muffin - 5491 przepisów (strona:236/367)

Jajeczne Muffiny Pauli 116

Dziś zaprezentuje Wam przepis mojej Siostry Pauli na wspaniałe Muffiny Jajeczne. Nie dość,że są smaczne to i bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują od razu po upieczeniu. Zapraszam do przetestowania i podzielenia się opiniami w komentarzach. Smacznego :) SKŁADNIKI: 1 Czerwona Papryka 1 Por Natka pietruszki   Do wyboru : Boczek, salami,szynka 15-20 dag tartego sera żółtego

Gotowanie Patki
Mini serniczki bananowe 167

średnie banany 2 łyżki mąki (dowolnej, ja użyłam kokosowej) Wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksujemy na puszystą masę. Masę przelewamy do silikonowych foremek lub natłuszczonej metalowej formy na muffiny. Ponieważ w masie nie ma tłuszczu, będzie przywierała do papierowych papilotek. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 170-180 st. C. Oczywiście można dodać do tego dowolne owoce

Kucharzyca
Figa z makiem 116

wykładamy figi, ogonkami do góry. Przykrywamy pozostałą częścią ciasta. Pieczemy ok. 50 minut w 180 st. C. Ciasto można też upiec w formie babeczki jeśli mamy wysokie foremki na muffiny – do każdej wykładamy trochę ciasta, dokładamy figę i przygrywamy kolejną porcją ciasta. Pieczemy wtedy ok. 30 minut w temp

Kucharzyca
Babeczki brownies z Nutellą 215

mąkę i bardzo krótko wymieszać mikserem (tylko żeby trochę zwilgotniały składniki). 4. Do ciasta powoli wlewać kakao, cały czas mieszając ( zobacz FILM ). Gotowe ciasto przełożyć równomiernie do formy na muffiny wyłożonej papierowymi foremkami. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 22-25 minut. 5. Po wyjęciu z piekarnika odstawić blaszkę na około

Mała Cukierenka
Babka czekoladowa 137

Przepyszna, wilgotna babka czekoladowa na świąteczny stół ☺ Powstała ze składników, z których zrobiłam muffiny (przepis wkrótce) i z pewnością na stałe zagości w naszym repertuarze ciast ☺ Dzisiaj proponujemy proporcje na 3 małe foremki do babki o średnicy 14 cm. Urocze ciasteczka można rozdać gościom do domów ☺ 1 godzina 3 foremki o średnicy 14 cm składniki: 2 jajka 150 g cukru

Ania i Marcin gotują
Wielkanocne babeczki piaskowe 265

cieście) do innej miski - do odłożonej masy przesiać 1-2 łyżeczki kakao, delikatnie wymieszać - do reszty masy dodać 1-2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej, również wymieszać - do formy na muffiny włożyć papilotki, do każdej papilotki nałożyć łyżeczkę jasnej masy, obok łyżeczkę ciemnej masy i tak naprzemiennie do skończenia obu mas, wypełniając foremki do około 2/3 wysokości - formę wstawić do piekarnika nagrzanego

Smakołyki Bereniki
Kokosowy zawrót głowy :-) 104

szklanka cukru pudru 600 g czekolady gorzkiej Wiórki mieszamy z mlekiem skondensowanym i przesianym cukrem pudrem. Powstałą masę wykładamy do foremek i mocno dociskamy. Ja użyłam silikonowe foremki do muffin, kokosową masę nakładałam do połowy wysokości. Foremki z masą wstawiamy do zamrażarki na minimum 1h (masa musi dobrze stwardnieć). Czekoladę rozpuszczamy w miseczce (w kąpieli wodnej) - studzimy. Foremki wyjmujemy

peggiwkuchni
Wielkanoc- czekoladowe jajeczka 127

obciekły. Do każdej skorupki wlewamy odrobinę oleju ,następnie do góry nogami by nadmiar odciekł.Skorupki mamy już natłuszczone.Każde jajko obwijamy folią aluminiową i wkładamy do formy na muffiny. Kok 2 Do misy wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dodajemy ubite jaja z cukrem i mlekiem. Dodajemy kakao i rozpuszczone masło, mieszamy. Łyżką przelewamy ciasto do skorupek

Różowa kuchnia
Babeczki kurczaczki. 115

mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy masło, jajka, cukry i miksujemy. Dolewamy mleko i miksujemy do połączenia składników. Jeśli ciasto jest za gęste dolewamy jeszcze mleka. Formę na muffiny (12szt.) wykładamy papilotami. Uzupełniamy ciastem do 3/4 wysokości dołka. To samo robimy z małymi papilotkami, jednak je stawiamy luzem w zwykłej blaszce. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około

Radość kipiąca uśmiechem.
Kokosowo czekoladowy deser z chia wegański, bezglutenowy 252

garnuszku i podgrzewamy do zagotowania, następnie dodajemy wcześniej rozpuszczony w wodzie agar/ żelatynę (zgodnie z przepisem na opakowaniu) i mieszamy, do zagotowania przelewamy ciemną warstwę do silikonowych foremek na muffiny lub blaszkę , odstawiamy do stężenia do lodówki ok.20 minut, przygotowujemy warstwę jasną, wszystkie składniki oprócz żelatyny/agaru umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy dodajemy wcześniej rozpuszczony w wodzie agar/żelatynę

zdrowa vege kuchnia
Muffinki z bakaliami 154

pieczenia i bakaliami. Jajka mieszam trzepaczką z mlekiem i olejem. Masę płynną stopniowo dodaję do suchych składników. Dokładnie mieszam. 2. Ciasto przekładam do papilotek ułożonych na blaszce na muffiny (do 3/4 wysokości). Piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni. 3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą polewam upieczone muffinki. Wierzch muffinek dekoruję kandyzowanymi kostkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Popcornowe baranki 163

składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Na końcu dodajemy posiekane cukierki krówki. Masę przelewamy do papilotek (Napełniłam je do pełna ponieważ piekłam i tak w formie do muffin a zależało mi by były wyższe). Pieczemy w nagrzanym do 200st C piekarniku ok 20 minut. 2. W trakcie pieczenia masę marcepanową łączymy z kakaem. Pozostawiamy tylko mały kawałek jasnego

Kuchnia w czekoladzie
Muffiny jaglane 130

delikatnego i pysznego ciasta drożdżowego już dawno nie jadłam! Można piec jako tradycyjne bułeczki, bądź jak ja dzisiaj w foremkach na muffiny. Składniki: 1 szklanka płatków jaglanych 2 szklanki mleka 2 szklanki mąki ¾ szklanki cukru 3 jajka 2 dag drożdży 1 cukier waniliowy 1 białko jaja tłuszcz do foremek Wykonanie: Płatki ugotować na mleku, ostudzić, po czym zmiksować na gładką

Tradycyjna Kuchnia
Muffiny jaglane 139

Pomysł na smaczne muffiny na bazie kaszy jaglanej . Z  wymienionych składników wyszło mi 12 ciastek. Składniki : - pół szklanki kaszy jaglanej - kilka łyżek płatków jaglanych - 5 łyżek mąki jaglanej\kukurydzianej  - 1 banan - pół pomarańczy - 1 jajko - łyżka oleju kokosowego - rodzynki - ziarna słonecznika - 1 łyżeczka proszku do pieczenia  - 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie : 1. Wypłukać kaszę i gotować około

Kuchenne innowacje
Muffiny dla czekoladoholików 175

różnych wzorach i kolorach; - użycie silikonowych foremek sprawi, że do wypieków nie będziemy potrzebować tłuszczu; - najważniejszą zasadą przy pieczeniu czekoladowych babeczek jest wymieszanie osobno suchych i mokrych składników; - muffiny są bardzo proste w przygotowaniu – nie trzeba ich dokładnie mieszać, wyrosną pięknie; - dodanie wody gazowanej sprawi, że babeczki jeszcze bardziej wyrosną; - składniki najlepiej mieszać za pomocą łyżki – w innym wypadku ciasto

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Proponowane wyszukiwania