Witajcie :) Moi mężczyźni uwielbiają mięso , więc na obiad zawsze musi być coś z mięsem :) Dzisiaj przygotowałam cannelloni nadziewane mięsem , przekładane mieszanką warzyw chili con carne którą dostałam od firmy Bonduelle . Do mięsa użyłam przypraw od firmy Skworcu i firmy Eco Blik . Zapraszam na pyszne danie :) Składniki : około 300 g cannelloni 1 kg mięsa mielonego(...)łyżka przyprawy do wieprzowiny od Skworcu 1 łyżeczka czosnku od Eco Blik 1 łyżka suszonej bazylii od Eco Blik sól morska , pierz do smaku Wykonanie : Mięso mieszamy z wszystkimi przyprawami , ścieramy cebulę i pieczarki na tarce jarzynowej , dobrze wyrabiamy mięso. Każdą rurkę nadziewamy mięsem .Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Całe dno wykładamy nadzianymi rurkami na rurki wykładamy chili
Sama słodycz i szczypta chilisuszony boczek Nadejście jesieni jest w moim domu sygnałem, że nadeszła pora ma suszenie domowych wędlin. O tej porze nie krążą już w powietrzu owady, które mogły by zepsuć mięso, a temperatura jest nadal na tyle wysoka, że w przydomowej altanie ( wiacie czy też w garażu), możemy powiesić masze wędliny do obsuszenia. Metoda ta ma jeszcze tą zaletę, że całą(...)prace wykonuje za nas czas, my musimy tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać. składniki 2-3 kg połaci wieprzowego, niezbyt tłustego, boczku mieszanka peklująca na kilogram mięsa 25 g soli 3 g saletry 6 g cukru ( ja używam brązowego) 4 ziarna czarnego pieprzu szczypta gorczycy białej 1 łyżeczka majeranku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego szczypta suszonego
Miód i pieprzadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaronowa patelnia z mięsem mielonym i warzywami to proste, smaczne i syte danie, które można dowolnie modyfikować i dodawać swoje ulubione składniki. Makaronowa patelnia z mięsem mielonym – Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka 200g makaronu Chow Mein oliwa z oliwek 1 duży por (biała część – ok. 20cm) 2 papryki czerwone 1 papryka żótła 1 papryka(...)zielona 10 pomidorków koktajlowych 200ml bulionu pieprz, sól, słodka papryka w proszku do smaku opcjonalnie: sos słodko-pikantny Tao Tao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaronowa patelnia z mięsem mielonym – Wykonanie: Por pokroić w półtalarki. W woku lub dużej patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej pora. Wszystkie papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić je w paseczki. Pomidorki przekroić na pół
Kulinarne Przebojesolo, drobno pokrojony 2 łyżki świeżego imbiru, drobno pokrojonego 3 łyżki miodu 2 łyżki masła sól i pieprz do smaku Wymieszaj chili, imbir, czosnek i miód. Posól i popieprz mięso. Rozgrzej masło na patelni i zrumień mięso po obu stronach. Umieść karkówkę w małej brytfance i posmaruj pomadą. Nastaw piekarnik na 150ºC. Wbij termometr w mięso i piecz mięso dopóki(...)osiągnie 70-75ºC. Polewaj mięso sosem z pieczonego mięsa. Wyjmij mięso z piekarnika przykryj folią i odczekaj 15 minut aby mięso zachowało soczystość. Po 15 minutach możesz pokroić mięso w plastry
codojedzeniapłynu i sos widocznie zgęstnieje. Tuż przed podaniem do gorącego sosu należy wmieszać łyżkę zimnego masła – zagęści ono sos i sprawi, że będzie błyszczący i gładki. Kaczka 5 smaków Mięso kaczki to mięso ciemne – czerwone, i tak też powinno być traktowane – jak wołowina na stek. Smażenie będzie szybkie, ale dłuższe niż smażenie steków, to w końcu drób a nie wołowina(...)środku, ścięta i dobrze wysmażona na zewnątrz. Żeby to osiągnąć, należy bardzo tłustą skórkę kaczki ponacinać pod kątem ostrym nożem – starajcie się nacinać samą skórkę i tłuszcz, nie mięso. Ponacinane piersi kaczki równomiernie posypujemy przyprawą 5 smaków, wcieramy ją w mięso. Stronę ze skórką solimy. Sól wyciąga wodę, więc nie solimy mięsa żeby zostało kruche i soczyste, ale solimy skórę
Karo in the KitchenGęś to arystokracja wśród drobiu. Obecna w staropolskiej kuchni od dnia św. Marcina - przypadający na 11 listopada - przez święta Bożego Narodzenia do końca zimowego karnawału. To najbardziej ekologiczne mięso, bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych i białek redukujących szkodliwy cholesterol, godne polecenia w każdej zdrowej kuchni. Mięso z tego przepisu jest aromatyczne, mięciutkie, z chrupiącą skórką. Do upieczonej piersi proponuję(...)Marcina! Składniki: 1 podwójna pierś z gęsi - 0,900 g 2 gałązki rozmarynu 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: pierś umyć, osuszyć, uwolnić mięso od kości, odciąć nadmiary tłuszczu. Delikatnie naciąć skórę ostrym nożem w kratkę tak by nie uszkodzić mięsa. Dzięki temu lepiej wytopi się tłuszcz. Piersi natrzeć solą, pieprzem, majerankiem, następnie obłożyć posiekanym czosnkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jesień to pora gulaszy. Mocno rozgrzewających, sycących na długo, jednogarnkowych kombinacji mięsa, warzyw i ziół. Ten gulasz z karkówki jest mocno jarzynowy i delikatny – mięso pozostaje soczyste i mięciutkie. Karkówkę oczyszczamy z błon, okrawamy z tłuszczu. Do gulaszu zachowujemy tylko czyste mięso. Tniemy je w półtoracentymetrową, dwucentymetrową kostkę. Mięso solimy, pieprzymy, posypujemy połową czosnku niedźwiedziego i na chwilę odkładamy. Marchew(...)obieramy, kroimy w słupki. Selera naciowego pozbawiamy (jeśli ma) twardego łyka, kroimy w centymetrowe kawałki. Cebule obieramy i kroimy w ósemki. W rondlu mocno rozgrzewamy olej i smażymy przyprawione mięso do lekkiego zrumienienia, stale mieszając. Do mięsa dodajemy cebulę i wciśnięte przez praskę ząbki czosnku, chwilę razem smażymy. Dodajemy pozostałe warzywa. Całość zalewamy gorącą wodą, do poziomu mięsa i warzyw
Karo in the Kitchenkotlety już pokrojone na tackach, które możemy kupić w marketach, słabo nadają się na dobrego schabowego . Najczęściej są pakowane po 5 sztuk i waga całości to jakieś 450g. Ile mięsa przypada na jednego kotleta? No właśnie. Łatwo policzyć, że zdecydowanie za mało. Kupcie mięso u rzeźnika – na pewno będzie świeże. Dodatkowo – schab z kością zawsze jest sporo tańszy. I uwierzcie(...)jest jednocześnie o wiele smaczniejszy. Wybierajcie mięso zdecydowanie ciemniejsze niż jaśniejsze w barwie. Poproście o kotlety wysokości dwóch, dwóch i pół centymetra, z kostką, żeby przekonać się jak schab potrafi cudownie smakować. Kotlety osuszamy na papierowych ręcznikach i pozbywamy się z nich małych odłamków kości i ich elementów ruchomych – sprawdźcie kotlety z każdej strony, dokładnie, zawsze coś się znajdzie
Karo in the Kitchenodpowiednia, by na obiad zaserwować solidny mięsny kawałek. A jeżeli kruchą łopatkę, podamy w aromatycznym czosnkowym sosie, to zwykły posiłek zmieni się w prawdziwą ucztę. składniki dla sześciu osób mięso i marynata 6 ładnie wykrojonych kawałków z łopatki wieprzowej każdy około 200 g 1 cebula sól, pieprz 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki maggi domowego,według tego przepisu(...)łyżka oleju pozostałe składniki 1/2 szklanki mąki do obsmażenia mięsa 4 łyżki oleju 1 marchewka kawałek selera 3-4 ząbki czosnki 3 łyżki masła 2 szklanki bulionu może być z domowej kostki rosołowej 2 łyżki mąki do zasmażki sol, pieprz gałka muszkatołowa sposób przygotowania Z łopatki ( lub szynki) wykrajamy foremne kawałki mięsa. W sporej misce mieszamy
Miód i pieprzwłaściwie w pomidorach i papryce. To bardzo letnie wydanie tego wspaniałego mięsa. Wiecie, że organizm człowieka przyswaja białko z mięsa królika aż w 90%? żadne inne mięso nie jest tak dobrze tolerowane przez organizm ludzki. Dlatego często poleca się je alergikom. Królika lubię i przyrządzam często. Dzisiejsza wersja jest szybka, bo razem z przygotowaniem mięsa zajmuje nam maksymalnie 30 minut(...)comber, skoki) - 2 średnie papryki - 3 średnie pomidory - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka pieprzu ziołowego - 2 liście laurowe - sól, pieprz - 3 łyżki oleju Mięso umyć, oczyścić z większych błonek. Comber podzielić na 2 części. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić. Paprykę, cebulę i pomidory pokroić na w miarę równe cząstki. Mięso podsmażyć na oleju, następnie
kawawszklancesię nie mogę doczekać jaka będzie w smaku . Podejmuje wyzwanie rzucone mi przez Tradismak oraz dziękuję za Z estaw do zrobienia kiełbasy słoik - owej . Musiałam dokupić tylko 3 rodzaje mięsa , a reszta była w zestawie . Składniki do przygotowania kiełbasy słoik - owej Boczek świeży bez skóry 500 g karkówka 500 g szynka wieprzowa(...)czosnek świeży 4 ząbki woda zimna 200 ml 3 łyżki majeranku " Majeranek - liść a 120 g - Niezwykle aromatyczna przyprawa do dań ciężkostrawnych (tłuste mięsa, pasztetówki, grochówki... ). 1 łyżka Kiełbasa wiejska (Turbo Smak EN) a 50 g - Mieszanka o smaku czosnkowym, a zalecany dodatek aromatycznego majeranku nieco łagodzi dominujący smak czosnku i nadaje tej kiełbasie typowy smak
Różowa kuchniaszynki 3 marchewki 1 duża cebula 1 czerwona papryka około 9 pieczarek ja miałam malutkie 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki dowolnej przyprawy do mięsa z papryką 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 ząbki czosnku około 600 ml bulionu mięsnego lub warzywnego około 1/2 szklanki oliwy sól, pieprz , szczypta chilli do smaku Wykonanie : Mięso myjemy(...)osuszamy papierowym ręczniczkiem.Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy mięso. Następnie kroimy w grubą kostkę i nacieramy wszystkimi przyprawami. Polewamy oliwą i wstawiamy do lodówki na noc. Następnie mięso przekładamy do dużego rondla i smażymy na małym ogniu . Następnie obieramy , marchewkę , cebulę i pieczarki . Myjemy i kroimy : marchew w grubą kostkę , pieczarki w pół talarki , cebulę w piórka , paprykę
Sama słodycz i szczypta chilimetry jelit naturalnych wieprzowych 2.1/2 łyżki soli morskiej 3 łyżki majeranku " Majeranek - liść a 120 g - Niezwykle aromatyczna przyprawa do dań ciężkostrawnych (tłuste mięsa, pasztetówki, grochówki... ). W czasach Imperium Rzymskiego majeranku używano do "odkochania" się dla nieszczęśliwie zakochanych." 3 łyżeczki przyprawy " Kiełbasa - biała parzona (Turbo Smak An) a 40 g - Mieszanka (baza smakowa(...)zdecydowanym smaku, dodatek pachnącej kolendry nadaje tej kiełbasie typowy charakterystyczny smak kiełbasy białej parzonej " 3 łyżeczki pieprzu ziołowego zmielone wieprzowe mięsko 2 kg i 225 g mięso wołowe zmielone 750 g woda do mięsa wieprzowego 125 ml woda do mięsa wołowego 60 ml czosnek sprasowany 4 ząbki Wykonanie białej kiełbasy : Wołowinę i wieprzowinę wkładamy do dwóch
Różowa kuchniagrzybowy z mięsem wieprzowym z szynki Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Sos grzybowy Składniki : 30 dag mięsa wieprzowego 3 średniej wielkości cebule pół miseczki grzybów (prawdziwki) 3 łyżki mąki 1,5 szklanki wrzątku 2 łyżki śmietany (proponuje śmietanę do zup) sól i pieprz Vegeta olej(smalec) Przygotowanie(...)początku kroimy mięso w kostkę i dusimy w garnku pod przykryciem 30 min. W czasie gdy mięso się dusi przygotowujemy grzyby obieramy, kroimy. Pokrojone grzyby wsypujemy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy przez 5 min. Następnie odcedzamy grzyby. Kolejno kroimy cebulę w gruba kostkę. Po 30 minutach duszenia grzyby i cebulę wsypujemy do garnka z mięsem. Całość solimy, pieprzymy
Sprawdzone przepisy kulinarne