Czekoladę gorzką uwielbiam. Wszelkie brownies to raj dla mojego podniebienia . Gdy natrafiłam na ten przepis wiedziałam, że będzie moim ulubionym. Tak też się stało. Muffinki robiłam
WYSPA SZCZĘSLIWABył już Tort Rafaello , więc czas na babeczki! Z każdym następnych kęsem człowiek staje się szczęśliwszy. Nie wierzycie?? Sami spróbujcie ;P Polecam! Składniki
Nastoletnie WypiekanieŚwięta możemy również przygotować, pyszne muffinki, oblane polewą czekoladową i posypane posypką cukierkową. Muffiny grzybki piernikowe Składniki: Ciasto : kakao - 2 łyżki olej - 1/3 szkl powidła śliwkowe - 2 łyżki mąka - 1 i 1/3 szkl(...)mleko - 0,5 szkl cukier - 0,5 szkl jajko - 1 szt soda - 1 łyżeczka przyprawa do piernika - 0,5 opak Dodatkowo : polewa czekoladowa posypka cukierkowa kolorowa tłuszcz do formy Przygotowanie : Ciasto Wybić jajko do miski, dodać cukier, zmiksować do białości. Do miski przesiać mąkę z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Do utartego jajka, dodać mleko i olej, zmiksować. Następnie
Kuchnia DanusiMuffinki każdy zna i nie trzeba o nich opowiadać.Najlepsze gdy pojawiają się niespodziewani goście. Składniki: 1 szkl mleka 2 szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka pr do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki oleju 2 jajka ok 2 szkl pokrojonych truskawek Umyte i obrane z szypułek truskawki pokroić w kostkę. Do miski wsypać cukier,przesianą mąkę
Niespełnione zdolności kulinarneMuffinki z nadzieniem czekoladowym są smaczne i zdrowe ,nie zawierają spulchniaczy. Na drugi dzie ń nadal świetnie smakują, są wilgotne,nie za słodkie,idealne. Składniki: cała tabliczka czekolady deserowej lub gorzkiej 150 g miękkiego masła 2 jajka 80 g cukru 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka mleka Przygotowanie
Smaczne PotrawyCiasteczka otrębowe może w moim wykonaniu nie wyglądają pięknie, ale smakują wybornie. Chrupiące, wyjątkowe, no i z czekoladą. Przepis pochodzi z książki "Czekolada" i został przeze
Humanistka w kuchniRafaello , które ostatnio robiłam. Polecam, bo są naprawdę wyśmienite! Składniki na Muffinki czekoladowe z kokosowym sercem na 20-22 sztuk 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne łyżki dobrego, gorzkiego kakao 130 g cukru (trochę więcej niż pół szklanki) 1 jajko 1 szklanka mleka (może też być maślanka) 0,5 szklanki oleju
Rozpustne gotowanieTort ten, trzeba lojalnie przyznać, jest przepyszny. Niestety jest także pracochłonny, jednak jeżeli lubicie czekoladę i słodkie torty musicie go zrobić. Idealny na wyjątkowo okazje Biszkopt
Humanistka w kuchniSkładniki na 9 babeczek: 110 g masła80 g drobnego cukru110 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia2 jajka3 łyżki mleka1 łyżeczka ekstraktu z waniliiDodatkowo:100 g
Świat Ciastasię pewnie w każdej kuchni. Ja swoje muffinki wzbogaciłam bananami. Z podanych składników wyszło mi 12 muffinek.składniki:125 g miękkiego masła lub margaryny100 g cukru250 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa2 duże dojrzałe banany6 łyżek mleka2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać całe jajka. Banany obrać i rozgnieść widelcem i dodać
Monia miesza i gotujesobą. Dodajemy rozpuszczone na wolnym ogniu masło oraz mleko i jajka. Ciasto mieszamy dokładnie i przekładamy do papilotek do połowy ich wysokości. Wyjmujemy zamrożone nadzienie i po kostce wkładamy do środka każdej z babeczek, przykrywamy resztą ciasta i pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy muffinki nieco przestygną przygotowujemy krem: płynne mleko podgrzewamy z cukrem do momentu
sama złodyczMąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrami. Dodać jajka i ucierać do połączenia się składników. Następnie suche składniki dodawać do masy na zmianę z mlekiem, mieszamy, aż uzyskamy gładkie ciasto. Do octu wsypać sodę. Kiedy się spieni dodać do ciasta, wymieszać delikatnie. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Napełnić je ciastem do 2/3 wysokości. Do każdej papilotki włożyć
Mania GotowaniaBardzo lubimy wypieki z dodatkiem cytryny.Dzisiaj zapraszam na pyszną babkę cytrynową.Szybka i prosta do zrobienia. Składniki: margaryna 1 kostka cukier 1 szk jajka 4 szt
Ala piecze i gotujetrudnego! CZEKOLADOWE MUFFINKI Z DOMOWYM BUDYNIEM Składniki (na 15 babeczek standardowej wielkości): Budyń: 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 100 g masła 1 jajko Dodatki: 15 kostek mlecznej(...)ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto: Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. W misce mieszamy same suche składniki (mąka, kakao, cukier, proszek do pieczenia). Następnie dodajemy jajko, rozpuszczone masło, mleko. Wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Na dużej blaszce rozkładamy foremki do pieczenia muffinek. Do foremek wyłożonych papierowymi papilotami wykładamy na dno trochę ciasta (mniej więcej łyżkę
Sagneska - gotowanie i lifestyleszklanka płatków owsianych 1 szklanka otrębów 0,5 szklanki żytniej (do wypieku chleba) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka stewi 2 jajka 2 serki homogenizowane o smaku jabłka z cynamonem 0% tłuszczu (2x140g) 0,25-0,5 szklanki mleka 1 jabłko Sposób przygotowania: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki(...)mokre składniki łączymy składniki mokre z suchymi i dokładnie mieszamy jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta i mieszamy wykładamy ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami (ja użyłam silikonowych) pieczemy około 20-25 minut w temp. 190 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpolecam marchewkowe muffinki ze śmietankowym kremem. Na jednej nie skończycie :) A jeśli choć troszkę mnie lubicie, to zapraszam do kliknięcia pod zdjęciami końcowymi przycisku Fooder'a :) (Zapisz przepis na FOODERZE) Wam nie zaszkodzi, a mnie przybliży do tego pięknego zestawu... Dziękuję! Składniki: Na ok 15 muffinek: 100g cukru kryształu 75ml oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczenia 2 jajka 130g marchewki startej(...)łyżka cukru z prawdziwą wanilią 50g rodzynek Krem: 330ml słodkiej śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 1 serek śmietankowy (typu Almette) 30 g suszonej żurawiny Sposób przygotowania: 1. Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puch. Stopniowo dolewamy olej, cały czas mieszając na niskich obrotach. Dodajemy dżem, marchewkę, rodzynki oraz czekoladę drobno posiekaną. Mieszamy. Do tak przygotowanej masy
Kuchnia w czekoladzieMini ciasteczka z delikatnego kruchego ciasta, pieczone w formie na mini-muffinki. Można je napełniać dowolnym nadzieniem. U mnie połowa została napełniona jogurtową pianką i truskawkami, a druga połowa marmoladą brzoskwiniową i kremem czekoladowo-orzechowo-jogurtowym. Kruche kwiatuszki wyglądają bardzo dekoracyjnie, ale przede wszystkim są smaczne. Przepis na około 48 sztuk. Składniki na ciasto na 48 kruchych kwiatków(...)maki pszennej 150 g masła 70 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można zastąpić ½ opakowania cukru wanilinowego) 1 jajko 1 duża szczypta proszku do pieczenia Składniki na wypełnienie do 24 kruchych kwiatków jogurtowych: 200 ml jogurtu naturalnego gęstego (np. typ grecki) 2-3 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny 6 truskawek przekrojonych na 4 części Składniki na wypełnienie
Trzeci talerzjeszcze jedne muffinki :) Na szczęście lody w porę się zmroziły :) Tym razem połączenie cytrynowego biszkopciku i truskawkowych lodów. Takie 2w1 Ten przepis także bierze udział w konkursie u Ostrej, śmiało więc możecie klikać na Fooder'a, który będzie Waszą internetową książką kucharską. Składniki: Na ok 12 sztuk: Ciasto: 2 małe jajka 150g cukru kryształu 2 łyżeczki cukru z prawdziwą(...)Lody truskawkowe: 330ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone (250g) 4 łyżki cukru pudru 1 serek śmietankowy (typu Almette) 250g zmiksowanych truskawek Dodatkowo: kilka truskawek do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Jajka ucieramy z cukrem kryształem oraz cukrem waniliowym. Powoli dolewamy mleko, olej, a następnie wodę z sokiem z wyparzonej i otartej wcześniej skórki z cytryny. Pomiędzy dodawaniem kolejnych składników ciasto mieszamy
Kuchnia w czekoladziePyszne czekoladowe muffinki z miłą niespodzianką w środku w postaci powideł to nasz numer jeden na ten sezon zimowy. Wyśmienicie smakują z kubkiem gorącej herbaty, kiedy za oknem zimno i ponuro. Ponadto wyglądają równie wspaniale jak smakują. Przepis został zapożyczony ze strony mojewypieki. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten.Ilość porcji: 12 babeczekSkładniki:Niecała szklanka mąki pszennej½ szklanki(...)cynamon, przyprawę korzenną, sodę oraz proszek do pieczenia. W małym garnuszku rozpuszczamy masło, ściągamy z palnika i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy do jej rozpuszczenia. Dodajemy kakao i mieszamy szpatułką. Jajka i cukier ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy ekstrakt z wanilii oraz masę czekoladową. Na końcu dodajemy śmietanę na zmianę z suchymi składnikami mieszając szpatułką do połączenia składników.Formę do muffinek
Kolizje Smakówmojprzepisna.pl | Placki z kwiatu Czarnego Bzu W zasadzie to pomysł na placki wymyślił mój mąż, więc jest to jego przepis, ale ja się z wami chętnie
moj przepis naparę obrotów łyżką i nawet osoby mające dwie lewe ręce w kuchni sobie z nimi poradzą ;) Po czwarte.... mogłabym tak jeszcze kilka punktów wymienić ;) Przejdźmy zatem do rzeczy :) Poniższe muffinki piekłam już jakiś czas temu ale często wracam do tego przepisu zmieniając tylko dodatki, np. cynamon na imbir czy migdały na orzechy. Wedle fantazji, ochoty i zaopatrzenia kuchennych szafek ;) Porcja(...)składniki suche: 5 dag cukru 5 dag cukru brązowego 30 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki imbiru szczypta soli Ciasto - składniki mokre: 2 jajka 240 ml mleka 10 dag stopionego masła Dodatkowo: 2 gruszki, obrane, wydrążone i pokrojone w kostkę migdały (siekane, słupki, płatki migdałowe - jak kto woli) Z podanych składników zagniatamy kruszonkę
My simple kitchen