łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu zielony barwnik spożywczy dekoracje cukrowe Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawą do piernika i kakao. Przesiać do masy jajecznej. Dodać powidła, olej i mleko. Zmiksować krótko na gładkie ciasto. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić je ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamojprzepisna.pl | Biszkopt kakaowy Biszkopt upiekłam na potrzeby tortu z okazji naszej rocznicy ślubu. Jeżeli tort mi wyjdzie, podzielę się z Wami przepisem. Zaletą tego biszkoptu jest
moj przepis namojprzepisna.pl | Klasyczne drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i kruszonką Najprostsze ciasto drożdżowe z owocami. Prościej się chyba nie da :). Puszyste, miękkie, wilgotne i lekko maślane, u nas
moj przepis namojprzepisna.pl | Biszkopciki dla dzieci Dziś przepis na biszkopciki, mało słodkie, mięciutkie w środku, lekko chrupiące z zewnątrz. Idealne dla dzieci na deserek, można je też wykorzystać
moj przepis naMuffinki kakaowo-orzechowe z powidłami śliwkowymi składniki: ciasto: - 1 1/2 szklanki mąki pszennej (typ 450) - 1/2 szklanki tartych orzechów włoskich Backmit - 3/4 szklanki cukru - 2 czubate łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1 szklanka maślanki - 4 łyżki oleju arachidowego - mały cukier waniliowy dodatki: - 100g gorzkiej czekolady (1 tabliczka) - powidła węgierkowe - orzechy włoskie Kresto Forma: forma silikonowa
Kuchnia co dniapyszne muffinki tym razem na słono,świetne jako zakąska na imprezę ,lub po prostu jako bułeczka,pięknie pachną ziołami i jeszcze lepiej smakują-polecam serdecznie-Kasia Michoń Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka pół szklanki oliwy z oliwek 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 2 garście tartej mozzarelli kilka plasterków szynki/salami (użyłam salami) 1 łyżeczka soli łyżeczka proszku
Swojskie jedzonkowszystkim, nawet tym, którzy sceptycznie podchodzą do zdrowszych wersji wypieków. Kocie muffinki i krem daktylowy z Newellą Składniki na 10 muffinek na ciasto: 1/2 szklanki mąki gryczanej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki poppingu z amarantusa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1/4 szklanki stewii lub ksylitolu 1/3 szklanki oleju rzepakowego 25 g Newelli
FitKotzrobiłam z jego plasterkami. Przepis na ciasto na najzwyklejsze muffinki znalazłam tu ale wyszło go trochę mało i wypada dawać więcej cukru. Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia (całkiem sporo mi się wydaje) 4 łyżki cukru 2 dojrzałe banany 1 duże jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju szczypta soli Przesiać suche składniki
W kuchni bez szafekpiekarnika :) Dziś zapraszam na idealne słodkości z przepisu samej Nigelli Lawson. Muffinki są naprawdę wspaniałe, delikatne i niezwykle puszyste. Podczas pieczenia nieco ciemnieją, ale nie ma o co się martwić - to przez dodatek bananów :) Składniki : 125 g mąki pszennej tortowej 125 g mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3 dojrzałe banany
Chocolate Muffin Blogrozgniatamy widelcem lub miksujemy w blenderze. Dodajemy do suchej masy razem z jajkiem, olejem, mlekiem, ekstraktem z wanilii i dokładnie mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy tych kupnych, można je zrobić samemu z kawałków papieru do pieczenia. Do formy nakładamy ciasto na muffinki – można nałożyć dosyć pełno, w prawdzie babeczki urosną podczas pieczenia
Ciastkozercyżeby nie było gródek. Do masy dodawać po 1 jajku, mieszać aż jajko się wchłonie i dopiero dodawać następne. Dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i znowu dokładnie wymieszać by nie było gródek. Do ciasta dodać zmielone migdały i czekoladę, wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do ich ⅔ wysokości. Piec w temperaturze 180 o C przez
Mama GotujePrzepis na te muffinki znalazłam u Arabeski . Ten drobny wypiek od razu wpadł mi w oko, bo co jak co, ale tam gdzie ser i czekolada, to od razu wyczuwam na odległość:) Składniki: 1/2 szklanki cukru; 2 duże jajka; 180 g mąki; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; szczypta soli; 1/4 szklanki mleka; 70 g masła; ew. odrobina aromatu waniliowego
In my kitchenkremem śmietankowym , czekoladowe ciasto nocnych łez , rolada czekoladowa , muffinki czekoladowe z wiśniami , muffinki czekoladowo-bananowe , mus czekoladowy , Stefania - czekoladowe ciasto z kaszy manny , torcik czekoladowy z czarną porzeczką Sarni grzbiet - przepis: Składniki: (na formę ćwibakówkę o długości 30 cm) 100 g margaryny 120 g cukru 4 jajka 100 g gorzkiej czekolady 125 g mielonych migdałów 40 g bułki tartej
Moje Qulinariasię n ie zmarnowały. I tak oto powstały pyszne i aromatyczne muffinki, na lekkim rauszu. Mam ochotę zabrać je ze sobą do pracy, hmm to będzie wesoły dzień :) SKŁADNIKI: 1 1/2 szkl mąki 2/3 szkl cukru 1 łyżeczka sody szczypta soli 100 g gorzkiej czekolady 1 jajko 250 g jogurtu naturalnego 1/3 szkl oleju 1/2 szkl drobno pokrojonych wiśni
Kuchnia w opałachzrobiony przypadkowo. Zostało mi ciasto na muffinki (bo brakło mi foremek) więc upiekłam resztę ciasta w małej formie na torcik. A potem już improwizowałam...wyszło bajecznie. Przepis na muffinki znajdziecie: tutajSkładniki na małą formę o średnicy 20 cm:ciasto:1 szklanka przesianej mąki tortowej1/4 szklanki cukru1 cukier waniliowy1/3 szklanki oleju1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich1/2 szklanki mleka1 jajko1 dojrzały(...)albo zwykłego mleka1 łyżka masłaDodatkowo:3 bananykilka truskaweksok z połowy cytrynyCiasto:Mokre składniki łączymy ze sobą w misce, możemy to zrobić przy pomocy blendera: mleko, nutella, rozgniecione banany, olej, jajko. Suche składniki mieszamy ze sobą w osobnej misce: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, cukier waniliowy, sól, posiekane orzechy. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką
Bon Appetit Małgorzatyzimną wodą. Zmiksować przy użyciu blendera. Wlewać po trosze mleka, zmiksować. Wbić jajka, ponownie zmiksować.Dodać przesiane mąki oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać,następnie dodać masło oraz proszek do pieczenia, wymieszać.Dodać mieszankę skórek i znów wymieszać.Ciasto przelać do przygotowanej formy (u mnie foremki na muffinki].Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. [ muffinki krócej].Ostudzić, podawać
Moje domowe kucharzeniebyło ich wystarczająco dużo na jakieś większe ciastko czy tartę, ale na muffinki w sam raz. Ostatnie wspomnienie lata - tak powinny się nazywać. Inspiracja: TU. Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 jajko jagody Wykonanie: W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier, cukier wanilinowy
Pasja Smakumasła lub margaryny. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym całym jajku. Dodać nasiona wanilii. Następnie dodawać przesiane i zmieszane: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, wyłuskane ziarenka kardamonu oraz szczyptę soli na przemian z mlekiem. Na koniec dodać stopioną, przestudzoną czekoladę. Ciasto nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 wys. Piec
Z miłości do słodkościbarwnika. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Dodać nasiona wanilii, sól oraz krem czekoladowy. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z jogurtem. Na koniec dodać kakao oraz szczyptę czerwonego barwnika. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Ostudzić
Z miłości do słodkościKolejna propozycja na wykorzystanie suszonych moreli. Tym razem na słodko. Przepis pochodzi z bloga www.mojewypieki.com jednak mój jest nieco zmodyfikowany. Muffinki są chrupiące z wierzchu, a w środku mięciutkie. Według mnie nie są za słodkie, ale to już kwestia smaku. Do przygotowania będą potrzebne 2 miski jedna większa na składniki mokre, druga mniejsza na składniki suche i papilotki* Oto moja(...)proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki drobnego cukru opakowanie cukru waniliowego 5 średniej wielkości suszonych moreli ( ok.1/4 szklanki) drobno pokrojonych Składniki mokre : 1 jajko 3/4 szklanki jogurtu greckiego 2 łyżki oleju lub oliwy łyżka soku z cytryny Wykonanie - bardzo proste i szybkie Do malej miski przesiałam mąkę z proszkiem i sodą oczyszczoną, wsypałam
apetytnapieczenieSkładniki (24 babeczki): 2 szklanki mąki (400 g), 1/2 szklani cukru trzcinowego (100 g), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 50 ml oleju
rozgotowana