muffin - 5491 przepisów (strona:212/367)

BABECZKI Z TUŃCZYKIEM I GROSZKIEM 110

Zaraz uciekam na siłownię. Dzięki niej przez cały dzień czuję się szczęśliwa. Wczoraj jednak na tzw przegryzkę w czasie filmu upiekłam muffiny z groszkiem, kukurydzą i serem.   Babeczki mają to do siebie, że są szybkie i pyszne. Składniki: 150 g groszku z puszki po odsączeniu z zalewy 150 g tuńczyka w sosie własnym Princess (pod odsączeniu z sosu

Kuchnia w oparach
Jajka zapiekane w chlebie 125

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na muffiny z jajkiem i chlebem. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - 4 małe kromki chleba - 4 małe jajka - starty ser cheddar - szczypiorek - sól i świeżo mielony pieprz - olej 1. Formę do muffinek natłuszczamy odrobiną oleju. 2. Chleb rozwałkowujemy na cienkie kromki i wciskamy go w formę do pieczenia. 3. Na dno każdej muffinki przekładamy

Bez Cebuli
Ciasto na zakwasie w kwietniowej piekarni 173

kwietniowej piekarni Amber zaproponowała nam upieczenie wieńca na zakwasie. Ciasta zakwasowego używałam wcześniej do pieczenia muffin. Tym razem postanowiłam upiec chałkę, przy okazji do jednego z wałków dodając mój niedawny nabytek - mąkę dyniową. Zależało mi na tym, by nadać ciastu inną fakturę i marmurkowy koloryt. Chałka smakuje inaczej niż klasyczna chałka drożdżowa. Moim zdaniem jest bardziej charakterna w smaku. Składniki

Weekendy w domu i ogrodzie
Muffinki śródziemnomorskie 79

piekę przez około 20 - 25 minut w rozgrzanym do temperatury 180 o C piekarniku. Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem czy muffinki na pewno są już gotowe. Wyjmuję muffiny śródziemnomorskie z piekarnika i przez chwilę studzę na kratce. Najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe. Muffinki śródziemnomorskie ŻYCZĘ SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
Muffinki piaskowe - w sam raz do święconki 66

łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładam ciasto do foremek na muffinki i piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 o C przez 25 minut. Po tym czasie studzę Muffiny piaskowe na kratce i już można się delektować ich niepowtarzalnym smakiem. Muffinki piaskowe ŻYCZĘ SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
Muffinki z fetą i suszonymi pomidorami 69

piekę przez około 20 - 25 minut w rozgrzanym do temperatury 180 o C piekarniku. Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem czy muffinki na pewno są już gotowe. Wyjmuję muffiny z piekarnika i studzę na kratce. Muffinki z fetą i suszonymi pomidorami gotowe. Muffinki z fetą i suszonymi pomidorami SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
GNIAZDA MAKARONOWE Z RODZYNKAMI I NUTĄ PIERNIKA 110

zostawiamy na 2 godziny. Makaron gotujemy przez połowę czasu podanego na opakowaniu. Śmietankę, cukier trzcinowy, miód, mąkę, jajko, żółtko i przyprawę do piernika miksujemy i zostawiamy chwilę. Foremki do muffinów smarujemy masłem i obsypujemy cukrem. Do foremek wykładamy makaron tworząc gniazda. W środek dodajemy rodzynki oraz wylewamy masę piernikową. Posypujemy pozostałymi rodzynkami. Pieczemy ok 30 minut. #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą

Kuchnia w oparach
HOTCAKES CZYLI NALEŚNIKI PO JAPOŃSKU 116

muffiny. Nie, to nie są babeczki. To są japońskie naleśniki. Naleśniki po japońsku to grube, puszyste i idealnie okrągłe placki smażone w okręgach. Naleśniki przygotowuje się szybko (ok 15 minut). Dodatkowo są pyszne i zachwycą się nimi duzi i mali. W oryginale naleśniki są bez dodatku kakao, ale naleśniki mają to do siebie że można podawać je z różnymi dodatkami

Kuchnia w oparach
OSTRE BABECZKI Z KASZY PERŁOWEJ Z POMIDOROWYM KREMEM 113

Kaszę mieszamy z warzywami i pieczarkami. Przyprawiamy szczyptą czosnku oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem jeżeli potrzeba. Masę przekładamy do foremek na muffiny i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 st przez 20 minut. W tym czasie przygotowujemy krem: Serek mieszamy z ketchupem KOTLIN z piekła rodem . Przyprawiamy solą, pierzem i bazylią. Nakładamy krem

Kuchnia w oparach
CZEKOLADOWE BABECZKI ZE SŁOIKA - PREZENT DIY 122

Dodatkowo na etykiecie dopisujemy: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 3 łyżki syropu trzcinowego Złocistego Diamant Przygotowanie: Mieszankę mieszamy z jajkiem, mlekiem i olejem.Wylewamy do papilotek na muffiny, Sam wierzch polewamy syropem Trzcinowym złocistym Diamant i pieczemy 15 min w 180 st Takie prezent na pewno zaskoczy obdarowywanych. #cukiertrzcinowy, #syroptrzcinowy, #diamant

Kuchnia w oparach
Pastéis de nata, czyli to co w Portugalii najpyszniejsze 125

się tworzą. Jeżeli masa posiada grudki to można masę przecisnąć przez sitko, jednak u mnie nie było takiej konieczności. Do powstałej masy dodałam 3 żółtka i wymieszałam. Formę do muffin wyłożyłam krążkami z ciasta francuskiego i wypełniłam masą jajeczną do 3/4 wysokości. Babeczki piekłam ok. 15 minut w temp

Receptura smaku
#25 Muffiny pełnoziarniste z jabłkami 199

wczoraj dowiedziałem się, że niebawem mają wpaść do mnie goście, to musiałem coś szybko wymyślić. Ze składników, które raczej każdy ma w swoim domu, zrobiłem pyszne, słodkie i wilgotne muffiny z jabłkami! Z podanych proporcji wychodzi ok. 18-20 babeczek (wszystkie zniknęły w jeden wieczór) :) Będziemy potrzebowali: 250g mąki pełnoziarnistej żytniej (pszenna też się nadaje) 2 duże jabłka 250ml mleka

Taste of imagination
Muffiny z bananem i masłem orzechowym 149

uznania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy za pomocą miksera/blendera, stopniowo dolewamy wody, aby ciasto zrobiło się lekko lejące. 2. Wlewamy masę do formy na muffiny lub papilotek do połowy wysokości i pieczemy 20 min 180 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 526 kcal  B 24 g W 57 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
MUFFINKI WANILIOWE 126

papilotek. 5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 25- 30 min (należy sprawdzać , czas zależy od mocy piekarnika – patyczek po włożeniu powinien być suchy). UWAGI: Muffiny są najlepsze w tym samym dniu, w którym zostały zrobione.  Można zamrozić do 2 miesięcy

Marcepanowa kuchnia
Domowy bulion warzywny 179

pokrywce i po wystygnięciu przechowujemy do ok. 2 tygodni w lodówce. Drugi natomiast to podzielenie wywaru do pojemników i po ostygnięciu zamrożenie. Można go również zamrozić w formie na muffiny albo w pojemnikach na lód a potem wyjąć zamrożone kostki i przechowywać w woreczku w zamrażalniku do miesiąca. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy

Book of spells

Proponowane wyszukiwania