosypujemy suche i mieszamy.Ciast przelewamy do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości.Każdą babeczkę posypujemy łyżką umytych i osuszonych jagódPrzygotowujemy kruszonkę
Słodkie Przyjemnościswojego własnego M. Dziś podzielę się z Wami przepisem na przepyszne muffiny z borówkami i gorzką czekoladą. Można użyć też innych owoców np. malin, jagód czy co tam tylko macie pod ręką. Składniki na 20-24 szt. 125 g masła 3/4 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 2 jajka 3/4 szklanki mleka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukier wanilinowy i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy do masy dodajemy jajka i mleko i dokładnie mieszamy. W miseczce przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy borówki i czekoladę, mieszamy delikatnie Ciasto wkładamy do foremek na muffiny (ja używam silikonowych) Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach I gotowe
Ptasia Kuchniamuffins Susanny Tee znalazłam idealne połączenie smakowe, czyli pomarańcza z rozmarynem. Miałam i jedno, i drugie, i chciałam oba te składniki wykorzystać. No ale u Susanny same muffiny... Sięgnęłam więc do The hummingbird bakery: Kagedage Tarka Maloufa, ta książka bowiem pełna jest najróżniejszych babeczek. Zmieniłam nieco składniki w przepisie na cytrynowe, zmniejszając drastycznie (z 280 na 120 g) ilość cukru(...)skórką i drobno posiekanym rozmarynem. Partiami dodawać do masy maślanej, miksując na najniższych obrotach.W drugiej misce ubić jajka, a następnie wymieszać z mlekiem. Powoli wlewać do masy maślanej, miksując na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników.Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.Piec w 190 st. C. przez 18-20 minut.Ostudzić.Czekoladę drobno posiekać. Kremówkę podgrzać, następnie zdjąć
Pożeraczka, czyli raz adobrzewanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego 2 jajka Mus truskawkowy: 200g umytych, obranych truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej w proszku – 40g Dodatkowo: około 150ml śmietanki kremówki 30% lub 36% fix do śmietany (niekoniecznie) całe truskawki do ozdoby 1. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi foremkami. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji góra-dół
Mała Cukierenkawanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego 2 jajka Mus truskawkowy: 200g umytych, obranych truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej w proszku – 40g Dodatkowo: około 150ml śmietanki kremówki 30% lub 36% fix do śmietany (niekoniecznie) całe truskawki do ozdoby 1. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi foremkami. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji góra-dół
Mała Cukierenkakora czy owoce, są trujące!!! Liści nie jemy A jak zrobić muffiny? MUFFINY Z KWIATEM AKACJI 40 g masła 300 g mąki 150 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 150 ml mleka 100 ml śmietany 12% 1 jajko 1 łyżka syropu mniszkowego (przepis tutaj ) albo miodu (np. akacjowego) ok 15 kiści kwiatów(...)Mieszamy mokre składniki ( mleko, śmietanę i jajko). Z kiści akacji obrywamy pojedyncze kwiatki- łodyżek nie jemy, ale zielone części kwiatków są jadalne i bardzo słodkie, więc je zostawiamy. Mieszamy suche i mokre składniki, dodajemy roztopione masło, kwiaty i łyżkę syropu. Mieszamy tak, żeby pozostały grudki i pieczemy 25 minut w 190 stopniach Celsjusza. Muffiny najlepsze są jeszcze lekko ciepłe- wilgotne
les mirabellesZdecydowanie - śniadanie tej zimy :) Niezwykle wilgotne ciasto kakaowe na bazie banana i jajka. Bez mąki i cukru. Przełożone kremem z serka z jogurtu, obsypane pierzynką z
Chocolate Muffin BlogSkładniki: 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1 szklanka maślanka, 1/2 szklanki cukier, 2 szklanki mąka tortowa, 1 czubata łyżeczka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda
W Mojej Kuchni LubięSpróbujecie...? To w końcu takie jeszcze letnie smaki... Muffiny kokosowe z malinami, jagodami i malinowym kremem maślanym Składniki: (na 24 muffinki) 500 g mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g serka kremowego 400 ml mleka kokosowego (z kartonu) 160 ml oleju 2 jajka 170 g malin 130 g borówek amerykańskich dodatkowo(...)malin Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka roztrzepać, dodać serek, połączyć. Wlać mleko kokosowe, wymieszać. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Na końcu dodać owoce, wymieszać delikatnie, aby ich nie rozgnieść. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. Przygotować krem
Pożeraczka, czyli raz adobrze