Rogaliki drożdżowe z nutellą i lukrem to przepis bardzo uniwersalny. Przygotujesz je z rozmaitymi farszami, np. dżemem, puree owocowym, nadzieniem serowym. Ciasto na rogaliki jest bardzo
Zasmakuj KuchniCiasteczka z marcepanem i pistacjami to taka wariacja na temat ciasteczek kruchych. Do podstawowych składników dodaje się marcepan. Dzięki temu ciasteczka mają fajny aromat i smak
RelaxtimeTakie słodkie wypieki nie pojawiają się w moim domu zbyt często, jednak jesień ma to do siebie, że dobry deser jest w stanie rozgonić nieco ponure
Mienta blogW kuchni lubimy kombinować, tworzyć, testować coraz to nowsze pomysły. Jednak czasami nachodzi nas chęć na coś, co niegdyś piekły nasze mamy i babcie. Coś co
Do Garów!Jogurtowe babeczki do przygotowania w niecałą godzinę. Szybki przepis, idealny na podwieczorek dla dzieci, jako dodatek do drugiego śniadania w szkole czy lunchu w pracy. Doskonałe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zdecydowany hit na każdym froncie. Bardzo smakowały wszelakim dzieciom, które akurat były w okolicy - najwyraźniej zawsze popularna Cola jest mocno wyczuwalna. A resztki (marne) przechowały
Lejdi of the houseUwielbiam takie przepisy: szybkie, nieskomplikowane i smaczne. Babka majonezowa to jedna z tych , która jest ciastem awaryjnym gdy brak czasu na zabawę w kremy czy czekanie
Do Garów!Aromatyczna babka czyli banalnie prosty deserek w sam raz do kawy czy herbaty. To klasyczne ucierane ciasto,jednak dodatek jogurtu sprawia, że nie jest sucha a
Do Garów!Babki najczęściej przygotowujemy na Święta Wielkanocne, jednak nie ma żadnych przeciwwskazań, aby przygotować takie ciasto bez okazji. Moją ulubioną babką jest babka cytrynowa i przygotowuję ją
Do Garów!Muffinki robię dość często, za każdym razem korzystam z tego samego sprawdzonego przepisu lekko go modyfikując, poprzez dodanie owocó kakao czy wiórków kokosowych. Dzisiaj mam dla
Do Garów!260 g maślanki (1 szklanka) 2 jajka 1/4 szklanki oleju (ok. 80 g) 200 g mąki (2 szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki ksylitolu
Kucharzyca70 g (0,5 szklanki) mąki kokosowej 220 g (ok. 1,5 szklanki) mąki orkiszowej jasnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g ksylitolu 2 jajka
KucharzycaTo chyba jedne z najprostszych i najszybciej zrobionych babeczek jakie znam. Nie potrzeba tu miksera, wystarczy rózga kuchenna lub widelec :) Tym razem zrobiłam je z borówkami
Zrób to smacznie