muffin - 5491 przepisów (strona:258/367)

Piernikowe muffinki z powidłami 167

szkl. mąki pszennej3/4 szkl. cukrułyżka kakaołyżka przyprawy korzennej2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajkaszklanka jogurtu greckiego1/3 szklanki olejumały słoiczek powideł śliwkowychPiekarnik nastawić na 180 stopni C. Formę na muffiny wypełnić papilotkami.Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika.W wymieszanych suchych składnikach zrobić wgłębienie i wlać w nie jogurt, olej i wbić jajka. Wymieszać całość

wyzwania kuchenne
Jaglane muffiny ze szpinakiem i kozim serem 205

Totalna improwizacja z udziałem szpinaku i koziego sera w roli głównej. Wytrawne muffiny w formie mini zapiekanek z kaszy jaglanej. Do tego papryka, pomidorki cherry, aromatyczny czosnek i przyjemnie chrrrupiące nasiona słonecznika. Pyszne i zdrowe przekąski, doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie sprawdzą się na wszelkiego rodzaju przyjęciach Składniki (na ok. 10-12 muffinek

Kuchnia Ellie
Miniomlet z papryką i szpinakiem 155

 Miniomlety to ostatnio bardzo popularny sposób na śniadanie. Zapiekanie jajek w piekarniku reklamuje i wrześniowa Kuchnia, i Zosia z bloga Make Cooking Easier. To faktycznie

W kuchni wieczorem
Batoniki owsiane z masłem orzechowym 239

możliwości na przygotowanie zbilansowanego posiłku rozpoczynającego TWÓJ dzień to istna studnia bez dna. Od wspomnianej owsianki (KLIK), przez placuszki (KLIK), omlet na słodko (KLIK), na słono (KLIK) aż po muffiny (KLIK). I tak docieramy do punktu wyjścia: Ale co zrobić, gdy to wszystko już mi się przejadło? Batoniki owsiane!Płatki owsiane, masło orzechowe, suszone owoce, czyli istna bomba energetyczna. Bogactwo

peanutbuttermonster
23. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 160

całym sercem wspieramy akcje charytatywne, wystawiamy na Allegro naszą ulubioną książkę kucharską: “The Hummingbird Bakery Cookbook”. -> PRZEJDŹ DO AUKCJI KLIKAJĄC TUTAJJest to pierwsza książka, z której muffiny i kapkejki zaczęły wychodzić nam perfekcyjnie :)Książkę (twarda oprawa, 144 strony, język angielski) kupiliśmy około rok temu, ale traktowaliśmy ją z należytym szacunkiem, dlatego też ślady użytkowania są minimalne :)Zachęcamy

W kuchni Katie
Babeczki urodzinowe 145

mlekiem. Czekoladę siekamy na drobne kawałki i dodajemy do ciasta. Metalowe foremki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Jeżeli chcecie zrobić mniejsze babeczki, proponuję piec w formie do muffin wyłożonej papilotkami. Pieczemy około 22 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C.Jeszcze ciepłe babeczki wyjmujemy z piekarnika, a na ich wierzchu rozkładamy około 5 kosteczek białej czekolady ( w zależności

Słodkie Przyjemności
Babeczki marchewkowe z pomarańczą 153

koniec dodajemy startą marchewkę i czekoladę.Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej połowy wlewamy syrop pomarańczowy i 5 łyżek mąki. Dokładnie mieszamy.Obie masy wykładamy do foremek na muffiny wyłożonych papierowymi papilotkami. Pieczemy około 25 minut w 190`C.Idealna przekąska na drugie śniadanie!Smacznego

Słodkie Przyjemności
Muffiny kakaowo-kawowe 130

kratce.Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy cukier puder i mleko, następnie kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Polewę przelewamy do miseczki i mieszamy przez jakieś 2 minuty. Ostudzone muffiny maczamy w polewie czekoladowej i dekorujemy drażetkami mlecznymi.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Best of the best recipes from 2012 132

Najlepsze z najlepszych.  12 miesięcy = 12 przepisów. A jakie są Wasze typy?Czekoladowe ciasto z białekCiastka owsiane z czekoladąCiasto czekoladowo-kawowe z cudownie czekoladową polewąLekkie

Słodkie Przyjemności
Francuskie tosty z serem i orzechami 137

roztrzepujemy w miseczce, dodajemy mleko i łyżkę miodu. Ser mielimy, albo zgniatamy widelcem i dodajemy do mleka. Wszystko dokładnie mieszamy.Bagietkę kroimy na 1,5 cm kromki.Formę do muffin smarujemy masłem. Każdą kromkę maczamy w mleku i przekładamy do foremki. Wszystko zalewamy pozostałym jajkiem i posypujemy połamanymi orzechami. Pieczemy 15 minut do zarumienienia się wierzchu.Podajemy ciepłe z dżemem

Słodkie Przyjemności
Ludziki z nadzieniem czekoladowym 97

będzie taki sam, jeżeli chcecie zrobić misie, czy króliczki. :)  Ważna w tym wypadku oczywiście jest foremka, ale jeżeli macie ochotę, na biszkoptowe babeczki, ciastem możecie wypełnić foremki na muffiny, które później będziecie mogli nadziewać czekoladą. Wyjdą pysznie! Polecam :)"Składniki:135 g masła115 g cukru pudru2 jajkałyżka mlekałyżka ekstraktu waniliowego120 g mąkiłyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka kakao2 łyżki śmietanki

Słodkie Przyjemności
Krem mleczny 246

wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.Gotową masę wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie krem wykorzystujemy do przełożenia ciast, ciasteczek czy muffinów.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Detoks / Marchewkowe babeczki z karobem 89

następnie wsypujemy do płynnych składników.Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę ścieramy na małych oczkach. Całość dodajemy do reszty składników i mieszamy.Przygotowaną masę przekładamy do blaszek na muffiny wyłożonych papilotkami.Zwykło się mawiać, że formę napełniamy do 3/4 wysokości - ja napełniam do 4/5, wtedy babeczek mam mniej ale są 'dorodne'Babeczki wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika

Słodkie Przyjemności
Czekoladowa babka bez jajek 339

soku z wiśni1/2 szklanki oleju rzepakowego1/2 szklanki letniej wodyłyżeczka soku z cytrynyDodatkowo2 łyżki cukru2 łyżki mleka - dowolnego kokosowego, ryżowego, krowiegołyżka masła2 łyżeczki kakaoSposób przygotowania:Przygotowanie tej babki przypomina robienie muffinów. Jest banalne. Na samym początku do miski wsypujemy obie mąki, kakao, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy.W drugiej misce łączymy ekstrakt waniliowy, sok wiśniowy, olej, wodę. Mieszamy, następnie wsypujemy

Słodkie Przyjemności
Muffiny brzoskwiniowe z kremem truskawkowym 137

tylko się da. Kompoty, ciasta, weki czy kremy. Na wykorzystanie truskawek jest tak wiele przepisów, jak wiele do głowy może przyjść pomysłów.  Dziś prezentuję Wam przepis na Muffiny brzoskwiniowe z lekkim truskawkowym kremem. Przepis ten został wyróżniony przez szefów kuchni na Wrocławskim rynku. Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu :) Składniki:4 białka4 żołtka100 g masła½ szklanki

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania