Babeczki wielkanocne ze skórką cytrynową to idealny mini wypiek do koszyczka. Przygotujesz je z łatwością i w kilka chwil. Proste wykonanie, kilka podstawowych składników, które zazwyczaj mamy w domu. To mój najlepszy, sprawdzony przepis na puszyste i mięciutkie w środku babeczki. Z ciasta możesz upiec także muffinki dodając do nich bakalie lub tartą czekoladę. W przepisie dokładny opis wykonania, kilka porad oraz propozycje podania. Babeczki wielkanocne SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...