muffin - 5491 przepisów (strona:248/367)

Czekoladowe muffiny 123

Corner by "jagodzianka" Delikatne i lekkie babeczki czekoladowe. Jeśli nie zjecie wszystkich, zamroźcie pozostałe. Można je dekorować różnymi kremami czy lukrami. Dekoracje z … Przeczytaj cały artykuł Post Czekoladowe muffiny pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Krem z chałwą 104

Blueberry Corner by "jagodzianka" Niedawno odkryłam krem z chałwą – rewelacja! Bardzo smaczny, delikatny krem. Świetny dodatek do tortów, babeczek, muffinów i innych ciast. … Przeczytaj cały artykuł Post Krem z chałwą pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Popovery (American popovers) 130

Blueberry Corner by "jagodzianka" Popovery, amerykańska wersja brytyjskich ”yorkshire puddings” to zrobione z ciasta naleśnikowego, bardzo lekkie muffiny. Piecze się je w specjalnej blasze … Przeczytaj cały artykuł Post Popovery (American popovers) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Muffiny z mozzarellą i suszonymi pomidorami 146

Masz dosyć monotonnych, kanapkowych śniadań? To propozycja idealna dla Ciebie!  Muffiny na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy to doskonała opcja dla zabieganych. Robi się je w tempie ekspresowym (razem z pieczeniem to ok. 25 minut)- przez ten czas zdążysz zaledwie wypić kawkę i umyć zęby. Zanim się obejrzysz twoje śniadanko będzie już gotowe. Ja robię

Wielki apetyt
Muffiny inspirowane pizzą 141

Idziesz do pracy a twoje dziecko potrzebuje coś fajnego na drugie śniadanie do szkoły? Dobrze trafiłeś! Przygotowanie muffin do dosłownie 5 minut. Upieczesz je w trakcie porannego mycia zębów. A smak?- Zadowoli każdego (nawet nastolatka). Tym razem przygotowywała je moja 6 letnia Weronika, więc uwierzcie ich przygotowanie jest naprawdę proste.  Składniki: 80 g masła 170 g mąki

Wielki apetyt
958. Dyniowe popovers. 144

Dyniowe (popovers) yorkshire puddings;  z twarożkiem i miodem  Kiedy zobaczyłam dyniowy pomys ł na te "wystrzałowe" muffiny, wiedziałam, że na pewno go wypróbuję. Może typowo nie wyrosły, ale za miały cudowny pomarańczowy kolor w środku ^^ Może wczoraj pogoda zbytnio się mnie nie posłuchała, za to dzisiaj chyba coś do niej dotarło, bo jak na razie wszystko zapowiada się

More food, love and dreams
3 składnikowe muffiny z ziemniaczanym puree 150

skrobia zamieni się w skrobię oporną na działanie enzymów i będzie działać podobnie jak błonnik, należy też pamiętać, że gotowane w łupinach tracą najmniej wartości odżywczych. Składniki na 11 muffin :  - 4-5 średniej wielkości ziemniaków - 3 jajka  - szklanka startego sera żółtego  - do smaku szczypiorek sól, pieprz, przyprawy wedle uznania  Przygotowanie:  Ziemniaki ugotować, ubić na puree

zdrowa vege kuchnia
Muffiny z bananami i płatkami owsianymi 146

jajkiem, mlekiem, cukrem i roztartymi widelcem bananami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, sodę i zamieszać łyżką do momentu połączenia się składników. Ciasto wyłożyć do foremek na muffiny. Piec około 20 minut w temperaturze 175°C. Polewa: 30 g masła 1,5 łyżki kakao 1 płaska łyżka cukru pudru 1 łyżka wody Masło rozpuścić z kakao, cukrem i wodą

Bullio
Tarta cytrynowa z bezą 213

postanowiłam przygotować większą ilość lemon curd niż jest potrzebna do ciasta. Szczelnie zamknięty słoiczek z tym smakołykiem może stać w lodówce nawet do dwóch tygodni, a mi zamarzyły się muffiny z nadzieniem cytrynowym.  Ale przejdźmy do rzeczy - jak już pisałam, przygotowanie ciasta jest banalnie proste. Później pozostaje pilnowanie piekarnika i pozostawienie naszej pięknej tarty na 2 godziny w lodówce

W poszukiwaniu inspiracji
Muffiny z marchewką, daktylami, płatkami owsianymi bez mąki i cukru 172

Dzisiaj przepis na dietetyczne, wegańskie oraz bezglutenowe muffiny, które są tak pyszne, że myślałam, że nie zdążę zrobić zdjęć, bo tak szybko znikały ze stoły, są naprawdę wyśmienite :):) Składniki : - 150 g daktyli - 200 ml mleka ( może być roślinne) - 200 ml oleju ( kokosowy, rzepakowy) - 200 g mąki owsianej ( zmielonych płatków owsianych) - 2 łyżki proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki cynamonu  Przygotowanie

zdrowa vege kuchnia
Barszcz Czerwony 162

Barszcz czerwony jest doskonały nie tylko na różnego rodzaju przyjęcia czy święta, ale również na codzienny obiad. Doskonale smakuje z uszkami, muffinami faszerowanymi mięsem , krokietami czy chociażby z placuszkami z pieczarkami. Zakwas na barszcz można zrobić wcześniej i gotowy przechowywać w lodówce tydzień lub dwa aż będzie nam potrzebny. Składniki: kawałek dowolnego mięsa lub kość na wywar. Ja wykorzystuję porcję

Mama Gotuje
Latwe muffiny z porzeczkami czyli Slodki Czwartek odc.79 195

już poczuł się lepiej, działałam w kuchni. Miały być babeczki i były, wg przepisu Donny Hay. U nas zamiast jagód, mieszanka jagód, borówek i czarnych porzeczek. Łatwe muffiny z porzeczkami 375 g mąki pszennej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g drobnego cukru 125 ml oleju 1 jajko 125 ml mleka, dałam pół szklanki więcej 1 łyżeczka ekstraktu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Makaron z pesto i cukinią 114

miesiącach obcowania na innym kontynencie, wracam do starego blokowiska, do mojej małej kuchni, wielkich kubków na kawę i blaszek na muffiny :) Pierwsze co przygotowałam dla Was to przepis na wyborny makaron z pesto, do którego dorzuciłam sporą cukinię. Zostawiam Wam kuszące pesto i zbieram siły na ogarnięcie walizki, która ciągle czeka

Pink Envelope
Otrębowe babeczki z orzechami | proste, dietetyczne 197

ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z otrębami. Dodajemy 1/4 łyżeczki kurkumy i 1 łyżeczkę cynamonu oraz proszek do pieczenia i stewię. Wsypujemy orzechy. Do formy na muffiny wkładamy papierowe kokilki. Nakładamy łyżką masę i pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach

Czarnawisienka
Muffinki z borówkami, malinami lub jagodami 146

maślanki 400 g brązowego cukru (lub cukru trzcinowego) 2 jajka 100 g roztopionego masła pół łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie Zasada przy muffinach jest taka: osobno mieszamy składniki suche, osobno mokre, dopiero na koniec je łączymy. W jednej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugim naczyniu rostrzepujemy jajka, dodajemy maślankę, roztopione

Kulinarne Inspiracje

Proponowane wyszukiwania