muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:57/167)

Muffinki z nektarynkami 93

Mięciutkie, bardzo wilgotne- po prostu idealne!  Zachęcam do wypróbowania przepisu :)    Muffinki z nektarynkami Składniki: (ok 12 muffinek) 1 ½ szkl mąki 1/3 szkl cukru

Smaki Natalii
Muffinki cytrynowe z kawałkami białej czekolady 113

Bądź trochę mniej niż ty, jaką znasz. Zrób trochę miejsca na taką siebie, jaką możesz być. [Z pudełka iluminacji Ewy Foley] Witajcie Kochani po dość długiej

Kuchnia smaków
Muffinki jabłkowe z kruszonką. 170

Te muffinki robią się same .Im mniej mieszania, tym są bardziej puszyste i smaczniejsze .Z jabłkami , wilgotne i ta chrupiąca kruszonka …koniecznie do powtórki. Składniki: na

Ladylaura.
pomarańczowo-imbirowe muffinki z migdałami 174

Uwielbiam muffiny; za ich łatwość i szybkość wykonania, dekoracyjność i wygodę w podawaniu; za niezliczoną ilość kombinacji smakowych... Dziś delikatne muffiny z serkiem ricottą, z aromatem

6niebo
muffiny z serem feta i suszonymi pomidorami 122

składniki: 180 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody ok. 100 g suszonych pomidorów w oleju (ok. 1/2 słoiczka) 100 g sera feta

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki z kremem budyniowym 171

Nie ma to jak pyszne maślane babeczki wypełnione waniliowym, domowej roboty budyniem :) Dodatkowo udekorowane świeżymi owocami idealnie sprawdzą się na imprezę, urodzinki

Kuchenne Wariacje
babeczki kawowe (z gorącą kawą) 146

kakao. Dodać cukier i wymieszać. W osobnej misce wymieszać maślankę, olej i jajko. Składniki mokre wlać do suchych i krótko wymieszać rózgą lub mikserem. Na końcu wlać gorącą kawę (odcedzoną z fusów), zmiksować tylko do połączenia składników. Masa powinna być dość rzadka. Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem. Piec w 170*C około 15 minut. Wystudzić. Połamaną czekoladę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Yorkshire pudding 236

PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misie blendera (tak, blendera :)) umieszczamy jajka, mąkę, mleko i sól. Miksujemy przez kilka minut. Przelewamy do dzbanka i wkładamy do lodówki na 30 minut, żeby masa "odpoczęła". 2. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Do foremki na muffinki wlewamy olej - po 1 łyżeczce na każdą przegródkę. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na najwyższą

My Culinary Art
Babeczki z mięsem i cukinią na parze 218

wpływem ciepła zrobi się z niej ciapka ;) Dodajemy do mięsa i cukinii jajko, mąkę z ciecierzycy, aby mogła wchłonąć wodę z cukinii i sok z mięsa, a także resztę składników. Mieszamy dopóki wszystko się razem ładnie połączy i rozkładamy "masę" do silikonowych foremek na muffinki.  Parujemy przez 20 minut. Podałam z kaszą pęczak, fasolką szparagową i sałatką z rukoli

MamaOskarka
Kakaowe serniczki z gruszką 170

gruszka Przygotowanie: Do miski wkładamy serek homogenizowany oraz ser śmietankowy. Następnie wbijamy całe jajka. Łączy składniki przy pomocy widelca, bądź drewnianej łyżki. Następnie dodajem cukier, kakao, znów mieszamy do połączenia składników. Na końcu dodajemy mąkę i wszystko dokładnie łączmy. Masę serową przelewamy do papilotek na muffinki lub innych dowolnych, małych foremek. Gruszkę kroimy wzdłuż na grube "stożki". Wkładamy kawałek gruszki

Słodkie okruszki
muffinki ze szparagów - szparagowe muffinki 91

pieczenia, solą i cukrem. W drugiej misce szparagi wymieszać z olejem, mlekiem, śmietaną, jajkami. Połączyć mąkę ze szparagami, wymieszać. 3 szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej i ocukrzonej wodzie. Gotować 3 minuty od zagotowania. Ostudzić, okroić w plasterki grubości około 1 cm. Do foremek na muffinki, włożyć trochę ciasta, położyć kawałek szparaga i przykryć ciastem. Piec 25 minut w piekarniku

królestwo garów
Babeczki czekoladowe z kremem orzechowym 192

miski przełożyć połamaną czekoladę. Dodać mało - pozostawić do rozpuszczenia. Rozpuszczoną czekoladę nieco ostudzić. Jajka ubić z cukrem do białości. Do masy jajecznej wlać przestygniętą czekoladę - dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajeczno-czekoladowej. Składniki dobrze połączyć. W formie na muffinki ustawić papilotki. Każdą papilotkę wypełnić ciastem do wysokości 3/4. Piec w 180 stopniach C odpowiednio

kolorowotorcikowo
Marchwiowe muffiny z pomarańczą i białą polewą 209

spotkania z przyjaciółmi to kolejna okazja do przygotowywania pyszności :) Dlatego dzisiaj przepis na muffinki marchwiowe, koniecznie je wypróbujcie. Składniki:Muffiny: 1,5 szklanki mąki 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru łyżeczka cynamonu szczypta soli 3/4 szklanki oleju 2 jajka skórka otarta z pomarańczy (wcześniej spaczonej) 2 startej marchewki  opcjonalnie możecie też dodać

