muffinki - 4060 przepisów (strona:46/271)

8 POMYSŁÓW NA NIEBANALNĄ KOLACJĘ 240

jeżeli nie macie czasu na zrobienie kruchego ciasta, to można go zastąpić gotowym ciastem francuskim i zyskamy wtedy co najmniej 30 min. ;) Czytaj więcej >> 6) IMPREZOWE MUFFINKI WYTRAWNE   Muffinki tym razem wytrawne... z pomidorami suszonymi, oliwkami, zieloną pietruszką oraz serem feta. Przekąska idealna na różnego rodzaju imprezy lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu... Czytaj

Kuchnia MagdaLeny
cynamonowe muffiny z jabłkami 159

Znakomite muffinki pachnące jabłkami i cynamonem. Doskonałe na jesienne spotkania. Polecam :-) składniki: 1 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka cynamonu 200 g jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 2 jajka 2 duże jabłka wykonanie: Jogurt, jajka i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Suche składniki wsypuję do drugiej(...)mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników, dodaję jabłka pokrojone w drobną kostkę i jeszcze raz delikatnie mieszam (jeśli "przedobrzycie" z mieszaniem babeczki mogą być twarde). Foremkę na muffinki wykładam papierowymi papilotkami i nakładam ciasto do pełna, a nawet z lekką górką. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 20 - 25 minut

babka w formie
Muffinki jajeczne – pomysł na śniadanie 137

Zacznij swój dzień z muffinkami! Kolejny już drugi przepis z serii „ pomysł na śniadanie „. Tym razem muffinki jajeczne ze szpinakiem, papryką, pieczarkami, salami, serem mozzarella z dodatkiem szczypiorku – wersja dietetyczna bez salami i sera mozzarella. Śniadanie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przy okazji zdrowe, bogate w białko i smaczne. Jeżeli nie masz zbyt dużo czasu(...)Podawaj na gorąco z dodatkiem świeżego szczypiorku. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 610,1 kcal Białko: 49,8 g Tłuszcze: 42,2 g Węglowodany: 8,6 g     Artykuł Muffinki jajeczne – pomysł na śniadanie pochodzi z serwisu ale Pysznie

ale Pysznie
Muffinki czekoladowe z ciemnym piwem. 148

Gotuje ;) Niestety szalejące wirusy nie ominęły mojej rodzinki i to one są sprawcą owego uziemienia. Dogadzam jak mogę, w tym także kulinarnie, moim kochanym "pacjentom". Na deser przygotowałam czekoladowe muffinki z ciemnym piwem, które nadaje im niezwykłej puszystości. Są intensywnie czekoladowe, słowem pyszne. Dzięki dodatkowi ciemnego piwa zyskują delikatną, kawową nutę. Posmakują wszystkim wielbicielom ciasta czekoladowego. Wierzch można udekorować bitą(...)oczyszczoną, sól oraz przyprawę do piernika wymieszać w jednej misce. W drugiej misce wymieszać olej, jajka oraz piwo.  Następnie wymieszać mikserem suche składniki z mokrymi. Do formy na muffinki włożyć papilotki i nalewać ciasto do 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Z podanej porcji wychodzi 10-12 babeczek

zadanie-gotowanie
Muffinki z jabłkiem i kruszonką 192

Słodkie i szybkie jak to muffinki. Tym razem z jabłkami i orzechową kruszonką. Dzięki owocom są fajnie wilgotne w środku, a kruszonka chrupie między zębami. Smaczna i dość syta przekąska do pracy, szkoły lub jesienny spacer. Składniki na 12 sztuk: ( inspiracja: " Kuchnia z jadalnią ") 2 jajka 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej(...)koniec dodać jabłka, wmieszać je w masę.    Wszystkie składniki na kruszonkę wrzucić do miseczki i ucierając między palcami przygotować sypką kruszonkę. Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki wypełnić w 3/4 ciastem, a wierzch posypać kruszonką. Piec przez ok. 25-30 minut w temperaturze 190 stopni C. Ostudzić na kratce

Simply Food
Muffinki orkiszowe z borówkami 125

Szybko i smacznie, czyli muffinki z owocami. U mnie z borówką amerykańską, a żeby były zdrowsze, to z dodatkiem mąki orkiszowej graham i płatków orkiszowych :-) SKŁADNIKI 2 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 100 g masła 330 g jogurtu naturalnego 200 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 90 g mąki orkiszowej graham(...)wymieszać. Połączyć składniki suche z mokrymi. Na koniec wsypać borówki i ponownie delikatnie wymieszać. Nakładać do 3/4 wysokości foremek i piec na środkowej półce piekarnika około 25 minut, aż muffinki się przyrumienią

Passions hobbies life
Muffinki z cukinią. 141

Maćka. W przypadku muffinek czynność tę można pominąć. Babeczki z dodatkiem cukinii są przyjemnie wilgotne, wyraźnie cytrynowe w smaku. Lubię takie niestandardowe dodatki w deserach. Piekłam już  muffinki z czerwonej fasoli  czy  marchewkowe . Wszystkie godne polecenia. P.S. Przepis pochodzi z  tej strony . Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki kardamonu(...)przez sito i wymieszać. W drugiej misce jajka połączyć z olejem, cukrem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać suche składniki oraz przetartą na dużych oczkach cukinię. Wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 3/4 wysokości papilotki. Piec w temperaturze 170°C przez 30 minut (do tzw. suchego patyczka

zadanie-gotowanie
Czekoladowe muffinki 155

Dziś klasyka gatunku, proste muffinki czekoladowe z kremem kakaowym. Na szybko, dla zapracowanych mam małych głodomorów :) Ostatnio niewiele mam czasu na cokolwiek, a czasem chciałoby się zjeść coś słodkiego. Te muffinki jeszcze nigdy mnie nie zawiodły, zawsze się udają i dają ogrom możliwości, bo można pokombinować ze smakami i dodatkami. Moje ulubione to właśnie te - czekoladowe z wiśniami w środku

Cakes By Kejt
Muffinki z płatków owsianych z czarną porzeczką i białą czekoladą 141

Muffinki są całkowicie bez mąki, z minimum tłuszczu i cukru. W roli tego ostatniego świetnie sprawdza się bardzo dojrzały banan. Babeczki są bardzo miękkie i wilgotne a kwaśne czarne porzeczki idealnie współgrają ze słodyczą białej czekolady. Kawałki płatków owsianych nadają muffinkom bardzo ciekawą strukturę. Idealne na drugie śniadanie!   Składniki na 12 babeczek: 190g płatków owsianych mały jogurt naturalny (190g(...)babeczki łatwiej odchodziły od papilotek. Całość niezbyt długo mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami i pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu muffinki dekorujemy białą czekoladą. Można w tym celu lekko nagrzanym nożem kroić plasterki, zetrzeć na tarce albo po prostu roztopić ją i polać nią babeczki

Wrzosowa Polana
Marrchewkowo-bananowe muffiny (bez jajek, bez mleka, bez glutenu) 158

dłużej się nie zastanawiając, ruszyłam do kuchni. Nie sądziłam, że ponownie uda mi się stworzyć coś w 100% roślinnego. A udało się, udało. I to z jakim efektem! :D Muffinki wyszły bardzo wyraziste w smaku, wilgotne i słodkie, a na końcu języka czuć delikatny dodatek imbiru i chilli. Składniki: 2 średnie marchewki 2 dojrzałe banany 100 g kaszy jaglanej(...)szczyptę soli. Banany zblendować na gładkie puree.  Połączyć składniki suche ze składnikami mokrymi dodając bananowe puree i niewielką ilość wody. Ciasto powinno wyjść gęste.  Do foremek na muffinki nakładać po łyżce ciasta. Piec przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni C. Gotowe udekorować płynnym masłem orzechowym i plasterkami banana.  To co..? Smacznego

Kuchnia Ellie
Owsiane muffinki ze śliwkami 231

Muffinki mają to do siebie że są szybkie w przygotowaniu i można tworzyć niezliczoną ilość kombinacji smakowych. Przedstawiam wersję ze śliwkami i płatkami owsianymi. Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki 2 łyżki otrębów 3 łyżki płatków owsianych 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 2 jajka 1 łyżeczka sody 250 g śliwek(...)kostkę. Zawartość obu misek mieszamy ze sobą a następnie dodajemy pokrojone z kostkę śliwki. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej nakładamy dużą łyżkę ciasta. Na wierzchu każdej muffinki układamy po 3 paski tak pokrojonych śliwek. Pieczemy ok. 20-25 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
chleb tostowy paleo (bez glutenu). 151

Tęsknicie za tostami? Dzisiaj podsunę Wam proste rozwiązanie na śniadaniowy chlebek tostowy , do przygotowania w mikrofalówce (tak wiem w jaskini nie było takich wynalazków ). Jest to przepis 2w1 na muffinki lub chleb na tosty. Proste, szybkie i mnóstwo możliwości podania np. można je jeść na słodko, z wędliną, z owocami, lub z czymkolwiek chcecie. Tylko 5 składników jest potrzebnych(...)tosterze i czekamy, aż się zarumienią. Tak ugrillowany chleb tostowy paleo jest gotowy do podania. Jest bajecznie chrupiący i o niebo lepszy i zdrowszy od tradycyjnego tostowego pieczywa! Muffinki można też przygotować w piekarniku, rozgrzewamy go do 180 stopni i wrzucamy na 10-12 minut, aż zrobią się złote od góry). Smacznego!   Artykuł chleb tostowy paleo (bez glutenu). pochodzi

PaleoLife
Muffinki cytrynowe z cukinią 172

się idealnie jako dodatek nadający wilgotność, nie wpływający na słodki smak wypieku. Gdyby nie to, że widać ją odrobinę w cieście, to nikt by się nie domyślił, że to muffinki z cukinią. Muffinki cytrynowe z cukinią są słodkie, lekko odświeżające za sprawą cytryny i wilgotne. Jedne z najsmaczniejszych jakie miałam okazję przygotować. Koniecznie je dzisiaj upieczcie! Przepis pochodzi z niezawodnych

Pora coś zjeść
Ryżowe muffinki z lychee (liczi) 134

chętny miał upiec muffiny w dowolnym smaku. Postanowiłam sprostać temu zadaniu, ponieważ dawno muffinek nie piekłam a nabrałam ochoty na coś smacznego, niewielkiego i żeby smakowało tak inaczej... Moje muffinki mają charakter orientalny. Upiekłam je   z ciasta, w którym składnikiem jest ryż. Dodałam imbir i liczi. Wyszły smaczne i niezbyt słodkie. Liczi i ryż dodały wilgoci, a kandyzowany imbir(...)foremek. Wstawiłam do piekarnika na 20 minut (do suchego patyczka).      Konfiturę rozgrzałam i jeszcze ciepłą rozsmarowałam na muffinkach. Kiedy ostygły upudrowałam cukrem pudrem.       Muffinki smaczne, niby zwyczajne, a inne :) Spróbujcie :) SMACZNEGO! Krys Bardzo dziękuję za wspólne pieczenie. Razem ze mną  muffiny upiekły: Bożena , Joasia , Lidka , Danusia , Marzena ,  Asia , Danuta , Iwonka , Kasia , Dorota

Kuchnia u Krysi
muffiny kokosowe z czarną porzeczką i białą czekoladą 143

Fantastyczny przepis na pyszne muffinki pachnące latem i wakacjami. Miękkie, wilgotne i mocno owocowe. Dzieci były zachwycone, dorośli też ;-) składniki: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka owoców czarnej porzeczki 100 g białej czekolady wykonanie: Mleko, jajko i olej wlewam do miski(...)dolewam mokre składniki. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników. Dodaję kokos, posiekaną białą czekoladę oraz owoce i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi 12 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni

babka w formie