Przygotowanie 1. W dwóch oddzielnych miskach odmierzyć i wymieszać składniki suche i mokre.2. Wlać składniki mokre do suchych, wymieszać, ale niezbyt dokładnie (postępowanie typowe dla przygotowania większości muffinów). 3. Formę do muffinków lekko natłuścić masłem (lub wyłożyć papilotkami). Nałożyć ciasto do połowy foremki, nałożyć 0,5 łyżeczki powideł a następnie uzupełnić formę do 3/4 wysokości ciastem. 4. Muffinki
coolinarnastrefa.blogspot.comFormę do muffinek wyłożyć papilotkami. Napełnić papilotki ciastem, na każdą porcję położyć połówkę orzecha włoskiego. Piec ok. 30-35 min. w temp. 200ºC (do suchego patyczka). Można pozostawić jeszcze muffiny w wyłączonym piekarniku. Nie jeść od razu po upieczeniu! Przed jedzeniem odstawić na parę godzin (najlepiej na noc). Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comBardzo proste w przygotowaniu ciasto, które może również uchodzić za torcik, jeśli upieczemy je w tortownicy. ciasto czekoladowe przygotowuje się podobnie jak ciasto na muffiny, to znaczy bardzo szybko i bez użycia miksera, pięknie wyrasta i nie sprawia naprawdę żadnych problemów (a i w kuchni również za dużo nie nabrudzimy ;)). krem, którym przełożyłam to ciasto pamiętam jeszcze z dzieciństwa, jeśli
coolinarnastrefa.blogspot.comCiężko bardzo będzie mi dokładnie spisać skład tych muffin bo to taki wypiek resztkowy. Powinny się nazywać "muffinki sprzątaczki" i tak właśnie opisałam je po namyśle. Powstały gdy robiłam przegląd szafki i lodówki - tu resztka powideł z słoiku, w drugim troszkę duszonych jabłek, w pojemniczku kilka łyżeczek mielonych orzechów, napoczęta śmietana . . . Wyciągnęłam wszystko na blat kuchenny
Smaczna Pyzachleba tostowego6 jajek1 duży plaster sera żółtego1 mała cebula czerwonado posypania sól ziołowa250 g pomidorków koktajlowych1 mała cebulka biała1 łyżka posiekanej natki pietruszkiprzyprawa do pomidorów KamisDo foremki na duże muffiny włożyć chleb tostowy tworząc "gniazdko". Plaster sera pokroić na 6 kawałków i ułożyć na dnie każdego gniazdka. Cebulę pokroić w kostkę, połowę ułożyć na dnie gniazdka na serze. Do każdego
Monia miesza i gotujepokroić w drobną kostkę. Szpinak pokroić niezbyt drobno. Pokrojone składniki dodać do masy śmietanowo-jajecznej i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do foremek, mogą być kokilki lub duża forma na muffiny. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i zapiekać ok 20 minut aż masa się zetnie. Podawać z dowolnymi dodatkami, ja podałam na rukoli z pomidorkami koktajlowymi. Pyszna propozycja
Monia miesza i gotujekurczakiem, porem i pieczarkami Francuska plecionka Tortilla z kurczakiem Francuskie mini szarlotki Waniliowe muffinki z kawałkami czekolady Parówki w cieście francuskim Quesadilla z kurczakiem Ciasteczka sezamowe Domowa pizza Marchewkowe muffiny Marsowe muffinki Ślimaczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z kurczakiem Czekoladowe banany w cieście francuskimSzampańskiej zabawy oraz szczęśliwego Nowego Roku 2013życzyAnulla
Fabryka pomysłówpracy należało odpowiednio skonfigurować aparaty. Polegało to przede wszystkim na ustawieniu optymalnych wartości różnych parametrów. Na zdjęciu poniżej zamieszczam obiekty, które fotografowaliśmy, czyli cynamonowe ślimaczki, czekoladowe muffiny, włoski stół oraz ciasto. Kuba już wcześniej przygotował dla nas kompozycje, które musieliśmy uchwycić na zdjęciach. Ponadto, podpowiedział jak w prosty, a zarazem ciekawy sposób dobrać w zaciszu domowym
Fabryka pomysłówprzez sito dodając otartą skórkę, która zostanie na sitku.Zamykamy w słoiczku i chowamy do lodówki (może być przechowywany przez 2 tygodnie, ale wątpię że tyle wytrzyma :)). Doskonały do naleśników, muffin i innych słodkości.PS. Niestety już go nie ma :( zrobiłam z nim tort, a przepis na niego już wkrótce :) Lemon Curd with orange note - perfect for meringue, muffins, cakes
Delicious Titbitskopiasta łyżka serka waniliowego,1 kopiasta łyżka masła,Serek mieszamy z cukrem pudrem i wlewamy roztopione ostudzone masło. Na 5 minut wkładamy do lodówki (niekoniecznie) i nakładamy na przestudzone muffiny
Delicious TitbitsPost Babeczki z jagodami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojejajka z mlekiem. Połączyć zawartość obu misek i dodać wystudzony roztopiony tłuszcz, wymieszać. Do masy dodać pokrojony ser i kabanosy i jeszcze raz wymieszać. Masę przełożyć do foremki na muffiny. Mi z podanych składników wyszło 12 sztuk. Wstawić do piekanika nagrzanego na 180 C i piec ok 15 minut aż muffinki będą ładnie zarumienione. Muffinki są bardzo smaczne i pożywne
Monia miesza i gotuje