Taste Of My Day
Muffinki z suszonymi pomidorami i mozzarellą 267

przepis na muffinki naładowane po same brzegi suszonymi pomidorami, kaparami, serem mozzarella i orzeszkami pini. SKŁADNIKI: Na 12 uroczych muffinek :) 360 g mąki pszennej (ja użyłam orkiszowej) 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki posiekanych listków bazylii 40 g masła 220 ml mleka 1 jajko 125 g sera mozzarella (1 kulka(...)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: W dużej misce mieszamy składniki sypkie: mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Masło rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy do wystygnięcia. W mniejszej miseczce miksujemy razem mleko i jajko. Suszone pomidory, ser mozzarella, listki bazylii kroimy na mniejsze kawałki. Do miski z sypkimi składnikami dolewamy porcjami masę mleczno-jajeczną - miksujemy na małych obrotach miksera. Następnie dodajemy ostudzone masło - chwilkę

W kuchni Katie
MAGDALENKOWE MUFFINKI 191

MAGDALENKOWE MUFFINKI Nazwałam je tak dlatego, że przygotowuję je z ciasta na magdalenki, uważam, że smakują równie dobrze w kształcie muffinek co magdalenek. Ale jeśli posiadacie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Muffinki owieczki 1213

W tych babeczkach zakochałam się już ponad 2 lata temu. Cały czas zabierałam się, żeby je zrobić na święta Wielkanocne... ale jakoś nigdy nie zdążyłam :( W

Świat Ciasta
"Pajęczaki" - muffinki bananowo-czekoladowe na Halloween 147

okazji Halloween zapraszam na bananowo-czekoladowe muffinki ozdobione słodką, czekoladową polewą z motywem pajęczyny :D Muffinki są bardzo smaczne, miękkie i pięknie pachną bananami. Roztapiająca się podczas pieczenia czekolada tworzy dodatkowo uroczy, marmurkowy wzorek :) Możecie trochę pobawić się w dekorowanie i zrobić np. białą pajęczynę na mlecznej czekoladzie lub też białą czekoladę zabarwić na pomarańczowo :) Za każdym razem efekt będzie(...)powalający :D Tylko uważajcie, żeby pająki nie zechciały się zadomowić ;) Składniki (na 12 sztuk): 250 g mąki pszennej 70 g cukru 2 jajka 1 1/2 banana (najlepiej dojrzałego, z ciemniejszą skórką) 50-60 g czekolady mlecznej 90 g jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki oleju szczypta

MyCookBook.pl
Muffinki z bananami 196

W końcu muffinki się doczekały, z pieczeniem u mnie raczej na bakier, ale tu oddaje ukłon autorce bloga GRUNT TO PRZEPIS !  oraz mojej koleżance przez

Piekielna Kuchnia Pati
Muffinki orkiszowe z cynamonem 118

Wykonanie banalnie proste, a smak zaskakująco dobry. Zapraszam do wykonania pysznych  i zdrowych muffinek orkiszowych! Cudownie pachną, znikają w oka mgnieniu, najlepsze oczywiście cieplutkie z

Wielopokoleniowo
Muffiny czekoladowo-pomarańczowe 174

akcesoriów do zdobienia, więc w najbliższym czasie będę Was pewnie męczyć Moimi wariacjami na temat tych wdzięcznych babeczek.   Dziś zapraszam do wypróbowania mojego sposobu na przepyszne czekoladowo-pomarańczowe muffinki. Muffiny czekoladowo-pomarańczowe     Składniki na 12 muffinek : Składniki suche: ·         300 g mąki(...)cukru dark muscovado Składniki mokre: ·         200 ml coca-coli ·         3 jajka ·         100 ml oleju ·         2 łyżki likieru pomarańczowego lub wódki ·         skórka

Mania Gotowania
Ryżowe muffinki z lychee (liczi) 142

Zostałam zaproszona na Wydarzenie pt. "Ciasto na niedzielę". Każdy chętny miał upiec muffiny w dowolnym smaku. Postanowiłam sprostać temu zadaniu, ponieważ dawno muffinek nie piekłam a

Kuchnia u Krysi
Muffiny z żółtym serem 143

Muffinki są przepyszne, wilgotne i smakują jak mięciutkie, serowe bułeczki.  Podczas pieczenia tak cudownie pachną, że trudno im się oprzeć. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Kolejnego dnia - również zachowują świeżość i bez problemu można je podgrzać (np. w mikrofalówce). (7-8 sztuk) 75g żółtego sera 50g marchewki (*) 110 ml mleka 35-40 ml oleju 1 jajko 120g(...)proszku do oprószenia wierzchu W pierwszej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy (**). Ser oraz obraną marchewkę zetrzeć na tarce (o średnich oczkach) i połączyć z lekko roztrzepanym jajkiem, mlekiem i olejem. Suche składniki wymieszać z mokrymi. (Masę należy mieszać ręcznie - widelcem i do połączenia się całości, nie dłużej.)  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania