całość posypałam siekanymi migdałami. Przepis idealny na Święta Bożego Narodzenia. Bogaty w składniki, ale banalnie prosty do wykonania. No i kto się skusi? Muffinki u piekłam w papilotkach od PapilArt . Składniki masy makowej (na 20 małych muffinek): 200 g maku 120 g cukru 80 g rodzynek (u mnie Golden Jumbo firmy Skworcu(...)cukier, mąkę ziemniaczaną, jajko i wanilię. Składniki masy serowej krótko miksujemy- tylko do połączenia się składników. Masę serową wykładamy na masę makową. Pieczenie muffinek. Tak przygotowane muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut. Ja piekę w 175 stopniach, na grzałkach: góra + dół , bez termoobiegu. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy, czy masa sernikowa się upiekła
Smak mojego domuKolorowe, pyszne i bardzo proste. Dziś pomysł na znakomite muffinki, które z pewnością Wam zasmakują. Lato idzie, więc trzeba przygotowywać pyszne desery, które to lato przypominają. I takie właśnie ona są. BARDZO KOLOROWE!!! Na pewno zasmakują całej rodzinie, a zwłaszcza dzieciom. Polecam spróbować(...)TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 min -PORCJE: 6 Muffinki z niebieskim kremem CIASTO 1 szklanka mąki 1/4 szklanka maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia MASA 150 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fix barwnik spożywczy niebieski DODATKOWO owoce, np. brzoskwinia
Gotuję Testujęjednego dnia życia obu bohaterów. Jak rozwija się historia Emmy i Dextera nie będę zdradzać, jeśli chcecie się dowiedzieć zachęcam do przeczytania :) A w trakcie czytania podjadałam muffinki z bakaliami. Smaczne i delikatne, przepełnione orzechami, żurawiną, rodzynkami i migdałami babeczki, które robi się w kilka chwil bez użycia miksera. Później zamknięte w szczelnym pojemniku można przechowywać przez kilka(...)misek, wymieszać. Na koniec wrzucić bakalie (jeśli są duże posiekać je na mniejsze kawałki), dokładnie wymieszać, jeśli ciasto jest bardzo gęste dolać trochę mleka. Foremki lub papilotki na muffinki wypełnić do 3/4 wysokości i piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 20-25 minut, aż się zarumienią. Studzić powoli w piekarniku, a potem na kratce. Jeśli pomysł
Simply Foodskładniki na nadzienie serowe: 120 g twarogu 1 łyżeczka mąki 2 łyżki cukru 1 jajko wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy na gładką masę przy pomocy np. widelca. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy po łyżce ciasta, następnie po 1 łyżeczce nadzienia. Na nadzienie wykładamy pozostałą część ciasta. Pieczemy w 170 st. C przez
Domowy Smak Jedzeniajeżeli nie macie czasu na zrobienie kruchego ciasta, to można go zastąpić gotowym ciastem francuskim i zyskamy wtedy co najmniej 30 min. ;) Czytaj więcej >> 6) IMPREZOWE MUFFINKI WYTRAWNE Muffinki tym razem wytrawne... z pomidorami suszonymi, oliwkami, zieloną pietruszką oraz serem feta. Przekąska idealna na różnego rodzaju imprezy lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu... Czytaj
Kuchnia MagdaLenymożna przygotować zdrowe i jednocześnie atrakcyjne dla małych gości przyjęcie urodzinowe? Muffinki marchewkowe to wypiek, który idealnie nadaje się na tego typu imprezy. Przygotowanie niezwykłych urodzin dla dziecka nie jest wcale tak trudne, jak mogłoby się wydawać. Wystarczy dobrze zaplanować, co przygotujemy. Fajnym pomysłem jest zorganizowanie przyjęcia tematycznego. Możemy tak skomponować przekąski, by pasowały do motywu […] Artykuł Muffinki marchewkowe
Wiszniówkajeżeli nie macie czasu na zrobienie kruchego ciasta, to można go zastąpić gotowym ciastem francuskim i zyskamy wtedy co najmniej 30 min. ;) Czytaj więcej >> 6) IMPREZOWE MUFFINKI WYTRAWNE Muffinki tym razem wytrawne... z pomidorami suszonymi, oliwkami, zieloną pietruszką oraz serem feta. Przekąska idealna na różnego rodzaju imprezy lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu... Czytaj
Kuchnia MagdaLenyZnakomite muffinki pachnące jabłkami i cynamonem. Doskonałe na jesienne spotkania. Polecam :-) składniki: 1 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka cynamonu 200 g jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 2 jajka 2 duże jabłka wykonanie: Jogurt, jajka i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Suche składniki wsypuję do drugiej(...)mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników, dodaję jabłka pokrojone w drobną kostkę i jeszcze raz delikatnie mieszam (jeśli "przedobrzycie" z mieszaniem babeczki mogą być twarde). Foremkę na muffinki wykładam papierowymi papilotkami i nakładam ciasto do pełna, a nawet z lekką górką. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 20 - 25 minut
babka w formieZacznij swój dzień z muffinkami! Kolejny już drugi przepis z serii „ pomysł na śniadanie „. Tym razem muffinki jajeczne ze szpinakiem, papryką, pieczarkami, salami, serem mozzarella z dodatkiem szczypiorku – wersja dietetyczna bez salami i sera mozzarella. Śniadanie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przy okazji zdrowe, bogate w białko i smaczne. Jeżeli nie masz zbyt dużo czasu(...)Podawaj na gorąco z dodatkiem świeżego szczypiorku. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 610,1 kcal Białko: 49,8 g Tłuszcze: 42,2 g Węglowodany: 8,6 g Artykuł Muffinki jajeczne – pomysł na śniadanie pochodzi z serwisu ale Pysznie
ale PysznieGotuje ;) Niestety szalejące wirusy nie ominęły mojej rodzinki i to one są sprawcą owego uziemienia. Dogadzam jak mogę, w tym także kulinarnie, moim kochanym "pacjentom". Na deser przygotowałam czekoladowe muffinki z ciemnym piwem, które nadaje im niezwykłej puszystości. Są intensywnie czekoladowe, słowem pyszne. Dzięki dodatkowi ciemnego piwa zyskują delikatną, kawową nutę. Posmakują wszystkim wielbicielom ciasta czekoladowego. Wierzch można udekorować bitą(...)oczyszczoną, sól oraz przyprawę do piernika wymieszać w jednej misce. W drugiej misce wymieszać olej, jajka oraz piwo. Następnie wymieszać mikserem suche składniki z mokrymi. Do formy na muffinki włożyć papilotki i nalewać ciasto do 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Z podanej porcji wychodzi 10-12 babeczek
zadanie-gotowanieSłodkie i szybkie jak to muffinki. Tym razem z jabłkami i orzechową kruszonką. Dzięki owocom są fajnie wilgotne w środku, a kruszonka chrupie między zębami. Smaczna i dość syta przekąska do pracy, szkoły lub jesienny spacer. Składniki na 12 sztuk: ( inspiracja: " Kuchnia z jadalnią ") 2 jajka 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej(...)koniec dodać jabłka, wmieszać je w masę. Wszystkie składniki na kruszonkę wrzucić do miseczki i ucierając między palcami przygotować sypką kruszonkę. Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki wypełnić w 3/4 ciastem, a wierzch posypać kruszonką. Piec przez ok. 25-30 minut w temperaturze 190 stopni C. Ostudzić na kratce
Simply FoodSzybko i smacznie, czyli muffinki z owocami. U mnie z borówką amerykańską, a żeby były zdrowsze, to z dodatkiem mąki orkiszowej graham i płatków orkiszowych :-) SKŁADNIKI 2 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 100 g masła 330 g jogurtu naturalnego 200 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 90 g mąki orkiszowej graham(...)wymieszać. Połączyć składniki suche z mokrymi. Na koniec wsypać borówki i ponownie delikatnie wymieszać. Nakładać do 3/4 wysokości foremek i piec na środkowej półce piekarnika około 25 minut, aż muffinki się przyrumienią
Passions hobbies lifeMaćka. W przypadku muffinek czynność tę można pominąć. Babeczki z dodatkiem cukinii są przyjemnie wilgotne, wyraźnie cytrynowe w smaku. Lubię takie niestandardowe dodatki w deserach. Piekłam już muffinki z czerwonej fasoli czy marchewkowe . Wszystkie godne polecenia. P.S. Przepis pochodzi z tej strony . Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki kardamonu(...)przez sito i wymieszać. W drugiej misce jajka połączyć z olejem, cukrem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać suche składniki oraz przetartą na dużych oczkach cukinię. Wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 3/4 wysokości papilotki. Piec w temperaturze 170°C przez 30 minut (do tzw. suchego patyczka
zadanie-gotowanieDziś klasyka gatunku, proste muffinki czekoladowe z kremem kakaowym. Na szybko, dla zapracowanych mam małych głodomorów :) Ostatnio niewiele mam czasu na cokolwiek, a czasem chciałoby się zjeść coś słodkiego. Te muffinki jeszcze nigdy mnie nie zawiodły, zawsze się udają i dają ogrom możliwości, bo można pokombinować ze smakami i dodatkami. Moje ulubione to właśnie te - czekoladowe z wiśniami w środku
Cakes By KejtMuffinki są całkowicie bez mąki, z minimum tłuszczu i cukru. W roli tego ostatniego świetnie sprawdza się bardzo dojrzały banan. Babeczki są bardzo miękkie i wilgotne a kwaśne czarne porzeczki idealnie współgrają ze słodyczą białej czekolady. Kawałki płatków owsianych nadają muffinkom bardzo ciekawą strukturę. Idealne na drugie śniadanie! Składniki na 12 babeczek: 190g płatków owsianych mały jogurt naturalny (190g(...)babeczki łatwiej odchodziły od papilotek. Całość niezbyt długo mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami i pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu muffinki dekorujemy białą czekoladą. Można w tym celu lekko nagrzanym nożem kroić plasterki, zetrzeć na tarce albo po prostu roztopić ją i polać nią babeczki
Wrzosowa Polana