muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:48/167)

Muffinki z białą czekoladą i owocami 138

Dziś proponuję pyszne muffinki z białą czekoladą, malinami i borówkami.  Całość jest dopełniona gorzką czekoladą:) Upiekłam je na urodziny koleżanki i mam nadzieję, że nie kłamała, gdy mówiła, że są pyszne ;) Składniki: 150 g cukru 150 g miękkiego masła 190 g mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka Dodatki: biała czekolada maliny borówki gorzka czekolada(...)Przygotowanie: Masło miksujemy z cukrem stopniowo dodając jajka. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Na dno foremki nakładamy troszkę ciasta tak, żeby przykryć jej dno. Kładziemy kostkę białej czekolady, borówkę i malinę. Przykrywamy ciastem tak, żeby nie przekroczyć 3/4 wysokości  foremki. Na wierzch kładziemy drugą kostkę białej czekolady i owoce. Wychodzi ok 12-13 muffin

The Sweet Damsel
Muffinki z suszonymi morelami 171

maślanki lub kefiru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 10-11 suszonych moreli płatki migdałów do posypania Przygotowanie: W osobny naczyniach wymieszać suche i mokre składniki (oprócz płatków migdałów i moreli).Następnie połączyć zawartość obu misek. Delikatnie, niezbyt dokładnie wymieszać. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Foremki na muffinki napełnić do połowy, włożyć suszoną morelę i przykryć łyżką

Ze smakiem i z pasją
MUFFINKI JOGURTOWE ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ 171

muffinki!Przepyszne!Delikatne , niesamowicie mięciutkie , absolutnie nie za słodkie … wypełnione soczystymi śliwkami i pokryte obłędną, chrupiącą kruszonką!Koniecznie musicie je spróbować!Polecam!SKŁADNIKI:( 8 szt )* mąka pszenna – 150 g* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* cukier – 3 czubate łyżki* sól – 1 szczypta* olejek waniliowy do ciast – 1 łyżka* cynamon – 1 łyżeczka* duże jajko(...)dużo jak u mnie to podwójmy porcję ;) )SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Piekarnik nagrzewamy do 180CKRUSZONKA:Mąkę przesiewamy z cukrem , dodajemy zimne mało i ugniatamy w palcach do połączenia.Chłodzimy w lodówce.MUFFINKI:W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki , a w drugiej mokre.Mokre wlewamy do suchych , a następnie dodajemy umyte , wypestkowane i pokrojone w kostkę śliwki.Mieszamy tylko do połączenia składników.Wymieszane

Ostra na Słodko
Muffinki z agrestem i czerwoną porzeczką 135

Idealny sposób na wykorzystanie letnich owoców.. robi się je bardzo szybko a smakują znakomicie! Polecam! :) Muffinki z agrestem i czerwoną porzeczką Normal 0 21 false

Smaki Natalii
Czekoladowe muffiny z mini serniczkami 205

serników, takie dwa w jednym;) Myślę, że takie muffinki przypadną do gustu nie tylko dorosłym ale również dzieciakom, z tym, że w wersji dla nich kawę zamieniłabym na mleko.  Serdecznie polecam;) Składniki: 450 gramów sera białego tłustego 2/ 3 szklanki cukru  1/3 szklanki kremówki 36% 2 duże jajka łyżeczka ekstraktu waniliowego pomarańczowy i zielony barwnik spożywczy  Wykonanie(...)czekoladę umieścić w misce, wlać gorącą kawę i całość mieszać do rozpuszczenia się czekolady, schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Gdy mieszanka będzie zimna dodać do niej olej, jajka, ocet i ekstrakt, wymieszać do połączenia się składników. Na sam koniec do masy dodać składniki suche czyli mąkę, sodę, cukier i sól. Całość mieszać do czasu, aż uzyskamy gładką, jednolitą

Krakowskie smaki Ani
Babeczki dyniowo-pierniczkowe z kremem twarożkowym 133

wlewamy do misy miksera, dodajemy jajka i puree z dyni i miksujemy do połączenia składników. Nie przerywając miksowania dodajemy sól, wszystkie przyprawy i cukier wanilinowy. Sodę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy i wlewamy do ciasta. Na koniec dosypujemy mąkę i miksujemy jedynie do połączenia składników. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni Celsjusza. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy ciastem

My Culinary Art
Owsiane muffinki z dynią 172

wkładamy wszystkie suche składniki i mieszamy do drugie jajko i pure z dyni, mieszamy wlewamy mokre składniki do suchych i wszystko miksujemy ja spróbowałam jeszcze ciasto, żeby mieć pewność czy jest dość słodkie, w razie czego możemy dosłodzić miodem ;) tak przygotowane ciasto wykładamy do formy na muffinki z papilotkami (ja użyłam silikonowych) pieczemy około 20 minut

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
babeczki jogurtowe 171

Dziś, wbrew logice i panującym wszędzie owocom, proponuję przepis na babeczki jogurtowe. Prosty, szybki i niezawodny. składniki: 1 mały jogurt naturalny (180g) kubek po jogurcie umyć

babka w formie
Muffinki-choinki nadziewane dżemem 141

użyjcie tylko jednego odcienia zieleni. Muffinki-choinki na pewno będą hitem podczas przedświąteczny (i świątecznych) spotkań ze znajomymi i rodziną :) Składniki (na 12 muffinek): 280 g mąki pszennej 70 g drobno posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej 100 g cukru pudru 100 ml soku pomarańczowego 80 ml oleju 200 g maślanki (w temperaturze pokojowej) 1 jajko (w temperaturze pokojowej) 2 1/2 łyżeczki(...)Zieleń liści, Zieleń mchu) kolorowe posypki do ciast Wykonanie: Mąkę pszenną przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy szczyptę soli oraz skórkę pomarańczową . W drugiej misce roztrzepujemy jajko, dodajemy cukier i miksujemy. Po chwili dolewamy również olej, sok pomarańczowy i maślankę. Łączymy suche i mokre składniki, tak aby całość była wilgotna. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę

MyCookBook.pl
Muffinki z nutellą 287

Muffiny z nutellą działają nie tylko na wyobraźnię, ale i na podniebienie. Wszystkich łasuchów zapraszamy na ucztę z babeczkami i masłem czekoladowym 45 min 16 szt

Ania i Marcin gotują
Muffiny z rabarbarem 144

Słodycz muffinki przełamana lekką kwaskowatością rabarbaru to idealne połączenie na letnie popołudnie! Składniki na 12 sztuk.   Składniki: 200 g rabarbaru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 szklanki brązowego cukru + 2 łyżki do posypania 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1/2 szklanki maślanki 1/3 szklanki oliwy z oliwek 2 jajka Przepis: Rabarbar obieramy

Emcia Pichci
Muffinki bananowe z orzeźwiającym kremem limonkowym 140

Wiosna zbliża się wielkimi krokami. Już za kilka dni wkroczy do naszych kalendarzy, dni są coraz dłuższe i cieplejsze, a i w naszych  kuchniach zaczyna

Bon appetit mon amie
Muffinki śliwkowe 169

domowym zaciszu do kawy, albo też zabrać na piknik na łonie natury. Ja zabieram zawsze muffinki w góry. Za każdym razem gdy zdobywam szczyt, mogę zjeść swoją muffinkę zwycięstwa w nagrodę ;-) SKŁADNIKI 300 g śliwek (waga już bez pestek) 100 g masła 2 jajka 100 g cukru trzcinowego (może być również zwykły) 1 opakowanie cukru waniliowego 330 g kwaśnej śmietany

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania