muffin - 5491 przepisów (strona:221/367)

Proteinowe muffiny 184

razem z kaszą) 50g chudego twarogu opcjonalnie kilka sztuk borówek  Sposób przygotowania: Blendujemy ze sobą wszystkie składniki (poza borówkami) na jednolitą masę przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffiny (jeśli dodajemy borówki to upychamy je do środka masy;)) pieczemy w temp. 180 stopni przez około 15-20 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady 1200

szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 3 kopiaste łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szkl. mleka 1/2 szkl. oleju jajko 100 g czekolady gorzkiej Formę a muffiny wyłożyć papilotkami. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Czekoladę pokroić na kawałeczki. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier, kakao i proszek do pieczenia, wymieszać.  Zrobić wgłębienie i wlać w nie mleko

wyzwania kuchenne
MUFFINY Z CUKINIĄ, FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 96

przyjemniejszego jak jedzenie na łonie natury, a wraz z nastaniem lata okazji ku temu na pewno nie zabraknie. Moja propozycja na piknik to muffiny w wersji wytrawnej, z fetą, cukinią i suszonymi pomidorami. Są proste i szybkie w przygotowaniu, więc możecie je upiec przed udaniem się na piknik i zabrać jeszcze ciepłe, lub przygotować je wcześniej i podać na zimno

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Muffiny z brzoskwiniami 108

wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180-190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Muffiny opcjonalnie posypać cukrem pudrem lub udekorować według uznania

Di gotuje
CYNAMONOWO-ORZECHOWO-GRYCZANY PLACEK Z BORÓWKAMI 167

Wszystkie składniki oprócz borówek do miski i mieszamy, dolewając wody do uzyskania średnio płynnej masy 2. Przelewamy masę do formy ( u mnie sylikonowa tarta, możecie dać kokilki, na muffiny, pamiętając o wysmarowaniu tłuszczem w zależności o naczynia) 3. Wrzucamy połowę lub całość borówek do ciasta i do piekarnika na 15 min 180 stopni. Makro: 479,8 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
ŻYTNIE BABECZKI Z MALINOWYM MUSEM 154

jajo 🔸 woda 🔸 150 g malin 🔸 100 g twarogu 🔸 15 g wiórków kokosowych Przygotowanie: 1 Mąkę i jajo wymieszać, dodawać stopniowo wody aby powstała lejąca masa. Przelać w formy do muffinów, w środek wsadzić malinkę i piec 20 min 180 stopni 2. Twaróg z wiórkami i resztą malin zblendować i podawać z babeczkami  :) Możecie oczywiście użyć innych owoców

Zdrowie i pysznie na talerzu
JOGURTOWE MUFFINKI TRUSKAWKOWE Z KRUSZONKĄ 133

Będą powtarzać do znudzenia: uwielbiam kruszonkę! Na ciastach drożdżowych, ciastach kruchych, zapiekanych owocach zwanych crumble albo na pysznych słodkich muffinach. Dziś mam dla Was przepis właśnie na te ostatnie! Pyszne, delikatne muffinki jogurtowe wypełnione truskawkami i obficie posypane kruszonką są fantastycznym pomysłem na wiosenno-letni deser. Koniecznie zróbcie! Są genialne! Niesamowicie delikatne i rozpływające się w ustach! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Muffinki z truskawkami + film 155

mieszamy do połączenia się składników (niezbyt dokładnie). Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 1/3 wysokości a następnie w każdą muffinkę wciskamy po kilka sztuk plasterków truskawek. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.   Artykuł Muffinki z truskawkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Muffinki kukurydziane z czarna porzeczką 157

mąki kukurydzinej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 170 g cukru  czarna porzeczka 3 łyżeczki cukru do posypania Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Formę na muffiny wykładamy 12 papilotkami. Owoce jeśli świeże musimy opłukać i wysuszyć, ja użyłam własnych mrożonych. Nie rozmrażamy. Masło rozpuszczamy w garnuszku, studzimy i przelewamy do miski, dodajemy jajka oraz mleko. Ubijamy

Życie zaczyna się w kuchni
Muffiny z maślanką, kurkumą i nektarynkami 107

straganach już pojawiły się sezonowe owoce i warzywa. Bardzo lubię owoce, które zastępują mi słodycze. W swoich posiłkach kombinuję na wszelkie sposoby, aby je wykorzystać. Przygotowałam szybkie i smaczne muffiny z nektarynkami, maślanką i dodatkiem kurkumy, która świetnie podkreśla barwę produkty. Składniki: 2 jaja 3/4 szklanki cukru trzcinowego 5 łyżek oleju 2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku

Truskawkowa Fiesta
BABECZKI ZE SNICKERSAMI I TRUSKAWKAMI, MISS BABECZKI 169

Dzięki połączeniu kremówki z mascarpone, masa śmietanowa nam nie spłynie. Do rękawa cukierniczego przekładamy masę śmietanową i dekorujemy przestudzone babeczki. Na każdej układamy kawałki snickersa i pokrojonych truskawek. Nasze muffiny dodatkowo polałyśmy także stopioną czekoladą. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Cytrynowe muffinki z borówkami 110

piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 5) Przygotować lukier: cukier puder dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny. W razie potrzeby dosypać cukru pudru lub dolać soku. 6) Upieczone i wystudzone muffiny dekorujemy przygotowanym lukrem

Fitsweet.me
Gniazdka ze szpinakiem i jajkiem 150

wodę. Dobrze doprawić solą, pieprzem i gałką. Zestawić z ognia, dodać ricottę. Dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Ciasto francuskie pokroić na 6 prostokątów. Ciastem wylepić foremki na duże muffiny formując gniazdko. Do każdego gniazdka nałożyć szpinak, wyszło po ok 1 łyżce na każde gniazdko. Na wierzch wbić jajko i posypać suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Wstawić do piekarnika

Monia miesza i gotuje
Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną 116

bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno, a następnie podzielić na dwie części. Do jednej z nich wmieszać odpowiednią ilość różowego barwnika. Całość naprzemiennie przełożyć do worka cukierniczego. Muffiny udekorować bitą śmietaną oraz innymi ozdobami. (Ja użyłam produktów z  mojej ulubionej Cukieterii, m.in. czekoladowego twistera , kolorowego maczku i cukrowych oczek

Di gotuje
Proste ciasto cytrynowe – bez miksera 1451

się niespodziewani goście. Ciasto piekę w standardowej keksówce, ale sprawdzi się również forma na babkę (czas pieczenia może wówczas ulec zmianie). Z kolei z połowy porcji możecie upiec Cytrynowe Muffiny :) Ciasto cytrynowe posypuję cukrem pudrem, ale również będzie pyszne z cytrynowym lukrem (przepis znajdziecie tutaj ) lub bitą śmietaną. Polecam! The post Proste ciasto cytrynowe – bez miksera appeared first

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania