muffiny z jajka - 1000 przepisów (strona:15/67)

Czekoladowe babeczki z wiśniami 204

najbardziej niewprawionemu kucharzowi. To doskonały sposób na szybkie muffiny czy babeczki, które możemy urozmaicić dodając swoje ulubione dodatki. Do moich babeczek dodałam suszone wiśnie i odrobinę serka mascarpone. Czekoladowe babeczki z wiśniami Składniki na 12 sztuk: 1 opakowanie Babeczek na 1001 sposobów o smaku czekoladowym Delecty   2 jajka 100 ml mleka 100 ml oleju 100 g serka(...)torebki mieszamy z jajkami, mlekiem i olejem. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do muffinkowej formy na 12 sztuk babeczek wkładamy papierowe papilotki, następnie do każdej wkładamy łyżeczkę czekoladowego ciasta, łyżeczkę mascarpone, 2 suszone wiśnie i uzupełniamy czekoladowym ciastem.  Muffiny pieczemy około 20 minut. Gdy przestygną

Kulinarne przygody Gatity
Halloween Pomysły na słone przekąski 343

Dziś dla odmiany przekąski, które nie będą słodkie. Jeśli szukacie inspiracji na Halloween mam dla Was trzy nowe pomysły: pizzeriny z duszkami, jajka z pająkami i

Ciastkozercy
Muffiny orzechowe (orzechy włoskie) 173

miłości" i jem pomelo. Palę kadzidełka o zapachu "opium", żeby zabić zapach smażenia. No i są muffinki. MUFFINY ORZECHOWE Składniki: - 110 gram cukru - 120 gram mielonych orzechów - 1 szklanka mleka - 225 gram mąki - 100 gram masła - 2 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru wanilinowego Przygotowanie: W jednej misce mieszamy produkty sypkie: cukry, orzechy, mąkę i proszek

Życie zamknięte w smaku
Muffiny z czekoladową niespodzianką 116

podzielenie się czymś pysznie słodkim. Idealnym do gorącej herbaty, pitej na wietrznym balkonie ;)Ale nawet chłód nie był nas w stanie przepędzić ;) Najprostsze ciastka, które wszystkim smakują;)Muffiny z czekoladową niespodziankąSkładniki:350 g mąki150 g cukru2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy2 jajka100 ml oleju600 ml mlekaopakowanie budyniu czekoladowego (0,5l)2 łyżki cukru Przygotowanie:Najpierw trzeba przygotować budyń(...)wlać do gotującego się mleka. Mieszać, aż nasz gęsty budyń się zagotuje. Wtedy całość odstawić aż się przestudzi. Do dużej miski wlać pozostałe mleko (200 ml), olej i całe jajka - wszystko to wymieszać drewnianą łyżką.W drugiej misce przygotowujemy suche składniki: przesiewamy mąkę, mieszamy ją z cukrami, proszkiem do pieczenia. Wsypujemy suche składniki do mokrych i mieszamy łyżką. Nie musi

Lawendowe Niebo
Babeczki piernikowe - renifery (bez glutenu, mleka i jaj) 269

Bezglutenowe babeczki piernikowe są modyfikacją naszych ulubionych muffinek z batata. Aby były bardziej piernikowo-świąteczne  dodałyśmy do nich przyprawy korzenne i karob. Dzieci chciały koniecznie

głodny alergik
Babeczki brownie 184

podgrzewamy mieszając. Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Studzimy. Następnie dodajemy jajka i mieszamy. W misce mieszamy mąkę i kakao. Dodajemy czekoladową masę, wszystko razem mieszamy i przelewamy do foremek na muffiny. Na wierzchu posypujemy orzeszkami ziemnymi. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez 20 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Mufiiny czekoladowe z chilli 106

Najbardziej smakują mi z kubkiem ciepłego kakao :-) Przygotowując je wykorzystałam przepis podstawowy na muffiny, dorzuciłam tylko parę dodatków. Składniki: * suche: 2,5 szklanki mąki pszennej szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki kakao łyżeczka płatków chilli * mokre: szklanka mleka 2 jajka 100 g roztopionego masła * dodatki: pół tabliczki dobrej, gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałeczki(...)mokre składniki (mleko, jajka i masło). 3. Do miski z suchymi składnikami wlałam mokre składniki, dorzuciłam czekoladę i całość wymieszałam bardzo szybko i niedokładnie - tylko do połączenia się składników. 4. Ciasto nałożyłam do silikonowych foremek muffinkowych, wypełniając je do 3/4 wysokości. 5. Piekłam 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.  6. Ostudzone muffiny udekorowałam cukrem pudrem

Kulinarny Pamiętnik
S jak... smakowity sylwester! 246

Mam nadzieję, że Święta minęły Wam równie spokojnie i radośnie jak mnie ;) Odwiedziliśmy obie nasze rodziny i najedliśmy się chyba na cały przyszły rok (słodkości na

Ratunku obiad
Wytrawne muffiny z bekonem, karmelem i popcornem 174

drugie śniadanie. Przepis znalazłam na stronie ' Paleta Smaku '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 muffinów: 250 g mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli szczypta pieprzu do smaku 1 jajko 1 1/3 szklanki mleka lub maślanki 50 g roztopionego smalcu + 1 łyżka 100 g boczku(...)gotowego popcornu CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W jednej misce mieszamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, cukier i szczyptę pieprzu; w drugiej jajko, mleko (lub maślankę) i roztopiony smalec, dokładnie mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi, mieszając drewnianą łyżką, odstawiamy na bok. 2. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek i smażymy aż do zarumienienia. Dodajemy łyżkę smalcu

My Culinary Art
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 252

dajcie mi znać. Śniadania: Pomidorowa frittata - Josia z bloga Kuchnia JosiPolenta z jajkiem sadzonym - przepis z bloga Red and Pale Słone wypieki: Focaccia - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Focaccia z pomidorami, olliwkami i mozzarellą - mikimama z bloga Czerwień i błękit Muffiny serowe z salami, papryką i oliwkami - mikimama z bloga Czerwień i błękit(...)GotowanieSardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita ...Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku - Małgorzata Chyla z bloga Moje kuchenne rewelacjeUova tonnate czyli jajka nadziewane tuńczykiem po włosku -  Beatrice Gallerani z bloga I dare you to cook it! Sałatki: Caprese z małych kolorowych pomidorków - przepis z bloga Zapach apetytuObiadowa sałatka z łososiem

Chilli Czosnek i Oliwa
Muffiny marchewkowe - dietetyczne 175

marchewkową wersje muffinów. Są bardzo fajne, pachnące pomarańczą i dość mokre. Muszę przyznać, że ich kształt nieco minął się z tym, którego oczekiwałam, ale to wina formy do pieczenia. Następnym razem nie popełnię tego błędu i upiekę je w papilotkach;) Z podanych składników wyszło mi 6 sztuk. Składniki mokre: 5 fig suszonych 4 średnie marchewki 2 jajka M 3 łyżki(...)drobno kroimy, marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy jajka i mleko, mieszamy. Mąkę przesiewamy i łączymy z resztą suchych składników, tj. cynamonem, imbirem, otrębami i gałką muszkatołową (ostrożnie z gałką i imbirem, ponieważ w większej ilości ich intensywny smak może zepsuć muffiny). Następnie dodajemy mokrą masę, tj. marchewkową. Dodajemy miód i skórkę z pomarańczy (można

Powiedz dietom nie
Muffinki z truskawkami 165

Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek. Odłożyć. Mąkę i kakao przesiać, wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia.  Jajka roztrzepać, wymieszać z maślanką, olejem i ekstraktem. Mokre składniki wlać do suchych, wymieszać tylko do połączenia. Masę przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. W każdą muffinkę wcisnąć truskawkę, równomiernie posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik w wersji mini 131

muffiny wyłożyć papilotkami. W każdą włożyć 1-2 łyżeczki masy ciasteczkowej, ugnieść na dnie.Podpiec w 190 st. C. przez 10 minut.Ostudzić.Rodzynki zalać gorącą herbatą, zostawić do ostygnięcia.Odcisnąć, zachowując płyn.Serek utrzeć z kremówką, cukrem i mąką na gładką masę. Dodać startą na drobnych oczkach czekoladę i sok z cytryny, zmiksować. Wbić po jednym jajka, dokładnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny z brzoskwiniami. 148

soczystymi brzoskwiniami, idealne na deser lub słodką przekąskę. Polecam!!! Składniki na muffiny z brzoskwiniami na 12-14 sztuk 2 brzoskwinie SUSZE SKŁADNIKI: 200 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 łyżka  cukru waniliowego skórka z 0,5 cytryny MOKRE SKŁADNIKI: 1 jajko 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml oleju         Nagrzewamy

Rozpustne gotowanie
Gryczane muffinki z suszonymi porzeczkami 124

łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 jajko 180 ml mleka 80 - 100 ml oleju rzepakowego  garść suszonych czerwonych porzeczek ( kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością)  Do misy wsyp suche składniki, potem płynne. Wszystko wymieszaj na gładką masę trzepaczką. Nakładaj  do papilotek na muffiny. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut. Dekoruj

AZgotuj!