muffin - 5491 przepisów (strona:215/367)

Gruszki pieczone w miodzie 211

idealny zwłaszcza do deserów. Musicie spróbować, tym bardziej że marka ogłosiła właśnie KONKURS . Zapraszam do innych moich przepisów na desery: – przepis na chałwę – ciastka brownie – jogurtowe muffiny z borówkami – ciasteczka migdałowe – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – wafle z kajmakiem – creme brulee GRUSZKI PIECZONE W MIODZIE Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Serniczki bez pieczenia 108

Serniczki wstawić na 12 godzin do lodówki, aby całkowicie zastygły. Po zastygnięciu wyjąć z foremek i udekorować malinową i waniliową masą cukierniczą, zakładając końcówkę do dekorowania. Zobacz również:  muffiny z serem

Kuchcik gotuje
MUFFINY Z MALINĄ I KREMEM NA BAZIE BEZY SZWAJCARSKIEJ 157

Często zostają mi białka. Zazwyczaj je zamrażam, ale tym razem postanowiłam skorzystać z sezonu malinowego i upiec muffiny udekorowane delikatnym kremem na bazie bezy szwajcarskiej (swiss meringue buttercream) zwieńczone maliną i miętą. Przepis na krem bezowy pochodzi ze strony moje wypieki. I to właśnie na tym przepisie zawsze się wzoruję. Autorką oryginalnego przepisu jest Marthy Stewart , tłumaczenie Pani Dorota . Babeczki

Słodki Zakątek
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku (Le ricette più popolari del 2017) 309

vostri sogni potranno presto avverarsi!!!  **** Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) **** Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) **** Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche al forno) **** Domowe czekoladki

La grande e la piccola cuoca
Muffinki czekoladowe – bez miksera 167

Proste muffinki czekoladowe na prawdziwej czekoladzie, oblane mleczną czekoladą i posypane chrupiącymi kawałkami surowego kakao. Pyszne, wilgotne, rozpływające się w ustach. Przepis na muffiny bez miksera . The post Muffinki czekoladowe – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Keks 166

masz ochoty wejść do wanny z włączonym tosterem. 2018 rok zyska najbardziej wkurzoną kucharkę świata! Do tej pory wychodzą mi ciasta ucierane, ciasta typu „wrzucić i zamieszać” oraz muffiny, bo te też jakoś akrobacji artystycznych nie wymagają. Jednym z takich ciast jest keks. W większości domów piecze się go na Boże Narodzenie, ale u mnie Pan Keks wjeżdża na noworoczny

ladykitchen
Muffinki pomarańczowe 163

zmiksować. Następnie dodać sok i skórkę z pomarańczy i krótko zmiksować. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości, po czym włożyć do piekarnika i piec 30 minut. Upieczone muffiny wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Chcę Wam zaproponować również krótki film, dzięki któremu dowiecie się jak zmiksować ciasto bez bałaganu. #beko   #ciastojakzobrazka

Passions hobbies life
20 wytrawnych przekąsek na imprezę. Sylwester i Karnawał. 195

sosem czosnkowym Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Mini pizza w trzech smakach Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Paszteciki z brązową soczewicą Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Smalec z wędzonego boczku

Codziennik Kuchenny
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 281

Sernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym kremem Napoleonka na kruchym spodzie Sernik czarno-biały Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Chrust czyli faworki Pączki z pomarańczową konfiturą Pączki serowe Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowe babeczki z makiem i polewą z białej czekolady 120

zwijać dosyć ciasne ruloniki. Wyjdzie nam 12 ruloników o długości 10 cm  (fot.4) . Następnie każdy z tych ruloników pociąć na 3 równie części  (fot.5) . Przygotować formę na muffiny. Wysmarować ją masłem i oprószyć mąką. Do każdego z zagłębień w formie układać po 3 wcześniej przygotowane ruloniki z masą makową  (fot.6) . Formę przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym

Świat Ciasta
CIASTKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MASŁEM ORZECHOWYM, NUTELLĄ I BANANEM 557

układamy banana pokrojonego w cienkie plasterki ( najlepiej skropić go sokiem z cytryny aby nie sczerniał) i zwijamy jak roladę, następnie kroimy na grube plastry które umieszczamy w foremce na muffiny wcześniej wysmarowanej masłem pieczemy na złoty kolor   około 15 minut w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie
MUFFINY DYNIOWE 113

Muffiny są puchate i wilgotne, i   jak zwykle bardzo szybkie w wykonaniu. Propozycja nie tylko na Halloween, choć w takiej odsłonie dziś je proponuję :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority

Słodkie zapomnienie
BABECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 171

wszystko miksujemy lub mieszamy ( ciasto jest klejące) po 2-3 minutach dodajemy roztopione masło i dalej   wyrabiamy około 5 minut ciasto dalej będzie klejące ale sprężyste formę na muffiny smarujemy masłem i wysypujemy mąkę , do tak przygotowanej formy wkładamy po   dużej łyżce ciasta w które wtykamy rabarbar, przykrywamy i odstawiamy na 20-30 minut aż lekko wrosną kiedy

Słodkie zapomnienie
MUFFINY PIERNIKOWE Z POWIDŁAMI 165

ciastem ,dodajemy łyżkę powideł i przykrywamy je łyżką ciasta pieczemy 20-25 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180°C ( ja piekłam w dużych foremkach dlatego piekłam muffiny jakieś 8-10 minut dłużej). Źródło: http://www.uwielbiamgotowac.com/2015/12/muffinki-piernikowe-z-marmolada.html Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Słodkie zapomnienie
MUFFINY KAKAOWE Z KREMEM ORZECHOWYM 145

mokre oraz posiekane orzechy, mieszamy ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami do ¾ ich wysokości pieczemy około 20-25 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 200ºC gotowe   muffiny studzimy i dopiero zimne dekorujemy kremem śmietanowo-orzechowym. Źródło: Gazeta Skarb, marzec

Słodkie zapomnienie

Proponowane wyszukiwania