muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:61/167)

Muffinki z cukinią na wytrawnie 120

zamieniłam na suszone pomidory. Wyszły pyszne i aromatyczne i rzeczywiście najlepiej smakują lekko ciepłe..:) Dodatek piwa nie jest obowiązkowy…;) Zapraszam na wytrawne muffinki z cukinią i z serem Muffinki z cukinią na wytrawnieSkładniki na 12 szt.:3/4 szklanki startej cukinii60 g wędzonego boczku (u mnie 5-6 suszonych pomidorów pokrojonych na mniejsze kawałki)1/2 szklanki startego pikantnego żółtego sera250(...)mąki pszennej1 łyżeczka sody spożywczej1/4 szklanki oleju słonecznikowego250 ml mleka2 jajasól, pieprz, papryka1. Mąkę przesiać do miski z sodą, dodać sól, pieprz i paprykę.2. Mleko, olej i jajka roztrzepać w misce trzepaczką tylko do połączenia i dodać startą cukinię.3. Połączyć mokre składniki z suchymi mieszając łyżką. Dodać posiekane suszone pomidory i ser i wymieszać. 4. Nakładać do formy

UgotujmyTo.pl
Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy 170

mojprzepisna.pl | Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy Podczas pieczenia biszkoptu często mam problem z wielkością formy, ilością jajek i pozostałych składników. Jeżeli i wy macie

moj przepis na
Czekoladowe muffinki z bananami i kremem czekoladowym! 178

Znowu słodkie! ;-) no cóż łasuch ze mnie ogromniasty! Dzisiaj zapraszam Was na czekoladowe muffiny z dodatkiem bananów i chałwy, podane z kremem czekoladowym. Muffinki wyszły boskie! Przepis jest banalnie prosty, w ciągu 40 minut mamy muffiny, potem studzimy robimy krem i gotowe!Kto piecze ze mną ręka w górę! ;-)Zapraszam!Składniki:- 3 dojrzałe banany- 150 g chałwy czekoladowej(...)dodaj jajka i ucieraj na wysokich obrotach. Dodaj pozostałe składniki. Banany kroimy w plasterki lub kosteczkę. Mieszamy wszystko dokładnie i napełniamy foremki do około 3/4 wysokości.Pieczemy 25 minut w temp. 180 stopni C.Studzimy na kratce! Robimy krem!Śmietanę ubij na sztywno (musi być bardzo mocno schłodzona!), dodaj krem czekoladowy i ucieraj na wysokich obrotach. Udekoruj muffinki i posyp

SMYKWKUCHNI
Muffiny kawowo - waniliowe z czereśniami 137

bloger będzie taki sam. Nie będą go cieszyły własne sukcesy, bo więcej czasu poświęci (i zmarnuje) na zawiść wobec innych. Cieszę się, że poznałam Magdę, a Wam chcę pokazać muffinki, które piekłam jakiś czas temu z jej przepisu. U Magdy znajdziecie je tam klik  (Ja zmodyfikowałam troszkę przepis.) Możecie użyć dowolnych owoców, my piekłyśmy z czereśniami. Zgadnijcie, jak wyszły(...)czubate szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego klik 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek kefiru 1/2 szklanki mleka 2 jajka 100 g masła 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej czereśnie Masło rozpuścić i wystudzić. Czereśnie umyć, obrać i wydrylować. W jednej misce umieścić składniki suche: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier, cukier waniliowy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Muffiny bardzo owocowe bez cukru 169

Środek lata Ponoć najlepiej wspominamy wakacje u dziadków. A dlaczego nie u….cioci? W połowie lata co roku odwiedza mnie bratanica. Staram się dokładnie zaplanować nasz

Bon Appetit Małgorzaty
Muffinki pomarańczowe z ricottą 175

Wilgotna ricotta, pachnący imbir, aromatyczna pomarańcza Tym razem w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie , piekliśmy Muffinki pomarańczowo-imbirowe z ricottą . Oryginalny przepis został podpatrzony na blogu

Grunt to przepis!
Muffiny z masłem orzechowym, orzeszkami i pestkami dyni 128

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Jeśli lubicie orzeszki ziemne - pokochacie te babeczki. Są pyszne i takie mocno orzechowe.   Posiadają mięciutkie i dość

Di gotuje
Błyskawiczne muffinki jabłkowe z rodzynkami 234

cząstki i zblenderować na gładką masę. Do jabłek dodać wystudzone masło, jajko i suche składniki. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać rodzynki i jeszcze raz wymieszać. Masę przełożyć do papierowych foremek lub na blachę do muffinek. Piec ok.25 – 30 minut w temperaturze 180 O C. Po upieczeniu muffinki ostudzić i posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Świat Smaku
Czekoladowa Pychotka 111

czekola dzie margaryny.  O dstawiamy do ostu dzenia. W miseczce ubijamy jajka z cukrem na gła dką masę. Łączymy z czekola dą i dokła dnie mieszamy drewnianą łyżką. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy łyżką. masę wykła damy do silikonowej formy na muffinki (po 1 pełnej łyżce), na to wykła d amy po 1/2 łyżeczki nutelli

ChilliJemy
Muffinki Kinder Bueno 727

dłuższego czasu. Postanowiłam to połączyć, czego efektem są dzisiejsze muffinki :) Składniki na muffinki: 1,5 szklanki mąki 5 łyżek cukru 5 łyżek kakao 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki śmietany kremówki 0,5 szklanki oleju 1 jajko +orzechy laskowe Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 g mlecznej czekolady

Ciastkozercy
Muffinki z czekoladową czapeczką 165

tych, którym nie chce się szukać przepisu zamieszczę je jeszcze raz :) Muffinki z czekoladową czapeczką     Składniki: 20 dag masła 15 dag gorzkiej czekolady 15 dag maki pszennej 6 dag cukru 10 dag kakao 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 6 jajek 25 dag kwaśnej śmietany Masa: 100 g mlecznej czekolady 150 g masła

Lawendowe Niebo
Muffinki bananowe z czekoladą 145

muffinkarnia , który mnie tak oczarował, że co tylko najdzie mnie ochota na muffinki szukam tam inspiracji. Pierwszy raz je piekłam - wyszły wyborne! Składniki suche 150 g mąki  120 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia mokre 150 g masła 2 banany 3 jajka Dodatkowo 1 tabliczka czekolady (u mnie z nadzieniem toffi) Sposób przygotowania

pink envelope
Cytrynowe babeczki z galaretką 242

już jest - niektóre ciasta udają się tylko mamom (albo ewentualnie babciom). Całe szczęście bywają przepisy, które udają się zawsze. Z pewnością należy do nich ten, na babeczki cytrynowe. Muffinki z galaretką i delikatnym kremem będą świetną przekąską na ciepłe wiosenne popołudnie.Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru (może być trzcinowy)2 łyżeczki cukru waniliowego1 jajko0(...)stężała)100 g białego sera0,5 kostki masła3 łyżki cukru1 łyżeczka śmietanfixuaromat cytrynowy lub skórka z cytrynySuche składniki mieszamy razem w misce. Galaretkę w cukrze kroimy na małe kawałki. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajmy pokrojoną galaretkę, mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli

Ciastkozercy
Mini serniczki z nutellą i truskawkami 295

mielimy w malakserze (lub tradycyjnie w maszynce). Gdy będzie gładki dodajemy jajka i pokrojonego na mniejsze części banana – całość miksujemy pulsacyjnie. Następnie dodajemy śmietanę, cukier puder, nutellę i proszek budyniowy. Miksujemy do połączenia się składników – masa powinna być dość rzadka. Do otworów w blaszce na muffinki wkładamy papilotki, a na dno układamy po jednym biszkopcie. Wlewamy masę serową

Poezja smaku
Brioszki pomarańczowe z dżemem 176

Wykonanie:   Do miski robota wsypać 75 g mąki, drożdże, cukier, sól i wlać letnią wodę.  Wyrobić, aż masa będzie gładka. Dodać skórkę pomarańczową.  Wbijać po jednym jajku cały czas wyrabiając ciasto.  Dodać 150 g mąki i ponownie wyrobić ciasto na wolnych obrotach.  Następnie dodawać po kawałku ciasta nie przerywając wyrabiania.   Kiedy masło już(...)pozostawić do wyrastania na 1- 1,5 h.  Można też schować misę do lodówki i pozostawić tam na około 12 godzin (ja tak zrobiłam).  Przygotować formę na muffinki (o poj. 185 ml, czyli większa niż standardowa).  Wyłożyć papierem lub papilotkami. Ciasto odgazować i podzielić na 8 równych części.  Z każdej uformować kulę. W każdej kuli zrobić

Sto kolorów kuchni