muffinki - 4060 przepisów (strona:53/271)

Muffinki cynamonowe z fasoli 165

Teraz się dopiero zaczną moje eksperymenty z fasolą w słodkich wypiekach, po tym jak zrobiłam czekoladowe muffinki jestem tak zachwycona rezultatem, że nie będę mogła się oprzeć przed kolejnymi eksperymentami ;) Składniki (8-9 muffinek): 3 jajka 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka otrębów pszennych firmy Kupiec(...)odsączoną fasole do blendera, dodajemy pozostałe składniki (oprócz rodzynek) wszystko blendujemy, aż masa uzyska jednolitą konsystencję na koniec dodajemy rodzynki, mieszamy wylewamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki pieczemy w temperaturze 170-180 stopni przez około 40 minut (ja sprawdziłam drewnianym patyczkiem czy nie ma już surowego ciasta) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Nadziane muffinki na ostro z soczewicy 193

około 2 plastrów mozzarelli light 2-3 pieczarki Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto blendujemy, żeby powstała jednolita masa wylewamy część ciasta do silikonowych papilotek na muffinki do około 1/4 wysokości kabanosy kroimy w plastry, pieczarki i ser w kostkę układamy na środku każdej muffinki kilka plastrów kabanosa, sera i pieczarek przykrywamy farsz resztą ciasta tak żeby

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffinki fasolowe z jabłkiem 128

fasole do blendera, dodajemy pozostałe składniki (oprócz rodzynek i jabłka) wszystko blendujemy, aż masa uzyska jednolitą konsystencję na koniec dodajemy rodzynki, mieszamy napełniamy ciastem silikonowe papilotki na muffinki do około 1/2 wysokości jabłko obieramy i kroimy w kostkę wykładamy jabłko na środku każdej muffinki przykrywamy jabłka resztą ciasta, tak żeby jabłka nie przebijały przez ciasto pieczemy w temperaturze

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Proste muffinki z bananem 96

Lubię zapach ciast bananowych. Ale że na prawdziwe ciasto szkoda to są muffinki. Pamiętam jak siostra robiła takie z wgniecionym bananem do ciasta, ja zrobiłam z jego plasterkami.   Przepis na ciasto na najzwyklejsze muffinki znalazłam tu ale wyszło go trochę mało i wypada dawać więcej cukru. Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia (całkiem sporo mi się

W kuchni bez szafek
Muffinki rabarbarowe 117

Sezon na rabarbar w pełni, więc tym razem muffinki rabarbarowe. Osobiście muszę przyznać, że w tym roku z rabarbaru skorzystałam maksymalnie robiąc tarty, ciasta i kompoty. Muffinki są delikatne z lekko kwaśnym posmakiem. SKŁADNIKI 270 g rabarbaru (3 sztuki) 100 g masła 290 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka

Passions hobbies life
Muffinki morelowo-kokosowe 144

Kolejna propozycja na wykorzystanie suszonych moreli. Tym razem na słodko. Przepis pochodzi z bloga www.mojewypieki.com jednak mój jest nieco zmodyfikowany. Muffinki są chrupiące z wierzchu, a w środku mięciutkie. Według mnie nie są za słodkie, ale to już kwestia smaku. Do przygotowania będą potrzebne 2 miski jedna większa na składniki mokre, druga mniejsza na składniki suche i papilotki* Oto moja(...)brzeg  może ono podczas pieczenia "uciec" z papilotki. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut * papierowe lub silikonowe foremki ** zbyt długie mieszanie spowoduje, że muffinki będą twarde

apetytnapieczenie
Babeczkowy fail czyli muffinki kukurydziane 97

zawsze się wszystko udaje, a zwłaszcza moje szalone pomysły. Kukurydziane w moim przypadku nie znaczyło tylko mąki kukurydzianej, ale też kukurydzę :D Na początku miały to być zwykłe jasne muffinki z wsypaną po prostu kukurydzą konserwową.. skończyło się na znalezieniu przepisu na muffinki kukurydziane z jagodami, a trzymając się planu zamiast jagód dałam kukurydzę ;D Nie wiem

W kuchni bez szafek
Muffinki cynamonowe - mini szarlotki 105

Muffinki - uzależnieniem się nie stały, ale spodobało mi się ich pieczenie - szybkie i efekt końcowy - smaczny. A co jeszcze jest w nich fajnego? A no to, że nie trzeba ich dzielić i kroić. Więc jeśli mamy mieć gości jest to fajna alternatywa zamiast ciasta do kawy. Kilka minut na wymieszanie składników, w tym czasie już się rozgrzewa piekarnik, potem(...)misce rozkłócamy jajka, dodajemy płynne masło i śmietanę. dokładnie łączymy. Przelewamy składniki mokre do suchych, mieszamy do połączenia składników. Dodajemy jabłka z cynamonem, łączymy. Masę nakładamy do formy na muffinki (nie do pełna). Posypujemy cukrowymi perełkami. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut (do zrumienienia

Kolorowy Przepisownik
Muffinki kakaowe z niespodzianką 96

Robiłam porządki w szafkach i znalazłam zachomikowaną białą czekoladę. Godzinę później Córcia zasnęła, więc ja wzięłam się za pichcenie ;) muffinki są bardzo miękkie, wilgotne, ale też kaloryczne :) Składniki na 18 muffinek: 2 szkl. mąki 2 i 3/5 szkl. mleka 1 kostka masła 3/4 szkl. cukru 3 jajka 7 łyżek kakao 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)czekolady Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem, następnie wlewamy mleko i masło rozpuszczone w kąpieli wodnej. Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy do równomiernego połączenia. Do foremek na muffinki wlewamy ciasto do wysokości 1/2 otworu, wkładamy po 1 kosteczce białej czekolady i wlewamy znowu ciasto do wysokości 7/8 foremki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut

Kolorowy Przepisownik
Muffinki z rabarbarem i kruszonką 112

Babeczki czy też muffinki z rabarbarem i kruszonką urosły już do rangi klasyki, niemal tak samo jak drożdżówki z jego udziałem. :-) Pyszny, kwaskowy smak przełamuje słodycz ciasta i kruszonki, która kojarzy się głównie z wypiekami drożdżowymi a ja uwielbiam ją również w muffinkach. Babeczki są delikatne, wilgotne, rozpływają się w ustach a zrobienie ich zajmuje dosłownie kilka chwil(...)osobnej misce roztrzepujemy składniki mokre (jajko, olej i mleko). Do składników suchych wlewamy składniki mokre i mieszamy drewnianą łyżką tylko do połączenia składników. 4. Masę wykładamy do foremek na muffinki. Na wierzch każdej babeczki wykładamy rabarbar i posypujemy kruszonką. 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut

Szefowa kuchni
Muffinki migdałowe - John Flanagan "Drużyna. Góra Skorpiona" 134

całe mnóstwo różnorodnych potraw. Niektóre są nam przybliżone bliżej i dosyć dobrze opisane, zaś inne są wspomniane raczej ogólnikowo. I taką mniej jasną potrawą właśnie się zainspirowałam tworząc muffinki migdałowe.  Cytat z książki: "W drzwiach stanęła jedna ze służących. W rękach trzymała tacę, na której stały dzbanek z kawą, filiżanka i talerz z różnymi rodzajami ciasteczek, w których(...)sól. Obie masy (suchą i mokrą) połączyć i dobrze wymieszać. Nakładać do foremek do 3/4 wysokości, piec na środkowej półce piekarnika około 25 minut na złotobrązowy kolor.  Muffinki można dodatkowo udekorować polewą czekoladową i płatkami migdałów

Passions hobbies life
Muffinki czekoladowo-kakaowe z musli 111

paczki) Druga miska: Mieszkamy składniki: olej + mleko + jajko Drugą miskę wlewamy do pierwszej, już wymieszanej. Wszystko merdamy łyżką, nie za mocno, aby nie było idealnie wymieszane, bo wtedy muffinki nie wychodzą. Umieszczamy masę w papilotkach i w blaszce teflonowej na muffinki i pieczemy w 180stopniach, ok. 25minut. Sprawdzamy patyczkiem czy nie są w środku mokre, jeśli nie to znaczy

upichcona
Muffinki z płatkami owsianymi, rodzynkami, słonecznikiem i czekoladą z orzechami 156

Druga miska: Mieszkamy składniki: olej + mleko + jajko Drugą miskę wlewamy do pierwszej, już wymieszanej. Wszystko merdamy łyżką, nie za mocno, aby nie było idealnie wymieszane, bo wtedy muffinki nie wychodzą. Umieszczamy masę w papilotkach i w blaszce teflonowej na muffinki i pieczemy w 180stopniach, ok. 25minut. Sprawdzamy patyczkiem czy nie są w środku mokre, jeśli nie to znaczy, że już

upichcona
Muffinki brownie z malinami 112

całość wymieszać. Dodać jajka i roztopioną czekoladę. Zmiksować całość przy pomocy miksera, do połączenia się wszystkich składników. Dodać maliny i dokładnie je wmieszać.  Ciasto nakładać do formy na muffinki wyłożonymi papilotkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez około 25-30 minut. Upieczone muffinki ostudzić na kratce. Wspaniale smakuje podane z bitą śmietaną z dodatkiem cukru pudru oraz

Plate of Joy
Muffinki brownie z mąki jaglanej. 112

początku tego roku odkryłam mąkę jaglaną i jestem nią całkowicie zauroczona! Jest fenomenalna! Te muffinki robiłam przed przyjazdem mojej siostry do nas na ferie. Krem od razu wzbudził jej zainteresowanie, bo myślała, że to znany krem czekoladowo orzechowy ze słoiczka ;) Kiedy z dużym apetytem zjadła muffinkę, stwierdziła z uśmiechem na ustach umorusanych czekoladą, że jest pyszna. Nam ta wersja muffinek(...)czekolady, 5-6 łyżeczek czubatych śmietany 18%, 4 łyżki cukru pudru Roztopić czekoladę, dodać do niej śmietanę, a następnie cukier. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Krem nakładać na muffinki i dekorować jeżynami. Smacznego

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania