suchymi składnikami do dokładnego połączenia się. Formę do muffinek wykładamy papilotami lub dokładnie smarujemy masłem aby ciasto nie przywarło. Do jednego otworu wkładamy tylko 1 łyżkę masy. Muffiny mają być niższe nisz standardowe. Pieczemy około 20 min. w 180C. Masa cukrowa; 15 dag masła 30 dag cukru pudru kilka kropel soku z cytryny odrobina barwnika zielonego w proszku
Radość kipiąca uśmiechem.Moja skromna propozycja na imprezę lub szybką przekąskę :) Na pewno każdy z Was jadł już w życiu muffiny w wersji słodkie, ale czy ktoś próbował takich w wersji wytrawnej? :) Ja się na takie skusiłam i tak powstały muffinki z dodatkiem kabanosów, sera i oliwek :) Od Was też zależy, czy będą mocno przyprawione czy mniej :) Bazowałam na tym przepisie ( klik ) Składniki
My simple kitchenaromatu kilka kropli 2 łyżki karobu Kaszę ugotować na sypko, daktyle i rodzynki namoczyć we wrzątku, wszystkie składniki wrzucić do malaksera, zmielić na jednolitą masę. Przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Wstawić do nagrzanego do 150 st. piekarnika. Piec około 30-40 min. Wyjąć ostudzić na kratce, przełożyć do lodówki na 3-4 godziny, podawać. * robiłam też wersję inną
moj przepis naCiasto z dodatkiem warzyw nie dziwi już nikogo, na blogu jest kilka wypieków z ich dodatkiem. Były bardzo smaczne muffiny z cukinią, było brownie również z tym dodatkiem a tym razem na blogu pojawia się przepis na wegańskie ciasto marchewkowe, które jest przepyszne. Dla urozmaicenia smaku postanowiłam przełożyć je konfiturą figową i udekorować (to już w wersji niewegańskiej) polewą
Mango PapajaBrownie ... Zapewne swojego czasu każdemu wyszło ... uszami ... :) Fala przepisów na to amerykańskie ciasto zalała Internet, podobnie jak muffiny. Postanowiłam zatem zrobić dekonstrukcję tego przepisu i "spolszczyć" go dodatkowo. :) Na czym to polega? A na tym, iż moje brownie nie jest zakalcowate, ale nadal z gatunku tych "mokrych." Bardziej przypomina polskiego murzynka - większość z Was zna to ciasto
Garniec Magaliemrożonych malin z zeszłego roku. Miałam wielką ochotę na muffinki, więc postanowiłam je ozdobić czapą z bitej śmietany i musu z malin. Wyszły rewelacyjne. Dawno nie jadłam tak pysznych muffinów. Włożone do ozdobnych papilotek i ładnie udekorowane miętą będą wspaniałym prezentem, np. na Dzień Matki lub na Urodziny. Wypróbujcie koniecznie :) Babeczki: 1,5 szkl mąki pszennej 2/3 szkl cukru brązowego
Smakołyki Asikroimy w drobną kostke. Wrzucamy na patelnie, wsypujemy cukier i wlewamy wode. Smażymy aż owoce będą się rozpadac. Jeśli nam się przypalają wtedy podlewamy odrobiną wody. Formę na muffiny (12 sztuk) dokładnie natłuścić aby ciasto nam nie przywierało. Ciasto wyjąc z lodówki , rozwałkować na grubość około 3mm. i szklanką wykrawać koła. Kołem wylepić dokładnie dołek muffinki. Płatki wykrawamy małym kieliszkiem
Radość kipiąca uśmiechem.Następnie rozwałkować na kształt kwadratu o boku około 30cm. Posmarować stopionym masłem. Pokroić na 9 kawałków. Zwinąć i ułożyć w natłuszczone i wyspane bułką tartą wgłębienia w foremce do muffinów. Odstawić na 30 minut. Następnie piec około 15-20 minut w temp. 180st. Ostudzić na kratce
Z miłości do słodkościstopni i pieczemy 30 minut. Podajemy jako deser na ciepło lub na zimno. O dobroczynnej mocy jabłek można przeczytać w przepisach na inne desery z tymi owocami: Gryczane muffiny z jabłkami i cynamonem Lekka szarlotka Gryka Cake W księgarniach można już kupić wznowienie książki Doroty Świątkowskiej "Moje wypieki. Wielki Powrót
My Chcemy Jeśćmiejsca. Od dołu, tam gdzie ciasto jest posmarowane składamy je na pół, a następnie delikatnie rolujemy, uważając, aby plasterki jabłka nie wypadły. Zwinięte róże wkładamy do foremek na muffiny, przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni bez termoobiegu. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 8-10 minut, uważając, aby jabłka się nie przypaliły. Ciasta studzimy na kratce
Kulinarne przygody Gatitymlecznej), w której obtoczyłam mocno schłodzone kulki. Kulki ponownie odkładałam na papier do pieczenia i wstawiłam do całkowitego zastygnięcia. Zastygnięte pralinki powkładałam w małe papilotki do muffinów firmy Tescoma . SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeSerek, cukier i jajka dokładnie miksujemy. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mlekiem i dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy aromat pomarańczowy. Masę przelewamy do silikonowych foremek na muffiny. Z przepisu wychodzi 16 serniczków. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 150st. Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową
Gotowanie moimi oczamiszkl jajka, 2 szt dżem wiśniowy, 12 łyżeczek Przygotowanie W osobnych naczyniach mieszamy składniki suche i mokre. Do składników suchych wlewamy składniki mokre i dokładnie mieszamy. Do foremek na muffiny wlewamy po jednej łyżce ciasta, na to po jednej łyżeczce dżemu i na wierzch kolejną łyżkę ciasta. Papilotki wypełniamy do 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180st przez około
Gotowanie moimi oczamiobtoczyć w posiekanych orzechach, kokosie lub w ogóle pominąć posypkę. Kulki ponownie odkładałam na papier do pieczenia i wstawiłam do całkowitego zastygnięcia. Zastygnięte pralinki powkładałam w małe papilotki do muffinów firmy Tescoma . SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujewyrzutów, że jemy tłuste i kaloryczne. Nie wymagają wiele pracy, ponieważ odchodzi czas na ich smażenie. Naprawdę polecam. Z przepisu wyszło około 40 puszystych pączków. Użyłam papilotek jak do muffinów o średnicy 5 cm. Składniki: 100 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 6 jajek 740 g mąki pszennej (do wypieków drożdżowych lub tortowej) plus 2 łyżki do rozczynu
potrawyregionalne