muffin - 5491 przepisów (strona:240/367)

Babeczki kwiatki jabłkowo gruszkowe. 76

kroimy w drobną kostke. Wrzucamy na patelnie, wsypujemy cukier i wlewamy wode. Smażymy aż owoce będą się rozpadac. Jeśli nam się przypalają wtedy podlewamy odrobiną wody. Formę na muffiny (12 sztuk) dokładnie natłuścić aby ciasto nam nie przywierało. Ciasto wyjąc z lodówki , rozwałkować na grubość około 3mm. i szklanką wykrawać koła. Kołem wylepić dokładnie dołek muffinki. Płatki wykrawamy małym kieliszkiem

Radość kipiąca uśmiechem.
Bułeczki Parker House Rolls 155

Następnie rozwałkować na kształt kwadratu o boku około 30cm. Posmarować stopionym masłem. Pokroić na 9 kawałków. Zwinąć i ułożyć w natłuszczone i wyspane bułką tartą wgłębienia w foremce do muffinów.  Odstawić na 30 minut.  Następnie piec około 15-20 minut w temp. 180st. Ostudzić na kratce

Z miłości do słodkości
Puszyste ciasto z jabłkami 117

stopni i pieczemy 30 minut. Podajemy jako deser na ciepło lub na zimno.  O dobroczynnej mocy jabłek można przeczytać w przepisach na inne desery z tymi owocami: Gryczane muffiny z jabłkami i cynamonem Lekka szarlotka Gryka Cake W księgarniach można już kupić wznowienie książki Doroty Świątkowskiej "Moje wypieki. Wielki Powrót

My Chcemy Jeść
Roze z jablka w ciescie francuskim 125

miejsca. Od dołu, tam gdzie ciasto jest posmarowane składamy je na pół, a następnie delikatnie rolujemy, uważając, aby plasterki jabłka nie wypadły.  Zwinięte róże wkładamy do foremek na muffiny, przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni bez termoobiegu. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 8-10 minut, uważając, aby jabłka się nie przypaliły. Ciasta studzimy na kratce

Kulinarne przygody Gatity
Pralinki a`la Fererro 1770

mlecznej), w której obtoczyłam mocno schłodzone kulki. Kulki ponownie odkładałam na papier do pieczenia i wstawiłam do całkowitego zastygnięcia. Zastygnięte pralinki powkładałam w małe papilotki do muffinów firmy  Tescoma . SMACZNEGO  życzy  BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Mini serniczki 128

Serek, cukier i jajka dokładnie miksujemy. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mlekiem i dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy aromat pomarańczowy. Masę przelewamy do silikonowych foremek na muffiny. Z przepisu wychodzi 16 serniczków. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 150st. Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową

Gotowanie moimi oczami
Czekoladowe muffinki z dżemem wiśniowym 138

szkl jajka, 2 szt dżem wiśniowy, 12 łyżeczek Przygotowanie W osobnych naczyniach mieszamy składniki suche i mokre. Do składników suchych wlewamy składniki mokre i dokładnie mieszamy. Do foremek na muffiny wlewamy po jednej łyżce ciasta, na to po jednej łyżeczce dżemu i na wierzch kolejną łyżkę ciasta. Papilotki wypełniamy do 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180st przez około

Gotowanie moimi oczami
Pralinki Czekoladowe 203

obtoczyć w posiekanych orzechach, kokosie lub w ogóle pominąć posypkę. Kulki ponownie odkładałam na papier do pieczenia i wstawiłam do całkowitego zastygnięcia. Zastygnięte pralinki powkładałam w małe papilotki do muffinów firmy Tescoma . SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
PĄCZKI PIECZONE 184

wyrzutów, że jemy tłuste i kaloryczne. Nie wymagają wiele pracy, ponieważ odchodzi czas na ich smażenie. Naprawdę polecam. Z przepisu wyszło około 40 puszystych pączków. Użyłam papilotek jak do muffinów o średnicy 5 cm. Składniki: 100 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 6 jajek 740 g mąki pszennej (do wypieków drożdżowych lub tortowej) plus 2 łyżki do rozczynu

potrawyregionalne
Muffiny z musli i gruszką 155

Przepyszne muffiny o pięknym aromacie przypraw i bogactwem suszonych owoców i orzechów Składniki • 5 łyżek musli 50 % bakalii • 1 jogurt gruszkowy 150 ml • 1/2 szklanki kefiru • 100 g masła • 2 łyżki miodu • 5 łyżek cukru • 1 łyżeczka cukru waniliowego • 2 jajka • szczypta kardamonu • 1/2 łyżeczki cynamonu • 2 szklanki mąki • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej • 1-2 gruszki  Sposób przygotowania

W królestwie smaków Beaty
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 186

Znacie to uczucie gdy budzicie się rano z wielką ochotą na konkretne danie? Mnie często budzą ciasta... były już muffiny, brownie a teraz przyszedł do mnie z samego rana sernik... ale nie żaden wymyślny...to musiał być klasyk... z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami Składniki na formę o średnicy ok 27 cm: Ciasto: kostka masła 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka

sierotka maRysia w kuchni
Czekoladowe ciasto z malinami 164

soli pół szklanki oleju szklanka mleka (może być sojowe, ryżowe, kozie) 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 garście malin Do dzieła!!! Ciasto robimy jak ciasto na muffiny czyli w misce łączymy składniki suche które dokładnie mieszamy. Dodajemy do nich składniki płynne - całość dokładnie mieszamy ale nie ubijamy. Gdy ciasto będzie gładkie wsypujemy garść malin - mieszamy. Całość wylewamy

sierotka maRysia w kuchni
Piknik Smakoszy – spotkanie blogerów nr II 169

kilka fotek z naszego spotkania: Burgery z ciecierzycy od http://www.pasjasmaku.com/   Gosia z http://jedzismakuj.blogspot.com/ udzielająca wywiadu   Smakołyki od Marty z http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/   Genialne muffiny Magdy z http://www.messybeauty.pl/   Napoje od Daj gryza   Karina z http://ekscentrycznyparowar.blogspot.com/   Agnieszka z bloga http://studniamiodu.blogspot.com/ uraczyła nas degustacją przepysznych tureckich słodyczy

sierotka maRysia w kuchni
NAJLEPSZE MUFFINKI - DYNIOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ 187

wątpienia to najlepsze muffiny jakie jedliśmy, pyszne, aromatyczne, baaardzo wilgotne, super zdrowe i meeega smakujące. Moje Dzieci są nimi zauroczone i chyba nie tylko moje, i nie tylko one, bo my również. Gdy mamy gotowe puree z dyni, są błyskawiczne do przygotowania. Puree warto przygotować sobie od razu więcej i przechowywać w lodówce lub nawet zawekować. Ja upiekłam sobie wcześniej

Smaczne Zdrowe
Cafe HECA w Lublinie 147

przygotowała w swej ofercie romaite herbaty, świeży sok z pomarańczy czy po prostu wodę mineralną.   A czym byłaby kawiarnia bez czegoś do jedzenia. W Hecy można spróbować croissanty, muffiny, tarty i przeróżne ciasta, ciasteczka (w tym moje ulubione ciastko czekoladowe z migdałami). Przyzwoite ceny zachęcają do powrotu do kawiarni aby delektować się pyszną kawą i jednocześnie porozmawiać z bardzo

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania