Naleśniki ze szparagami 227sposoby: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) , Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Pizza ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Zielone i białe szparagi kupujemy każdego roku od producenta, który mieszka kilka km od naszej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BABECZKI KAWOWE Z LENTILKAMI NA KEFIRZE 390Kochani! Jak zauważyliście wcześniej dodawałam przepisy co trzy dni… Teraz nie zawsze udaje mi się wstawiać posty regularnie za co Was przepraszam. Przez ostatnie dwa
kuchniabellissima.wordpress.com
Muffiny z M&M’s 255nagrzanym do 170 stopni do tzw. suchego patyczka (około 25 minut) Następnie robimy polewę: Kremówkę doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pokruszone czekolady, zdejmujemy z palnika i wszystko dokładnie mieszamy. Przestudzone muffiny dekorujemy polewą oraz
Ania i Marcin gotują
Biszkoptowe babeczki z bananem. 195temp. 170 C około 15 min. Sprawdzając co jakiś czas. Czekoladę wraz z mlekiem rozpuścić i polać zimne babeczki. Udekorować posypką. Możemy też zrobić w formie muffin ;-) Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny z orzechami włoskimi i cykoriadą/kawą zbożową 181około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i gorące polać lukrem (**). (Cukier puder dokładnie utrzeć z cykoriadą i odrobiną gorącej wody.) Muffiny pozostawić do ostygnięcia i stężenia polewy. Udekorować wg uznania. (*) Użyłam cykoriady z jagodami , która nadała ciastkom ciekawego posmaku. Cykoriada jest wspaniałym substytutem kawy, łączącym wyszukany smak oraz bogactwo
Di gotuje
Pieczone ziemniaczane krążki z solą i tymiankiem 231cienkie plastry (około 2 mm) i przełożyć do dużej miski. Dodać świeże listki tymianku, sól oraz wlać roztopione masło i całość delikatnie, ale bardzo dokładnie wymieszać. Blaszkę na muffiny wysmarować masłem i układać- jeden na drugi- krążkami ziemniaczanymi. Piekarnik nastawić na 200 stopni i piec około 30 minut. Podawać natychmiast, posypując dodatkowo solą oraz listkami tymianku. Smacznego
Kraina Miodem Płynąca
Zapiekane babeczki z szyneczki, jajka i pieczarek 236Szynka, smażone pieczarki oraz jajko + kilka podstawowych przypraw, zapieczone w formie na muffiny- oto sposób na pomysłowe śniadanie/kolację (np.; polane kremowym sosem chrzanowym ), a mnie nawet bardziej pasuje jako prosty lecz niebanalny obiad- z dodatkiem pieczonych ziemniaczków i mizerii... Mniam, mniam! ☺️ Zamiast wsadu z pieczarek można pokusić się o inne dodatki, typu: ser, papryka, cukinia, suszone
Kraina Miodem Płynąca
Muffinki z masą adwokatową 179Zbliżają się Święta Wielkiej Nocy. Mi ten czas kojarzy się z zadumą oraz ze szczególnymi wypiekami. Mazurki, serniki i baby to podstawa naszych Świąt. Jak wiecie, lubujemy się w muffinach, dlatego proponuję aby do tego kanonu ciast dodać te mini babeczki:) Dzięki uprzejmości HELIO , możemy przetestować nową masę krówkową o smaku adwokata <3 Pyszności! 40 minut 8 sztuk
Ania i Marcin gotują
Zestawienie Wielkanocnych pyszności 381prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie
karmelowy
Jadłospis #4 - 1200 kcal 178kcal Muffiny jajeczne z jarmużem 2. II śniadanie ok 165 kcal Wafle ryżowe z masłem orzechowym Składniki: 2 wafle ryżowe łyżka masła orzechowego KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze
Atlas Smaków
Muffinki korzenne 180Krem cynamonowy: kremówka i mascarpone muszą być wcześniej dobrze schłodzone. Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu, ubijamy do powstania gęstego kremu. Masą napełniamy szprycę i dekorujemy wystudzone muffiny. Obsypujemy dodatkowo cynamonem. SMACZNEGO
Smak mojej kuchni
Cynamonowe babeczki Rudolfy 172puszysty krem. Dodajemy po 1 jajku miksując po każdym dodaniu. Dodajemy ekstrakt z wanilii i miksujemy. Następnie na przemian dodajemy w 3 partiach suche składniki i mleko. Formę do muffin wykładamy papilotkami, do każdej foremki nakładamy masę do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut (do suchego patyczka). Odstawiamy do wystudzenia. Masa: kremówkę, mascarpone, cukier
Smak mojej kuchni
Babeczki kakaowe z jabłkami 152pół szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka kakao 3 nieduże jabłka Wykonanie: Formę do pieczenia muffin wykładamy papilotkami. Mąki mieszamy z sodą, proszkiem, cynamonem i kakao. Jajka ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy olej, śmietanę i krótko miksujemy. Suche składniki łączymy z ubitą masą
Smak mojej kuchni
Babeczki a la wuzetka 190ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Wbijamy po 1 jajku i miksujemy do połączenia składników. Następnie na przemian dodajemy maślankę oraz suche składniki kończąc suchymi składnikami. Formę do muffin wykładamy papierowymi papilotkami, papilotki napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy babeczki są upieczone. Babeczki odstawiamy do wystudzenia. Krem: serek
Smak mojej kuchni
Babeczki z kremem jagodowym 241jajku miksując po każdym dodaniu. Dodajemy śmietanę oraz ekstrakt z wanilii i miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto. Formę do muffin wykładamy papilotkami, do każdej papilotki wkładamy ciasto do wysokości 3/4 foremki. Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Krem jagodowy: frużelinę miksujemy
Smak mojej kuchni