muffin - 5491 przepisów (strona:239/367)

Małe słodkie wypieki na Dzień Babci i Dziadka. 6 pysznych przepisów na słodkości. 142

Waniliowe ciasteczka z jagodami   Ciasteczka "Makusie"  Miękkie pierniczki domowe  Piernikowe babeczki marchewkowe z nutą pomarańczy skąpane w białej polewie. Babeczki z truskawkami (muffiny

Słodkie okruszki
Babeczki motylki 104

pianę , a następnie powoli dodawać cukier cały czas ubijając. Do żółtek dodać pianę z białek , mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę na muffiny (12 gniazd) wyłożyć papilotkami. Każdą napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w 200 stopniach C około 15 minut. Po upieczeniu wystudzić. Krem 600 ml śmietany kremówki (36%) cukier ( według własnego

O kuchni z uczuciem
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 167

lokalu napijecie się przepysznej kawy z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego. Dostaniecie również przepyszną Szarlotkę z pianką, Sernik limonkowy, przepis mojego autorstwa, Tort Pavlova, Ciasto Marchewkowe, Bezglutenowe ciasto czekoladowe czy Muffiny gruszkowo-imbirowe. Hitem kawiarni są malutkie babeczki Pastel de natas, które delikatnie przypominają w smaku Creme Brulee. Niebawem będzie również możliwość napicia się dobrego wina czy piwa. Kawiarnia otwarta jest

moj przepis na
Herbata Matcha (Japonia) 163

bardzo słodkie i ich wielkość i ilość w opakowaniu jest taka by zjeść je na jeden raz. Matcha może również służyć jako dodatek kulinarny do różnych wypieków. Warto zobaczyć: Muffiny z herbatą Matcha Ciasto z herbatą Matcha Herbata Matcha z mlekiem  Lody z herbatą Matcha Po więcej informacji na temat japońskiej zielonej herbaty zapraszam na stronę Ippodo (niestety

Kuchcik gotuje
Babeczki czekoladowo - imbirowe z mandarynkami 95

misce z mokrymi produktami delikatnie roztrzepuje jajka ( możemy za pomocą łyżki ). Teraz do tych mokrych składników dodaję suche i mieszam krótko tylko do połączenia się składników. 3 Foremkę na muffiny wykładam papierowymi papilotkami i nakładam po łyżce ciasta, a na to kawałki mandarynek. 4. Przykrywam resztą ciasta tak do 3/4 wysokości papilotek. Na koniec posypuje każdą babeczkę płaską łyżeczką cukru

Gotowanie...to proste !
Muffinki pysznie czekoladowe 98

ciasta. Uwielbiam łączyć płynną ich słodycz z mlekiem, mąką, jajkami, wychodzą z tego same grzechu warte słodkie pyszności. Stwierdzenie, że  jestem czekocholiczką jest tu jak najbardziej trafione. Dziś muffiny absolutnie zjawiskowo pyszne. Polecam.Zapraszam... skala smaku 10/10 kto jeszcze nie posiada formy do muffinek niech jak najszybciej ją kupi, naprawdę nie pożałuje. Przepis Nigelli Lawson Składniki na 12 muffinek

Kubki smaku
Ciasto z czereśniami palce lizać 194

Czereśnie w miseczce patrzyły na mnie błagalnym wzrokiem aby je wykorzystać do czegoś pysznego. Propozycji było wiele jednak ja nie mam czasu na wielkie pieczenia. Postanowiłam połączyć ciasto z muffin z bordowymi soczystymi owocami. Przyznam trochę pokombinowałam też z polewą, gdyż chciałam w pełni uzyskać czereśniowy smak lata. Powiem tylko jedno Pyszności. Zapraszam... Skala smaku 10/10 inny owoc np. jagoda

Kubki smaku
Makaronowe Muffiny z porzeczkami. 215

makaron nie rozpadł się. Makaron gotujemy, krócej, musi być bardziej twardy niż "aldente". 2.Makaron wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową, dokładnie odcedzając wodę i przekładamy do silikonowych foremek na muffiny.  3.W miseczce roztrzepujemy jajko z maślanką i roztopioną łyżką masła. Do masy dodajemy nasiona z laski wanilii, cukier a na koniec mąkę.Wszystko mieszamy do połączenia.  4.Na wierzch makaronu

Farmażony
Muffiny z jabłkiem krówkami i kruszonką 130

mokre, wsypać rodzynki (ja dodatkowo je uprzednio namoczyłam we wrzątku, a później dokładnie odcedziłam), jabłko, krówki i krótko wymieszać łyżką do połączenia składników (fot.1) . Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papierowymi foremkami  (fot.2) .  Przygotować kruszonkę. Wymieszać mąkę, cukier. Dodać posiekane masło, aromat i rozcierać palcami, aż powstanie kruszonka. Dodać krówki i ponownie wymieszać  (fot.3) . Wierzch muffinek

Świat Ciasta
Sosy Folwark - recenzja 149

mięsa.    Poniżej przedstawiam moje przykładowe przepisy z zastosowaniem sosów firmy Folwark . Z biegiem czasu będzie ich coraz więcej i więcej...   Parówki w puchatym cieście z mozzarellą Muffiny z porem i mozzarellą Serduszko z parówki i jajka

Di gotuje
Serniczki z białą czekoladą i bakaliami 340

mąki pszennej 60g bakalii (u mnie po równo suszone morele, daktyle, rodzynki, kandyzowane wiśnie, orzechy włoskie i migdały) FROSTING 70ml śmietanki 30% 35g białej czekolady Wykonanie: SPÓD - formę na muffiny wyłożyć 9 papilotkami - herbatniki rozdrobnić na piasek, dodać zmielone orzechy, roztopione masło i cynamon, wymieszać, wyłożyć po około łyżeczce na dno papilotek, lekko ugnieść, aby utworzyć spód - papilotki schłodzić krótko

Smakołyki Bereniki
Christmas Mince Pie z Angli 128

Dzięki temu, że leżakowało w lodówce tak długo, smaki świetnie się połączyły. Ciasto z mąki razowej ma świetną i ciekawą konsystencję. Niestety nie miałam odpowiednich foremek ale foremki na muffiny okazały się równie dobre. Składniki: nadzienie: 700 g rodzynek (pomieszane sułtanki, koryntki i kalifornijskie) 300 g cukru trzcinowego 250 g jabłek 125 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 50 g orzechów włoskich

Mama Gotuje
Muffinki pachnące cynamonem, z marchewką i płatkami owsianymi. 131

grubych oczkach, ale żeby marchewka nie rzucała się maluchom w oczy warto zetrzeć na drobnych Dodatkowo : 2 miski – mniejsza i większa Blacha na muffinki opcjonalnie papilotki Aby przygotować muffiny należy kolejno : Nastawić piekarnik na temperaturę 190 stopni. Do mniejszej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną. Dodać płatki owsiane, cynamon i gałkę muszkatołową. Jeśli wolicie słodsze dosypcie też

Niebieski kubek z kawa
Czekolada i pomarańcze 178

bezpośrednio do nich. Jednak jeśli używamy metalowej blachy do babeczek, należy ją najpierw bardzo delikatnie natłuścić, a denka wyłożyć papierem do pieczenia. Nie polecam natomiast używania papierowych papilotek do muffinów, które od wilgoci bardzo namiękną i nie utrzymają kształtu. Foremki napełniamy masą, pozostawiając ok. 1,5-centymetrowy margines i wkładamy do nagrzanego do 150 °C piekarnika. W zależności od tego

Ratunku obiad
Babeczki piernikowo-serowe z powidłami 104

małych obrotach, tylko do połączenia się składników. Trzeba bardzo uważać, żeby masa nie zrobiła się zbyt rzadka przez zbyt długie miksowanie. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami Do każdej papilotki włożyć po około 1-1,5 łyżki stołowej masy piernikowej  (fot.4) . Na wierzch wyłożyć po około 1,5-2 łyżki masy serowej

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania