muffin - 5491 przepisów (strona:263/367)

Mini serniczki bezglutenowe 202

stDekorujemy ubitą śmietaną i czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej...Z podanych składników wyszło mi 13 mini serniczków w typowych silikonowych foremkach na muffiny

NaKońcuJęzyka
Muffinki "Leśny mech" 277

Następnie ścinamy stożkowato górę babeczki. W tym celu nóż z ostrym końcem wbijamy pod skosem w babeczkę i okręcamy. Powinien wyjść wierzch babeczki wraz z nieco stożkowatym zakończeniem. Górę muffiny kruszymy na talerzyku. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na bitą pianę. Nakładamy do muffinek. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem. Ozdabiamy nasionami granatu i na chwilkę wkładamy do lodówki. Smacznego

Kolizje Smaków
ciastka niespodzianki na jesienną chandre 171

się po całej stolnicy. Na koniec dodajemy posiekaną margarynę. Wszystko to wyrabiamy aż otrzymamy jednolite ciasto. Gdy będzie gotowe, wkładamy je do lodówki na około 30 minut. Formy na muffiny smarujemy margaryną i układamy do niego rozwałkowane wcześniej na stolnicy ciasto. Należy uważać, żeby ciasto nie było zbyt grube. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. W małym garnku rozgrzewamy miód

ciastkarnia na kruchym spodzie
Serduszka bananowe i z masłem orzechowym do wyboru 192

orzechowym. Jakoś się nie dziwie, uwielbiam smak masła orzechowego, mogłabym go jeść tonami:) tylko niestety dieta w trakcie, nie da się:) Na dzień dzisiejszy zostanie mi więc pałaszowanie muffinów :) Składniki: muffinki bananowe (10 sztuk): 3 banany 125 ml oleju 250 g mąki 7 łyżek cukru jajko łyżeczka proszku do pieczenia muffinki z masłem orzechowym (20 sztuk

ciastkarnia na kruchym spodzie
Piknik Smakoszy vol 2 - moja relacja 185

kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych dniach na blogu będą pojawiać się przepisy na owe smakołyki. Pozostałe dziewczyny częstowały m.in. tartaletkami wytrawnymi, burgerami, różnego rodzaju muffinami, ciastami, ciastkami, lemoniadą, domowym chlebem i pastami do chleba ( była pasta z bobu, był różowy hummus ) i wieloma innymi pysznościami. Kto nie był, niech żałuje i przybędzie podczas kolejnej edycji

kolorowotorcikowo
Dietetyczne mini serniczki z czekoladową polewą, malinami i borówkami 296

minut, następnie pozostawiamy w wyłączonym piekarniku przez kolejne 5 minut, by nie opadły. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem wody i łyżeczki brązowego cukru. Czekoladą polewamy wystudzone muffiny, dekorujemy malinkami i borówkami. Gotowe

Mango Papaja
Fasolowe babeczki z serkiem, jeżynami i polewą czekoladową 191

wiśnią i żurawiną 1 łyżka budyniu śmietankowego 100 g czekolady gorzkiej 4 łyżki nalewki jeżynowej karmelizowane orzechy laskowe jeżyny Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Do formy na muffiny wkładamy papilotki. Fasolę przesypujemy z puszki na durszlak i płuczemy. Przekładamy ją do misy blendera, dodajemy cukier, kakao, płatki owsiane, wlewamy jogurt i olej, miksujemy wszystkie składniki na gładką masę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tartaletki z musem czekoladowym i orzechami 193

lodówce. Silikonową stolnicę podsypujemy delikatnie mąką, robimy z ciasta wałek. Ciasto dzielimy na 12 kawałków, które po kolei rozpłaszczamy dłonią w kształt koła większego niż dołek w formie na muffiny. Wkładamy każdy kawałek ciasta i robimy niedbałe fale, gdyż  tarteletki mają być rustykalne, a nie gładkie, każdą tartaletke nakłuwamy widelcem.. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C bez termoobiegu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kakaowe babeczki z jeżynami 141

chwilkę. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy dalej na małych obrotach. Wsypujemy 3 łyżki crunchy z czekolada i pomarańczą, masę mieszamy łyżką. Do dołków od formy na muffiny wkładamy papilotki, wykładamy ciasto do 3/4 wysokości i układamy po ok. 4 szt. jeżyn z syropu. Wstawiamy formę do piekarnika i pieczemy w 180 C z termoobiegiem około

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffinki czekoladowo-migdałowe 105

bądź mądry w słowach, bądź mądry w czynach. Przysłowie żydowskie      Wyszły mi, wyszły! Po raz pierwszy muffiny wyszły dokładnie takie, jak chciałam. Składniki: Suche: 2 szklanki mąki (użyłam pełnoziarnistych: pszennej, z orkiszu, żytniej) 8 łyżeczek cukru trzcinowego (łasuchom radzę dodać znacznie więcej, osobiście przyzwyczaiłam się już do zredukowanych ilości cukru) 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki

Weganizm infantylny
LIEBSTER BLOG AWARD 132

Twoją mocną stroną.Zorganizowanie i odpowiedzialność. Jakiego Państwa kuchnię najbardziej lubisz?Polska. Dwie podstawowe rzeczy w kuchni dla Ciebie to?Garnek do gotowania na parze, silikonowe foremki do pieczenia muffin'ów. Gdzie najczęściej jesz śniadania?W domu - owsianka rządzi ;-) Jeżeli lody to jaki smak?Bakaliowe oczywiście! Często jadasz w restauracjach?Raz na jakiś czas, za każdym razem w innej - lubię

Kulinarny Pamiętnik
Tiramisu bez alkoholu 215

Muffiny to nie wszystko ... wśród deserów króluje nadal Tiramisu... deser szybki, prosty i niesamowicie smaczny :) Przygotowanie zajęło mi niecałe pół godziny, potem 3 godziny wyczekiwania i już można było delektować się pysznościami :) Mniam :)***Tiramisu*** 6 żółtek 6 białek 300ml mocnej kawy rozpuszczalnej ( zrobiłam z 3 łyżeczek ) 7 łyżek cukru ( 3 do kawy i 4 do masy )500g serka mascarpone

ciemna strona patelni
In the kitchen 136

kubek cup and saucer- filiżanka ze spodkiemtankard- kufeltray- tacaoven gloves- rękawice kuchennepot holder- chwytak do gorących garnkówapron- fartuch kuchennysponge- myjka (gąbka) do naczyńpeeler- obieraczkagrater- tarka do warzywladle- chochlaspatula- szpatułabaking (muffin) pan- forma do pieczeniawhish- trzepaczkatongs- szczypcefunnet- lejekpotatoe masher- tłuczek do ziemniakównutscracker- dziadek do orzechów tin /can opener- otwieracz do puszekbottle opener- otwieracz do butelekcorkscrew- korkociągsaucepan- sosjerkachopping /cutting board- deska

bastalena
Pralinki marcepanowe :) 154

dzisiaj znowu na słodko ;) Oprócz mazurka, baby i muffinów (na blogu później ;)) zagościły u mnie pralinki marcepanowe. Pomysł dała mi Dupcia :)Składniki na masę marcepanową:200g migdałów w płatkach250g cukru pudru1 łyżeczka aromatu śmietankowego1 cukier waniliowy Gellwe2 kieliszki likieru śmietankowegoPolewa:1 tabliczka czekolady mlecznej50g margaryny0,5 szklanki mleka 3,2%Migdały mielimy na mączkę (ja użyłam blendera), do gotowego

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania