muffin - 5491 przepisów (strona:256/367)

Kisz lotaryński - tartaletki 158

folię wstawić do lodówki na godzinę do doby. tartaletki Po tym czasie ciasto podzielić na 12 części i każdą rozwałkować na okrąg o średnicy ok. 10 cm. Formę na muffiny wysmarować masłem. Wyłożyć foremki ciastem, palcami przygniatając do ścianek i nakłuwając widelcem. Piec 10 minut na górnej półce w 220 stopniach. Przez ten czas zrumienić boczek na patelni. Bez dodatkowego

W kuchni wieczorem
Muffinki jak pączki 101

drugiej misce mieszamy składniki mokre: jajko, olej, aromat waniliowy i mleko. 3. Składniki mokre dodajemy do składników suchych i mieszamy do połączenia składników. 4. Do foremek na muffiny wysmarowanej masłem wykładamy 1 łyżeczkę ciasta, łyżeczkę konfitury i przykrywamy ciastem do 3/4 wysokości foremek. 5. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. 6. Jeszcze ciepłe muffinki maczamy w rozpuszczonym maśle

Szefowa kuchni
Muffiny cytrynowo-migdałowe 223

wymieszać łyżką. Masę przełożyć do foremek na muffinny na wysokość ok 3/4 foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 15-20 minut, do suchego patyczka. Muffiny wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno i dodać tężejącą już galaretkę. Krem wstawić na 10 minut do lodówki aby nieco stężał

Monia miesza i gotuje
Jajka po Benedyktyńsku z Muffinami angielskimi. 163

wiesz czym zaskoczyć swoją partnerkę z rana a znudziło Ci się zwykłe Dzień dobry to jest dobry przepis aby ją oczarować. :) Do przygotowania (dla 2 osób ) tego dania potrzebujemy : Muffiny angielskie (bułeczek z tego przepisu wyjdzie około 15 ): Mąka 500 g  woda (mleko) 250 ml 20 g drożdży świeżych bądź 5 g drożdży w proszku 2 łyżki miodu bądź

Wspólne smaki
Muffiny super czekoladowe 258

Cukier, masło i jajka dodawane po kolei utrzeć na puszystą masę Do utartej masy dodać suche składniki oraz mleko, śmietanę, pokruszoną na drobno czekoladę- wymieszać szpatułką Do foremki na muffiny włożyć papilotki, nakładać masy po 3/4 ich objętości Piec w temp. 190 *C przez około 20 - 25 min. do tzw. suchego patyczka

Proste Potrawy
869. Sernikowy krem jaglany. 149

sernikowy" krem jaglany*  z sosem owocowym (wiśnie, truskawki, maliny, borówki) Ferie kończę kolejną imprezę. Tym razem ze znajomymi D ^^ A teraz zmykam piec kolejną porcję muffin

More food, love and dreams
Śniadaniowe muffinki z jajkiem 1336

długie plastry. Posmarować blaszkę oliwą (można najpierw wyłożyć ją folią aluminiową lub papierem do pieczenia). Boczek wyłożyć na blaszcze. Piec w ok. 200 stopniach Celsjusza do zarumienienia. Foremki na muffiny posmarować oliwą z oliwek. Każdy płat ciasto filo posmarować z obu stron wodą, złożyć 3 razy i przeciąć na pół. Tak przygotowanym ciastem wyłożyć foremki tworząc koszyczki. Do każdego koszyczka

Konrad Gotuje
Puree z dyni 153

później pyszne ciasteczka.  Niesamowity smak i bajeczny kolor tych wypieków skłonił mnie do zakupu największej dyni w sklepie i przygotowania zimowych zapasów. Sądzę, że słoneczne naleśniki i muffiny będą z powodzeniem poprawiać mi nastrój w szare zimowe popołudnia. Dzisiaj pokrótce opowiem w jaki sposób należy przygotować dyniowe puree, a w następnych dniach opublikuję przepisy na dyniowe wypieki. Puree

Zapiski Młodej Żony
Miodownik 384

najmniejszy kawałek domowego ciasta, albo naturalny jogurt z owocami i łyżką wiejskiego miodu. Codzienna porcja słodkości jest mi potrzebna jak większości z Was poranna kawa. Czasem jest to owsiany muffin, kawałeczek sernika, łyżeczka miodu albo tak jak dziś miodownik! Miodownik ciasto: 250g masła 1 szklanka cukru 150g miodu 1 łyżeczka kakao 2 jaja 4 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku

Zapiski Młodej Żony
Szybkie ciacho z mikrofali 136

dzień lenia :P Ja również mam słabość do słodkości i czasem nachodzi mnie w najgorszym momencie, wtedy wygooglowałam ten przepis ( blog-babeczka.blogspot.com)! Smakuje jak czekoladowa babka, można ją podawać jako muffiny z bitą śmietaną i owocami lub po prostu w miseczce, tak jak ja ^^ Moim zdaniem jest dużo lepsza od tak zwanych "babeczek z kubeczka" bo robimy ją ze składników, które

Pudełko rozmaitości
Róże z cynamonem i jabłkiem, z ciasta francuskiego 161

SKŁADNIKI 1 płat ciasta francuskiego 3-4 jabłka z czerwoną skórką 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu sok z połowy cytryny 1/2 szklanki wody jedno jajko foremki na muffiny WYKONANIE Do garnka wlewamy wodę dodajemy 1 łyżkę  cukier i wyciskamy cytrynę. Doprowadzamy do wrzenia.  Jabłka  kroimy  na połówki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie

W kuchennym oknie Ewy
Espresso cupcakes 112

dwie łyżki mleka. Wszystko razem zmiksować do uzyskania jednolitego ciasta.  Pod koniec dodać  roztopioną w kąpieli wodnej lub mikrofali czekoladę i zmiksować. Ciasto wyłożyć do papilotek na muffiny do połowy foremek, piec około 20 minut w temperaturze 200ºC, do tzw. suchego patyczka Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
BABECZKI KAKAOWO - PIERNIKOWE 82

suchymi składnikami wlewamy zawartość drugiej miski i dokładnie mieszamy. Do powstałej masy dodajemy kakao, skórkę pomarańczową,rodzynki, jabłko i przyprawę do piernika. Powstałe ciasto przekładamy najlepiej na blachę do muffinów wyłożoną papilotkami. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20-25 min. w temp.170 stopni. Na każdej muffince odrobina migdałowej bitej śmietany na życzenie Dominiki

Kuchnia w opałach
MUFFINY Z MALINOWYM WNĘTRZEM 85

otworzycie oczu a już macie ochotę na coś słodkiego ? Ja niestety nieraz tak mam, wstaję i o niczym innym nie myślę. Tak było i tym razem, gdy powstawały moje muffiny. O 7:30 już rumieniły się w piekarniku. SKŁADNIKI:  1 1/2  szklanki mąki 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 jajko 1/3 szklanki oleju

Kuchnia w opałach
ŻARŁOSTACJA - szkoda, że już po :( 120

CanelaKabakSuprise, czyli zgadnij kotku co mam w środku. Ciasto z cukinią i cynamonem Toffik. Sernik czekoladowy z toffi E-kler. Eklerki z truskawkami SweetTube. Rurki z kremem Pestka. Dyniowe Muffiny Wszystkie załączone zdjęcia dzięki uprzejmości naszego fotografa Arkadiusz Kornacki Fotografia . Większa fotorelacja : https://picasaweb.google.com/107829375761994349541/ZarOstacja?authkey=Gv1sRgCLO43Jq8gOrp6wE Było cudownie, smacznie, kolorowo. Żałuję tylko, że pochłonięta własnym stoiskiem nie pokosztowałam specjałów innych uczestników

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania