muffin - 5491 przepisów (strona:235/367)

Pudding chia 192

syrop z żurawiny. Mamma mia, naprawdę powinnam to jakoś uzasadnić?;) Moje kubki smakowe pracują na najwyższych obrotach! Marze, po prostu marzę o wspaniałej pogodzie, słońcu, świeżym powietrzu, cytrynowych muffinach z konfiturą różaną (swoją drogą, czy są lepsze pączki niż z nadzieniem różanym? Gdyby miało nie być pogody to przenoszę się w zimowe klimaty i nasmażę pączków z konfiturą

Mała Cukierenka
Lava cake - czekoladowy fondant 162

Dzisiaj Dzień Czekolady więc na blogu musi pojawić się coś czekoladowego :) Mam dla Was coś wyjątkowego- lava cake - pyszne czekoladowo-czekoladowe ciacho z płynnym środkiem - wylewającą

Moje Kuchenne Rewelacje
Hasło tygodnia - muffinki wszystkich smaków. 129

smaków, tak jak fasolki, mogą naprawdę być wszystkich smaków. Tych dobrych oczywiście! Najważniejsze jest tu pewne zastrzeżenie, czy też wyjaśnienie: możemy w tym tygodniu przygotować każdy rodzaj babeczki zwanej muffinem, ale też cokolwiek, co nam przyjdzie do głów, z wykorzystaniem muffinkowej formy. Wydaje mi się, że Marzenka będzie chciała uwieść nas wieloma rodzajami małych słodkości (zobaczymy ;)), a moje myśli krążą

zadanie-gotowanie
Brownie recipe that I love and so will your loved one 181

puree and let in drip into the hole, otherwise sauce will splatter all over the cake and ruin its look) . Place each cake in a separate, paper muffin liner and package in a nice confectionery style box. Enjoy with your loved one. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca

Food Polka
Babeczki czekoladowo – marchewkowe z mlecznym kremem 182

Ostatnio mało mnie tu było, mimo chęci nie udało mi się, długi czas walczyliśmy ze stroną, w międzyczasie dużo, dużo pracy. Oczywiście to nie był czas

dom-agi.pl
Różnice kulturowe, czyli o instytucji kapcia. I ciasteczka z palonym masłem 120

migdałami, solą i cukrem. Dodać białka, połączyć. Partiami wlewać letnie (nie gorące!) masło, dokładnie mieszając. Odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę; można na całą noc. Formę na muffiny dokładnie wysmarować masłem. Do każdego dołka wkładać 1 kopiastą łyżeczkę ciasta. Piec w 200 st. C. przez 13-15 minut.  Zostawić na 5 minut do przestudzenia w formie, następnie wyjąć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Twarożkowe tarteletki 122

owoce do przybrania Sposób przygotowania Banana miksujemy z twarogiem. Pozostałe składniki zagniatamy na zwarte ciasto. Ciasto wałkujemy i wykrawamy w miarę równe kwadraty, którymi wykładamy foremki do tarteletek lub muffin. Tak przygotowaną formę wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu ciasto napełniamy masą twarogową i owocami

Kucharzyca
Czekoladowo- orzechowe babeczki z kokosem 124

miski, roztrzepać widelcem. Wlać olej, ostudzoną mieszankę czekoladową, wsypać mąkę, sól, sodę, proszek do pieczenia oraz zmielone orzechy. Wszystko krótko wymieszać widelcem do połączenia się składników.   Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce ciasta czekoladowego. Z masy kokosowej uformować kuleczki i wcisnąć je w ciasto. Przykryć resztą ciasta.     Babeczki piec w piekarniku nagrzanym

Nastoletnie Wypiekanie
WALENTYNKOWE MUFFINKI 125

szybkie i łatwe w przygotowaniu muffinki dla naszej Walentynki SKŁADNIKI Muffiny: 1 szkl. mąki, 1/2 szkl. maślanki 1/3 szkl. cukru, 1/4 szkl. oleju, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka kakao Krem:  100 g masła, 150 g masy krówkowej, 2 łyżki wódki WYKONANIE  Muffinki: W 1 misce mieszamy widelcem jajko, maślankę i olej. W 2 misce

słodki bratek
MINI SZARLOTKI 171

Dziś światowy dzień muffina, z tej okazji zapraszam Was na szarlotki w formie małych muffinek, doskonałe na 1 kęs do popołudniowej kawki.   SKŁADNIKI Suche składniki: 1 szkl. mąki, 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka cukru cynamonowego Skworcu, szczypta soli, Mokre składniki: 1 jajko, 1/2 szkl. śmietany

słodki bratek
Zdrowe muffinki czekoladowe z dietetycznym kremem (młody jęczmień) 193

Dzisiaj Dzień Muffina! Nie sposób nie uczcić takiego święta :) Dzisiaj mamy dla Was kulinarny eksperyment - krem do muffinek, który nie tuczy, ba! nawet odchudza. Wszystko zaczęło się od tego, że kupiłyśmy po raz pierwszy młody jęczmień. Nie będę ukrywać, że pierwsze starcie było tragiczne. Z wielkim trudem udało się to wypić. Zaczęłyśmy więc poszukiwać innych sposobów na jego spożywanie

two broke sisters
Muffiny jajeczne z szynką parmeńską. 160

Muffiny jajeczne to ciekawa propozycja na śniadanie, alternatywa dla jajecznicy. Mogą stanowić smaczny weekendowy starter. Nakład pracy i czas przygotowania niewielkie. Szynkę parmeńską możecie zastąpić plastrami boczku lub inną ulubioną wędliną. Bardzo lubię szpinak i wciskam go wszędzie, gdzie to jest możliwe, ale nic nie szkodzi jeśli pominiecie ten składnik. Bardziej chodziło mi o zaprezentowanie formy, smak dobierzcie według własnych

zadanie-gotowanie
Tosty z jajkiem inaczej. 234

Marzena robiła już tosty z jajkiem i jajeczne muffiny . Ja połączyłem te dwie idee w jednym śniadaniowym daniu. Rzecz jest prosta i całkiem pomysłowa. Pod jajkiem możemy ukryć dodatkowe smaki: podsmażony boczek lub cebulkę, plasterek koktajlowego pomidorka, szczypiorek, starty ser. Ja zrobiłem wersję niemal podstawową - jedynie z dobrym włoskim serem. Z czego są foremki dowiecie się w przepisie. A gdyby

zadanie-gotowanie
jajka zapiekane w szynce 121

jajka 4 plasterki szynki 1 pieczarka oliwa z oliwek czosnek zioła prowansalskie sól, pieprz szczypiorek, narka pietruszki wykonanie: Pieczarkę drobno kroimy i podsmażamy. 4 kokilki lub foremki na muffiny smarujemy oliwą z oliwek. W każdej foremce umieszczamy po jednym plasterku szynki tak aby przykrywała całą powierzchnię foremki, tworząc po upieczeniu miseczkę. Do środka każdej wkładamy cząstki pieczarki, przeciśnięty przez praskę

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasto - przepis podstawowy 191

proszek do pieczenia a następnie szybko wyrobić ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 60 min. Ciasto wytrawne: Kruche ciasto nr 8 (z przepisu Muffiny Nadziewane Mięsem ) Składniki: 200 g masła wyjętego z lodówki około 15 minut przed wykonaniem ciasta 250g mąki pszennej ½ szklanki kwaśnej śmietany Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać masło i rozetrzeć

Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania