muffin - 5491 przepisów (strona:232/367)

Muffiny z borówkami 113

wymieszać przesianą mąkę, cukry, sól i proszek do pieczenia. Do mokrych składników dodawać suche, delikatnie ubijając. Do masy dodać umyte borówki i połączyć silikonową szpatułką. Porozkładać do papilotek na muffiny. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut (do suchego patyczka). Ostudzić przed dekoracją. Lukier możemy zrobić sami. Będzie nam potrzebne: 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki wrzątku 4 krople

Ania i Marcin gotują
Czekoladowe mufinki z cukinią 139

nadmiaru wody.W osobnych miskach wymieszać suche i mokre składniki. Do suchych wlać mokre , dodać cukinię i czekoladę i energicznie wymieszać łyżką.Ciasto przełożyć do papilotek/silikonowych foremek i piec muffiny przez około 30 minut

Moje domowe kucharzenie
Muffinki z czekoladą i bitą śmietaną 201

Pyszne muffiny z dodatkiem kremu czekoladowego ozdobione bitą śmietaną :) Owe babeczki są sycące, aromatyczne i puszyste, po prostu smaczne ;) Można je przyrządzić z różnymi dodatkami, np. orzechami, rodzynkami, czekoladą, czy z kremami, krówką, dżemem etc. Kombinacji jest naprawdę wiele ;) u mnie wygrał krem czekoladowy :D Składniki (15 szt.): 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru szczypta

Kulinarna (nie)codzienność
Muffiny z truskawkami 102

ostatni dzwonek, żeby zdobyć świeże truskawki z polskich sadów. Nie jest tajemnicą, że jestem ich zagorzałą fanką! Dlatego dzisiaj przepis, którym połączę moich dwóch kuchennych faworytów: muffiny i truskawki! 40 min 12 szt. składniki : 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1/3 szklanki oleju słonecznikowego 2/3 szklanki jogurtu greckiego kilka kropel esencji

Ania i Marcin gotują
Mufinki czekoladowo-kokosowo-orzechowe z granatem 126

całkowitego ostygnięcia. Do zimnej mieszanki dodać olej i jajko, składniki krótko wymieszać .D o ciasta wsypać wiórki kokosowe, mielone , mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.F ormę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości.W stawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez około 20 minut.W yjąć z formy, studzić na kratce

Moje domowe kucharzenie
babeczki bananowe z krówkami 148

mnie pyszne, jestem wielbicielem krówek, kajmaku i karmelu w każdej postaci. Od pewnego czasu bananowe muffiny królują na moim stole. Oczarowały smakiem całą rodzinę - i dorosłych, i dzieci.  składniki: 4 dojrzałe banany 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody około 12 kruchych krówek płatki owsiane albo migdałowe

babka w formie
Muffiny z jagodami 126

jagody, od razu zachciało mi się muffinek z jagodami :) Dziś zaprezentuję przepis na mięciutkie, jagodowe muffinki z dodatkiem aromatycznej skórki pomarańczowej, oblane polewą z białej czekolady.  Składniki na muffiny (12 szt.): 250 g jagód 100 g roztopionego masła 125 ml mleka 2 jajka skórka starta z 1/2 pomarańczy 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Świat Ciasta
Ciasto cukiniowo-bananowe 152

nawet będąc na diecie, czasami możemy pozwolić sobie na kawałek tego ciasta. Zrobicie je dosłownie w kilka chwil. Nie wymaga miksera w składniki łączymy podobnie jak przy robienia muffinów – składniki suche mieszamy osobno, składniki mokre osobno, potem łączymy wszystko do połączenia składników. Następnym razem zdecydowanie upiekę je w wersji muffinowej, bo idealnie sprawdzą się na pikniku lub w podróży

Mieszam w Garnku
BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 145

Dzięki temu polewa nie kruszy się podczas krojenia i lśni, tak , że można się w niej przeglądać ;-)  Babkę możecie upiec w podłużnych foremkach keksowych,  w formie na muffiny lub w klasycznej foremce na babkę. Ważne jest, aby ciasto po przelaniu do formy wypełniało nie więcej niż 2/3 jej wysokości. Starajcie się także nie wydłużać niepotrzebnie czasu pieczenia, gdyż

cool and minty
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami i kukurydzą 117

Idąc tropem ostatnich muffinów upiekłam a'la pasztet. Zmieniłam tylko nieco smak, różnica w składnikach niewielka, za to w smaku bardzo wyczuwalna. Czosnek niedźwiedzi odgrywa tu kluczową rolę. Taki a'la pasztet może stanowić danie obiadowe (do tego jakiś sos i sałatka), czy też dodatek do pieczywa. Składniki: Klopsiki: 500g wołowego mięsa mielonego 2 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej

Kolorowy Przepisownik
Drożdżowe babeczki z truskawkami na żółtkach bez mleka 149

więcej niż 30, bo drożdżowe nie lubi upałów ;)), po godzinie jest już wyrośnięte. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrobić. podzielić na 15 równych części, przełożyć do formy na muffiny. Odstawić do wyrośnięcie, wyłożyć owoce, posypać kruszonką. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Formę wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 20 min, do złotego koloru. Babeczki wyjąc, odstawić na kratce do wystudzenia. Smacznego

moj przepis na
Słodkie przekąski na spacer 171

często wspomina, że na placyku jadła pyszne pierogi z jabłkami. Robiłam je ostatnio z trzy razy! Ciasto drożdżowe, a w środku niespodzianka - jabłko starte na grubych oczkach z cynamonem. Muffiny Robi się je błyskawicznie, wystarczy wymieszać składniki mokre z suchymi i do piekarnika. Poniżej przepis na wersję kakaową z dżemem. Składniki suche 200 g mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Powitanie 89

miłość do kuchni i domu. Dogadzam moim synom i mężowi i okazało się, że jest to dla mnie nieodmiennie radość. Dlatego jutro podzielę się z moim wifi stworzonymi dziś muffinami quasi piernikowymi :) Ale to jutro. dziś się już zbyt uzewnętrzniłam. Bożena

I tu będę miała takie te

Proponowane wyszukiwania