muffin - 5491 przepisów (strona:208/367)

Makaron z pesto bazyliowym i cukinią 78

miesiącach obcowania na innym kontynencie, wracam do starego blokowiska, do mojej małej kuchni, wielkich kubków na kawę i blaszek na muffiny :) Pierwsze co przygotowałam dla Was to przepis na wyborny makaron z pesto, do którego dorzuciłam sporą cukinię. Zostawiam Wam to kuszące danie i zbieram siły na ogarnięcie walizki, która ciągle czeka […] Artykuł Makaron z pesto bazyliowym i cukinią

Pink Envelope
Mini murzynki z wiśniami 124

całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki, aby sos trochę zgęstniał. Następnie polać babeczki i udekorować resztą wiśni. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Murzynek → Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką → Babeczki czekoladowe z ganache → Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką → Ciasto czekoladowe z truskawkami

Oryginalny smak
Babeczki orkiszowo-borówkowe 108

całych owoców). Całość dobrze mieszamy łyżką. Na koniec oddajemy mleko i również mieszamy. Powstanie nam bardzo wilgotne ciasto. Nie bójcie się tego Łyżką wykładamy je do foremek na muffiny. Pamiętamy, że babeczki lekko urosną. Wstawiamy do piekarnika na 35 do 40 minut na 175 stopni Celsjusza. Artykuł Babeczki orkiszowo-borówkowe pochodzi z serwisu Fleksitarianizm.pl

Fleksitarianizm.pl
MUFFINY JOGURTOWE Z KISIELEM WIŚNIOWYM 129

proszku do pieczenia. Przygotowanie: Jajko ubijam z cukrami na puszystą masę. Dodaję jogurt oraz przesianą mąkę, kisiel i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszam do połączenia się składników. Formę do muffin wykładam papilotkami, napełniam masą do 2/3 wysokości. Piekę przez 20 minut w 180 stopniach (grzałka góra-dół

JejKuchnia
Queijadas de Leite - portugalskie mleczne babeczki 117

papilotki o średnicy 5 cm za pomocą pędzelka posmaruj olejem tak, aby nie przemokły (możesz również użyć oleju w sprayu) i oprósz mąką. Kolejno umieść je w foremce na muffiny i wlej jajeczną masę do ¾ wysokości papilotek.  Queijadas de leite piecz przez 25-30 minut w 200°C, aż urosną i ładnie się przyrumienią. Odstaw do wystudzenia, a następnie

Food Square
Szybkie babeczki z borówkami 183

wykonałam dla osoby ćwiczącej. Także, jeśli posiadacie odżywki białkowe, dodajcie miarkę ulubionego smaku do masy i wychodzą nam wtedy proteinowe babeczki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepis na MUFFINY Z BANANEM I MASŁEM ORZECHOWYM oraz na BABECZKI Z MIKROFALI W 5 MINUT            Wartość odżywcza 1 babeczki (wyszło

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pastéis de Nata - portugalskie babeczki budyniowe z Belem 136

zostawiając wolne miejsce na blaszkę z  pastéis de nata .  Pierwszy kawałek ciasta wyjmij na 15 minut przed pieczeniem i pokrój na 12 równych dysków. Formę na muffiny o otworach o średnicy ok. 5 cm posmaruj masłem (najlepiej jest użyć niskiej formy). Do każdego otworu włóż kawałek ciasta. Przygotuj sobie miseczkę z zimną wodą i zanurz w niej kciuki

Food Square
Mufinny z cytryną i cukinią 166

Dzień dobry :-) Dzisiaj później, ale jest przepis na pyszne muffiny z cytryną i cukinią. Poprzednim razem jak je robiłam, to nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia, tak szybciutko zniknęły. Tym razem pilnowałam, żeby coś zostało ;-). Polecam, są naprawdę bardzo smaczne, cukinia prawie nie wyczuwalna, za to cytryna tak :-) Przepis znalazłam tutaj ( klik ), zmodyfikowałam pod siebie :-) Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki

kruche babeczki
Babeczki owsiane 178

jaja 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 banany  Wszystkie składniki mielimy przy pomocy blendera na gładką masę, przekładamy do foremek na muffiny (ja używam silikonowych takich jak dostępne tutaj ) i pieczemy ok 25 minut

Cynamonowe szczęście
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE CIASTO JOGURTOWE ZE ŚLIWKAMI 228

mniam... Uwielbiamy wilgotne ciasta (a takie są ciasta jogurtowe) z owocami. Ciasto powstało na bazie pysznych, wilgotnych muffinek , które totalnie skradły nasze serca, a raczej podniebienia ;-) Jak wszystkie muffiny przygotowuje się je bardzo szybko: osobno składniki mokre, osobne suche, wszystko mieszamy razem i gotowe. Ja dodałam jeszcze kruszonkę (dla nas kruszonka to mus przy ciastach z owocami...). To takie ciacho

Smaczne Zdrowe
Muffiny z Serem i Szynką 109

Wiele z nas szuka różnych nowych smaków i inspiracji więc ja tym razem postawiłam na muffiny wytrawne. Musze przyznać że bardzo ciekawy smak, najlepiej smakują z sosami, czosnkowym albo meksykańskim. Idealne na piknik czy grilla. SKŁADNIKI: 340g mąki 2 jajka 130g masła 250 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g krakowskiej suchej firmy Hańderek 100g sera żółtego duża szczypta

Dziś Ja gotuje
Muffiny podwójnie czekoladowe 127

pieczenia szczypta soli 100 g cukru  dodatkowo: 50 gram mlecznej posiekanej czekolady 3 łyżeczki kolorowych kulek do ozdoby Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Formę na muffiny wykładamy 12 papilotkami. Masło rozpuszczamy w garnuszku,  dodajemy czekoladę i zostawimy na 2 minuty,  studzimy i przelewamy do miski, dodajemy jajka oraz mleko. Ubijamy rózgą chwilę,  do rozbicia

Życie zaczyna się w kuchni
MUFFINY Z PORZECZKĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 144

sobą jogurt, olej, jajka oraz   cukier następie mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy do połączenia składników na koniec do masy dodajemy posiekaną białą czekoladę   foremki na muffiny wykładamy papilotkami, nakładamy do nich po łyżce ciasta, następnie dodajemy około 8-10 szt. porzeczek , które przykrywamy ciastem ,na wierzchu znowu układamy garść porzeczek ( finalnie ciasta powinno być ¾ wysokości papilotki

Słodkie zapomnienie
Muffiny wytrawne 112

Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie możemy zakwalifikować do kuchennego recyklingu – wykorzystujemy bowiem pozostałe pieczywo i zalegający w lodówce żółty ser.... Tryb czytania Artykuł Muffiny wytrawne pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
yorkshire pudding -idealny smakołyk z Angli 154

pieprz do smaku olej rzepakowy do foremek PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypuję suche składniki a następnie mokre. Dokładnie mieszam mikserem ( ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego). Foremki do muffinem smaruję olejem lub masłem najlepiej by na dnie widać było olej ok 1/3 łyżeczki.  Foremki wkładam do piekarnika i mocno rozgrzewam do ok 230 stopni tak by ten olej był

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania