muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:48/167)

Muffinki cytrynowo-kokosowe 159

Składniki na 8 muffinek:150 g mąki 70 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 8 łyżek wiórków kokosowych 2 jajka 120 g roztopionego masła 30 ml soku z cytryny otarta skórka z 2 cytryn Do posypania:wiórki kokosowe cukier puderSkładniki podzielić na suche i mokre (fot.1). W jednym naczyniu wymieszać składniki suche(...)mokre. Następnie wszystkie składniki połączyć razem. Wymieszać i napełnić wcześniej przygotowane papilotki (fot.2). Piec około 20 minut w 180ºC. Kiedy już będą rumiane, wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone muffinki posypać cukrem pudrem, wymieszanym z wiórkami kokosowymi w stosunku

Świat Ciasta
MUFFINKI Z MAKIEM I KREMEM Z RICOTTY 93

zazwyczaj przygotowujecie, jak zachce się Wam słodkiego? U mnie, często są to muffinki :) Wiem, że zdecydowanie zdrowsza była by miseczka pełna owoców, ale cóż zrobić - mam do nich słabość.     SKŁADNIKI: 1 1/2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3/4 szkl cukru 1 jajko 200 ml naturalnego jogurtu 1/2 szkl mleka 1/3 szkl oleju 1/2 szkl(...)miseczkach. Do każdej z nich dodać po połowie ricotty i dokładnie wymieszać na gładki krem. Przełożyć masę do rękawa cukierniczego (po łyżce na przemian - raz jasna raz ciemna). Gdy muffinki przestygną, udekorować je kremem

Kuchnia w opałach
Muffiny snickers – z karmelem i orzechami 238

Takie właśnie są te muffinki!Delikatne ciasto oblane pyszną , słodką , karmelową masą i obsypane dużą ilością chrupiących orzeszków. Gwarantuję, że jak raz spróbujecie , tak już zawsze będziecie do nich wracać! Koniecznie spróbujcie!  SKŁADNIKI:( 8 szt. )- mąka pszenna – ok. 120 g- cukier – 50 g- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- sól – 1 szczypta- jajko – 1 szt- mleko(...)krówkowa w puszce – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:  Do miski dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia , solą i cukrem. W drugiej umieszczamy wszystkie „mokre” składniki , czyli jajko, mleko, olej i olejek waniliowy. Mieszamy do połączenia składników.  Mokre składniki dodajemy do suchych. Dodajemy posiekanego snickersa i jeszcze raz delikatnie mieszamy – tak by tylko połączyły się składniki. Przygotowanym

Ostra na Słodko
Muffinki z dżemem śliwkowym 81

Muffinki z dżemem śliwkowym są inspirowane przepisem od Kluko. Są nie tylko proste w przygotowaniu ale i jest to pierwszy mój eksperyment, jeżeli chodzi o takie

Pink Envelope
Muffiny z kremem mascarpone 353

Klasyczny bazowy przepis na miękkie i pachnące muffinki. Dekoracja wykonana z kremówki ubitej z serkiem mascarpone i cukrem pudrem.  Składniki na 12 sztuk: (powinny być w temperaturze pokojowej) 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju roślinnego 1 szklanka maślanki 1 jajko łyżka ekstraktu z wanilii na krem: 250 g sera mascarpone(...)stopni C. Formę na muffiny wypełnić papilotkami. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Zrobić wgłębienie i wlać w nie maślankę, olej, ekstrakt waniliowy i jajko.  Całość wymieszać delikatnie łyżką, tylko do połączenia składników. Masę nałożyć do papilotek (do 2/3 wysokości) i wstawić formę do nagrzanego piekarnika na około 25 minut lub do "suchego" patyczka

wyzwania kuchenne
Muffinki dyniowe z aromatem imbiru 138

Puszyste muffinki z pieczonej dyni z aromatem imbiru, polane polewą z białej czekolady, cukru pudru i musu z dyni. Muffinki są bardzo smaczne i lekko wilgotne. Idealne na podwieczorek lub słodką przekąskę PS. Polewa ma piękny złoty kolor, którego na drugim zdjęciu niestety nie widać :/Składniki (na 12 babeczek):3/4 szklanki musu z dyni* + 2 łyżki do polewy3 jajka3/4(...)krócej pieczemy. Upieczoną dynię ostudzić, obrać ze skóry i zmiksować na mus.Do miski wsypać przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, imbir, szczyptę soli i wymieszać. Wbić jajka, dodać olej i mus z dyni. Wszystko razem mieszać, ale nie za długo, tylko do połączenia składników. Formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić przygotowaną masą, do 3/4 wysokości. Piec

Oryginalny smak
Świąteczne muffinki – w rolach głównych olej rzepakowy, płatki owsiane i śliwki 133

przyszły Święta… Aby w ferworze pochłaniania nieziemskich ilości jedzenia nie zapomnieć o zdrowym odżywianiu wymysliłam sobie zdrowe, zbilansowane a jednocześnie pyszne muffinki – olej rzepakowy, płatki owsiane i suszone śliwki – mniam – samo zdrowie w BARDZO przystępnej formie Składniki: 150 ml oleju rzepakowego śliwki suszone (tyle sztuk ile wam wyjdzie mufinek choć ja miałam małe śliwki więc dałam(...)soli. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka i dodajemy do nich cukier, cukier wanilinowy, olej rzepakowy i jogurt lub kwaśną śmietanę. Suche składniki łaczymy z mokrymi i mieszamy łyżką aż wszystkie składniki będą wilgotne. Foremki wypełniamy ciastem do połowy. (należy zostawić ok 1/3 ciasta) Do każdej foremki wkładamy suszoną śliwkę i przykrywamy łyzka ciasta. Muffinki pieczemy

Kulinarna Patilogia
Mini serniczki z jeżynami 379

połowy cytryny (lub aromat cytrynowy)2 jajka+ szklanka jeżynJeżyny myjemy i odstawiamy na bok do wyschnięcia. Do blendera wkładany pokruszone herbatniki oraz masło i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.Papierowe papilotki wkładamy do foremek (do tego przepisu użyłam szklanych pojemników po świeczkach - podobał mi się ich kształt, spokojnie można jednak wykorzystać zwykłą blachę na muffinki). Do każdej foremki nakładamy płaską łyżkę

Ciastkozercy
Muffiny Brownie z czerwoną porzeczką 103

  Przepis na klasyczne Brownie znajdziecie już na blogu ( klik ). A co powiecie na Brownie w formie muffinek z dodatkiem czerwonej porzeczki?? Ocenę pozostawiam Wam

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki jogurtowo-miodowe 122

Składniki 100 g masła 100 g cukru 50 g jogurtu naturalnego 2 łyżki miodu 2 jajka 150 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 100

W Moim Magicznym Domu
Muffinki pomarańczowe 113

odświeżone wnętrza, nowe meble przedszkolne i zabawki. Młody szczególnie cieszy się z tych ostatnich ;) Ps. Te muffinki smakiem przypominają mi nieco dżem pomarańczowy, który uwielbiam. Ten przywieziony z Hiszpanii już nam się dawno skończył... Składniki: 130 g mąki pszennej 300 g cukru 3 jajka 3 łyżki jogurtu naturalnego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 pomarańcza Masło

Domowa cukiernia Ewy
Popovers - bułeczki z jabłkami 111

posmarowania foremki 75 g drobnego cukru 400 g pokrojonych w drobną kostkę jabłek 4 jajka 1 łyżeczka cynamonu 185 ml mleka 110 g mąki pszennej Dodatkowo: cukier puder miód   Przygotowanie:   Do nagrzanego do 220 stopni C piekarnika wkładamy pustą foremkę na muffinki. Cukier i roztopione masło dzielimy na pół, jedną połówkę wkładamy na dużą patelnię i podgrzewamy

Lili w kuchni
Muffinki z jabłkami 110

cukier, wymieszać. Powinniśmy otrzymać mieszaninę przypominającą bułkę tartą. Jajka lekko ubić. Do mieszaniny mąki dodać jabłka, jajka oraz wlać mleko. Delikatnie wymieszać. Ciastem wypełniać foremki do muffinek (do 3/4 wysokości) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Gdy muffinki będą upieczone, patyczek włożony na chwilę do środka babeczki wyjmiemy suchy. Muffinki wyjąć z piekarnika, odstawić

królestwo garów
Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 102

owocami 10. Drożdżówki z serem i marmoladą 11. Galaretki 12.   Jabłecznik z bezą 13. Jajko sadzone- ciastko 14. Kawa mrożona z pian ą  15. Kuleczki słodkie i zdrowe 16. Lody 17. Łabędzi puch 18. Mini serniczki waniliowe w sosie wiśniowym 19.   Muffinki jaglane bezglutenowe na kokosowo 20. Muffiny bananowe 21.   Panna cotta 22. Sernik na zimno

Tradycyjna Kuchnia
Muffinki pomarańczowe z białą czekoladą 85

aromatu pomarańczy i w tych muffinkach to znalazłam:) Przepis od Dorotki , która zachwalała pomarańczowe muffinki, ja też je zachwalam...  Składniki na około 10-12 sztuk: 1,5 szklanki mąki pszennej; 0,5 szklanki otrębów; 2/3 szklanki jasnego brązowego cukru; 1 duże jajko; 150 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy; otarta skórka z 2 pomarańczy; 100 ml maślanki

In my kitchen