urlop, tu coś tam:) W każdym razie można oficjalnie ogłosić wyniki konkursu. Nagrodzone przepisy to: Makaronopita z bloga Kulinarne Wariacje Makaronowe muffiny ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serem z bloga Z pamiętnika piekarnika Makaronowo - serowy torcik z musem truskawkowymz bloga TakToTu - moje kulinarne coś Wszyscy otrzymali nagrodę od sponsora CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o. o. w postaci takiej
Kryzysowa Książka Kucharskazimową lemoniadę lub dodać do herbaty. Gdy galaretka będzie już zimna, ale wciąż płynna (to ważne) połączyć ją z limoncello lub innym alkoholem. Skórki cytryn ułożyć w formie do muffinów (nie jest to konieczne, ale będą bardziej stabilne i łatwiej je przenieść do lodówki). Do środka wlać galaretkę z alkoholem. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia - ok. 30 minut
Pełny talerzpulled pork, to potrawy, które są bardzo lubiane przez gości. Więcej pomysłów na potrawy sylwestrowe i karnawałowe znajdziecie tutaj . Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Babka ziemniaczana Chipsy z jarmużu Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Pasta słonecznikowa
Codziennik KuchennySernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym kremem Napoleonka na kruchym spodzie Sernik czarno-biały Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Chrust czyli faworki Pączki z pomarańczową konfiturą Pączki serowe Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle
Kulinarne przygody Gatityrazu się zabierajcie. Szybko kilka składników przygotujcie robotem je zmiksujcie, do foremek ciasto dajcie i za robienie kawy się zabierajcie. Chwilę poplotkujcie i już z piekarnika muffiny wyjmujcie. Taka babeczka kokosowa sprawi, że słodsza będzie Wasza rozmowa 😃 🙌 💑 Składniki: 3 jaka, 8 łyżek cukru białego, 50 ml oleju z dodatkiem oleju z pestek dyni, 100 g wiórek
Moniki Smakołykimąż. Albo sięga się po słodycze, batoniki itp. Ja unikam słodyczy i mogę się skusić co najwyżej na 2 kostki gorzkiej czekolady, ale w końcu wymyśliłam idealną przekąskę. Wytrawne muffiny! Dziś zrobiłam o smaku pizzy, ale w planach już mam szpinakowe. Przepis banalnie prosty - wystarcza na 6 muffinek. Składniki suche: 100 g mąki gryczanej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki oregano
Mama z Motylemresztę ciasta do muffinek, tak aby ciasto było do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w temp. 170 stopni C ( po 5 minutach pieczenia włączyć termoobieg na 5 minut, aby muffiny wyrosły
Receptura smakuszklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli (w wersji dla dzieci użyj tylko ½ łyżeczki soli) Wykonanie MUFFINKI Z ORZECHAMI Przygotuj sobie foremkę na muffiny i papilotki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Obierz marchewki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pomarańczę sparz wrzątkiem i zetrzyj z niej skórkę (może być na tarce z małymi oczkami
Eat me! Fit me!piernikową. Babka piernikowa to ciasto, które możemy przygotować nawet na ostatnią chwilę, gdyż robi się ją bardzo prosto. Wystarczy składniki suche wymieszać z mokrymi – zupełnie tak jak na muffiny. Babka jest wilgotna od powideł i smakiem wprowadza w świąteczny nastrój. Ja uwielbiam korzenne smaki, dlatego wypieki z przyprawą do piernika przygotowuję przez cały rok. Można do niej użyć dowolnej
Poezja smakuparmezanem i migdałami, a następnie rozkoszuj się obłędnie kremowym, marchewkowym tagliatelle. Polecam też : ♥ Pierś kaczki na smażonej marchewce z sosem malinowym i karmelizowanymi orzeszkami – w skrócie Kaczka Dziwaczka ♥ Muffiny marchewkowe z orzechami włoskimi i polewą jogurtowo-czekoladową
Eat me! Fit me!składniki masy serowej. Blenderem miksujemy aż masa będzie gładka. (dzięki blenderowi ser nie musi być wcześniej mielony, jeśli używamy miksera należy wcześniej ser zemleć 3 razy) Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej wkładamy po łyżce masy makowej a na nią wykładamy masę serową i tak do wykorzystania składników. Foremkę wstawiamy do piekarnika na około
Radość kipiąca uśmiechem.francuskiego czy z ciasta kruchego. Składamy po przekątnej i sklejamy brzegi. Pieczemy (oba rodzaje ciast) po 20 minut. Francuskie w 210 stopniach, kruche w 180 stopniach. I gotowe! 10. Muffiny z bakaliami zamiast keksa Nie wiem, czy to dobry pomysł - taka zamiana, ale postaram się Was przekonać. Po pierwsze. O ile przygotowanie ciasta na keks wyniesie do 30 minut
dobra gospodyni dom wesołym czyniBabeczki niezwykle świąteczne wykonałam je na Charytatywny cel (robiłam z 2,5 porcji:). Chciałam żeby było zarazem prosto, smacznie i efektownie. Cel myślę został osiągnięty, a muffiny w smaku delikatne za sprawą głównie śmietanki przy czym baardzo syte. Zapraszam... Skala smaku 10/10-do śmietany można dodać śmietan fiksu lub śnieżki Przepis "Moje wypieki" trochę zmodyfikowany Składniki na 28 babeczek
Kubki smakuorkiszowej i kurczaka z sosem pieczarkowym. Na kolację burgery jaglano-buraczane albo jajecznica ze szpinakiem i grillowaną polentą. Są też desery – granola gryczana z orzechami i sokiem pomarańczowym, muffiny gryczano-amarantusowe z żurawiną czy lody czekoladowo-wiśniowe z kaszą manną. Szaleństwo! Kupcie sobie tutaj
GRUBY WAŁEKśrednich obrotach do połączenia składników. 4. Do maślanej masy dodać mąkę, bakalie, skórki, oba świeże soki, rum i wymieszać dokładnie łyżką lub szpatułką. Ciasto przełożyć do formy na muffiny, nakładając do każdej foremki do pełna (będzie 12 mini keksów; ciasto bardzo mało rośnie, więc proszę się nie martwić, że w foremce jest za dużo ciasta). Na każdym ciastku z wierzchu
Mała Cukierenka