muffin - 5491 przepisów (strona:238/367)

muffinki czekoladowe z bitą śmietaną i wisienką 138

składniki: 250 g mąki 100 g cukru 100 g masła 150 ml mleka 2 jajka 50 g czekolady deserowej, posiekanej 2 łyżki kakao 1 i 1/2

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki z czekoladową czapeczką 156

pianę , a następnie powoli dodawać cukier cały czas ubijając. Do żółtek dodać pianę z białek , mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę na muffiny (12 gniazd) wyłożyć papilotkami. Każdą napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w 200 stopniach C około 15 minut. Po upieczeniu wystudzić. Polewa 100 g czekolady 3 łyżki mleka Czekoladę rozpuścić

O kuchni z uczuciem
Brownie recipe that I love and so will your loved one 215

puree and let in drip into the hole, otherwise sauce will splatter all over the cake and ruin its look) . Place each cake in a separate, paper muffin liner and package in a nice confectionery style box. Enjoy with your loved one. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony

Food Polka
Muffiny jabłkowe 94

składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4. Foremki silikonowe napełniamy ciastem do ¾ wysokości foremki i posypujemy rozdrobnionymi orzechami włoskimi. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 25 minut. Muffiny są bogate w:  - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - wielonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z orzechów), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pączki pieczone z polewą czekoladową 104

jeszcze raz na pół i tak do uzyskanie 16 części. Każdą część rozpłaszczyć dłonią na okrągły placek i nałożyć łyżeczkę marmolady. Dokładnie zlepić brzegi i ułożyć w papilotkach od muffin łączeniem do dołu. Postępować tak z każdym kawałkiem ciasta.  Papilotki ułożyć na blasze od piekarnika. Pączki posmarować białkiem i zostawić w ciepłym miejscu na 20 minut. Blachę wkładamy

Ewusiowe Smaki
Pieczone pączki z granatem i polewą pomarańczowo-buraczaną. 115

delikatne i wręcz rozpływa się w ustach. Powinno się je piec w specjalnej formie na donaty, ale jeśli tak jak ja nie posiadacie, użyjcie po prostu zwykłej foremki na muffiny. Masa jest dość rzadka, dlatego bez foremki się nie obejdzie. Jeśli chodzi o czas przygotowania, to robi się je ultraszybko, pod warunkiem posiadania blendera. Jeśli go nie macie, można połączyć

Powiedz dietom nie
Muffinki z pistacjami 169

drugich oraz gruszkę pokrojoną w małą kostkę oraz  posiekane pistacje (kilka zostawiam do dekoracji). Mieszamy łyżką tylko do momentu połączenia składników. Przekładamy do formy na muffiny wypełnionej papilotkami i pieczemy około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.  Muffinki możemy oblać polewą czekoladową. Wtedy będą jeszcze smaczniejsze. W międzyczasie, kiedy muffinki

Simple Dish
Czekoladowe mini serniczki z wiśniami 176

topionym masłem. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Ser, jaja, cukier, kakao oraz ekstrakt waniliowy łączymy przy pomocy trzepaczki. Dodajemy posiekaną czekoladę i wiśnie. Delikatnie mieszamy. Formę do muffinów wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po dwie łyżeczki masy herbatnikowej i delikatnie ugniatamy łyżeczką. Na herbatnikową masę nakładamy masę czekoladowo- serową, tak aby sięgała do 4/5 foremek. Na wierzch kładziemy

DefinicjaSmaku
Pączki czwartkowe z kremem jajecznym (portugalskim) 177

kilka dni tłusty czwartek, więc wiadomo... pączki. Polecam tym razem pączki z jajecznym kremem portugalskim, kremem którym napełnia się słynne portugalskie muffiny- Pastel de nata. Palce lizać. A do tego, że żółtka są zdrowe, zdrowsze od dżemu równie słodkiego, nie trzeba zbytnio przekonywać. SKŁADNIKI na ciasto: 2 x 7 g drożdży instant 75 g cukru 125 ml letniego mleka

Sztuka gotowania w/g Samiry
muffiny rafaello (bez pieczenia) 118

czwartku mój plan dnia przepełniony jest nauką, a moje szare komórki nie zaznają spokoju. Dlatego, aby wynagrodzić im (w tym sobie) ciężką pracę, serwuję na śniadanie, przepyszne i urocze MUFFINY RAFAELLO Dopiero dzisiaj odkryłam magiczną moc zamrożonego banana- który jest jednym ze składników dolnej części muffinek. Skąd pomysł na mrożenie banana? Kupiłam go kilka dni temu, w stanie, który zapewniał

healthy dreams
Pączki pieczone 240

cukru 3/4 łyżeczki soli 3 jajka 170 g masła lub margaryny - miękkiej jajko do posmarowania miękkiej marmolady o smaku, dżemu , według uznania papilotki (jak do muffinów) o średnicy 5 cm dno Wykonanie: Z drożdży zrobić rozczyn - wymieszać ciepłe mleko, pokruszone drożdże, 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżkę mąki, odstawić do wyrośnięcia na 10 minut

Piekę, bo lubię
Ślimaczki z jabłkami i orzechami. 108

skórkę cytrynową. Doprawić cynamonem i cukrem. Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości około pół cm. i na całej powierzchni rozprowadzić nadzienie. Następnie zrolować dość ciasny rulon. Foremkę na muffiny wysmarować masłem. Rulon pokroić na plastry grubości około 4 cm. każdy włożyć do dołka foremki. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 25- 30 min. w 180C. aż lekko zbrązowieją. Należy

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny malinowo- kokosowe 131

wysokości foremki. 5.        Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 25 minut. 6.        Muffinki posypujemy cukrem pudrem.   Muffiny są bogate w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - witaminę C (pochodzącą z malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kakaowe muffiny z ricottą i borówkami 131

Dzisiaj na słodko. W dodatku ekspresowo. Muffiny można przygotować z mrożonymi borówkami, jeśli oczywiście macie jeszcze w zamrażalniku owoce. Składniki: 250 g borówek amerykańskich 2 jajka 80 ml oleju 250 g sera ricotta 300 g mąki pszennej 50 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól 150 g cukru (w tym 2 łyżeczki cukru z wanilią) Piekarnik rozgrzać do temperatury

Czerwień i błękit
Muffinki z jagodami 225

jagodowy niestety za nami, ale w znacznej ilości sklepów nadal możemy dostać te pyszne owoce. Kiedy na zewnątrz zimno i ponuro chętnie sięgamy po słodycze. Dzisiaj chciałam Wam zaproponować muffiny z jagodami. Wróćmy chociaż w ten sposób do lata!;-) Składniki: 40dag mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju jajko

Kuchnia Pełna Pasji

Proponowane wyszukiwania