mięso - 63110 przepisów (strona:104/4208)

Okrągłe cukinie faszerowane mięsem mielonym i kaszą 114

Okrągłe cukinie faszerowane nadzieniem innym niż inne, bo z kaszą, ziemniakami, kapustą i mielonym mięsem. Sycące i jednocześnie zdrowe danie, w którym królują warzywa i kasza. To danie kojarzy mi się już z nieco jesiennym menu. Koniec lata jest równoznaczny z sezonem na cukinie. Później do już tylko dynie i dyniowe przysmaki, a co za tym idzie – jesienna aura(...)stopni.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/okragle-cukinie-faszerowane-miesem-mielonym-i-kasza\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f4bdfe87ac1f","image":"https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/faszerowane-warzywa-750x563.jpg"}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":4}} Drukuj Okrągłe cukinie faszerowane mięsem mielonym i kaszą 5 od 4 osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Główne Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 40 min. Kalorie 230 kcal Okrągłe cukinie nadziewamy mięsem

ProstePesto.pl
KOTLETY MIELONE Z PRZEPIÓRCZYM JAJKIEM 114

przepiórczym jajkiem w środku. Ciekawe i eleganckie danie obiadowe lub przekąska. My lubimy takiego kotlecika przekroić na pół i położyć na kanapki zamiast wędliny.  Składniki: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 cebula * 1 jajko * bułka namoczona w mleku * 2 łyżki bułki tartej * przypraw do mięsa mielonego * sól * pieprz Dodatkowo: * około 12 jajeczek przepiórczych * bułka tarta do obtaczania * olej(...)smażenia Wykonanie: Jajka przepiórcze ugotować we wrzątku około 3 minuty. Wystudzić, oskubać ze skorupek. Do miski przełożyć mięso mielone, dodać całe jajko, bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz do smaku sól, pieprz i przyprawę do mięsa mielonego. Dłonią dobrze wyrobić mięso. Z mięsa uformować niewielkie kulki, spłaszczyć dłonią. Na środku każdego "placka" mięsa położyć jajko, zlepić

Zrób to smacznie
Pulpety – najlepsze! 84

wyśmienitym sosie pomidorowo-winnym, który tak naprawdę przygotowuję w większej ilości. Sos jest tak pyszny, że wystarczy do niego chrupiąca bagietka. Do przygotowania pulpetów można użyć każdego rodzaju mięsa. Najważniejsze jest to, aby mięso było dobrej jakości i ze sprawdzonego źródła. Gorąco polecam i życzę smacznego! Print Pulpety - najlepsze! .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne(...)pulpety w aromatycznym sosie. Course Obiad Cuisine Włoska Keyword mięso, pomidory Prep Time 40 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 1 hour 20 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients Składnik na pulpety 350 g mięsa mielonego dobrej jakości, ja użyłam mięso z królika i szynki 25 g orzechów laskowych posiekanych 1 mała cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku

SprawdzonaKuchnia.pl
Gulasz z polędwicy z indyka 93

łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czosnku granulowanego pół łyżeczki pieprzu przyprawa do drobiu trochę świeżej lub mrożonej natki pietruszki olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: mięso kroimy w kostkę, cebulę w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, do miski przekładamy mięso, wsypujmy przyprawy (sól, pieprz, papryka, czosnek granulowany, przyprawa do drobiu) dokładnie mieszamy aż przyprawy oblepią(...)mięso, następnie wsypujemy mąkę dokładnie mieszamy, na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę z czosnkiem, gdy cebula ładnie się zeszkli dodajmy mięso, podsmażamy na złocisty kolor, podsmażone mięso z cebulą przekładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą tylko aby przykryć mięso, u mnie 1 kubek, i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 30-40 minut

Blog kulinarny S9.PL
Schab w lekkim sosie pieczarkowo-cebulowym 140

Pyszne mięsko w pysznym sosie - idealne na niedzielny obiad. Składniki: 1 kg schabu 1 cebula 3-4 pieczarki olej do obsmażenia mięsa mąka krupczatka do obtoczenia mięsa 1 suszony grzybek listek laurowy ziele angielskie 1 łyżka śmietany 12-18% woda sól, pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy mielona wędzona papryka natka pietruszki Sposób wykonania: 1. Mięso pokroić na plastry. Oprószyć pieprzem(...)stron. Mięso lekko rozgnieść ręką, po czym obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron. 2. W międzyczasie posiekać cebulkę, zeszklić na oleju w rondlu, w którym będzie się robić sos. Po chwili dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej, chwilkę poddusić. Na koniec dodać wędzoną paprykę i wlać gorącą wodę. Mięso przełożyć do rondelka, dorzucić jeszcze

Kuchnia domowa Ani
Schab duszony w sosie własnym 88

przepis nie został jeszcze oceniony) Schab duszony w sosie własnym to przepis, który sprawdzi się szczególnie od święta. Duszone mięso, oblane delikatnym sosem idealnie pasuje do ziemniaków i surówki. Duszony schab jest dobrym daniem dla osób, które nie przepadają za tłuszczykiem czy żyłkami w mięsie. Aby był idealnie miękki, musimy go dusić minimalnie godzinę. Schab duszony w sosie własnym smakuje(...)karkówki Przepis na schab duszony w sosie własnym Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 500 g schabu majeranek tymianek sól i pieprz mąka do obtoczenia mięsa średnia cebula 2 ząbki czosnku 500 ml bulionu liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego olej do smażenia Przepis 1 Schab kroimy w plastry o grubości około 1,5 cm i lekko

Kuchnia Bazylii
Co zrobić z mięsem z kurczaka z grilla ? 110

zrobić z mięsem z kurczaka z grilla ? Co zrobić z mięsem z kurczaka z grilla ? Pogoda dopisuje, grill gazowy wrócił do łask. A teraz najczęstszym obiadem w weekend, pewnie będzie nasz ulubiony kurczak pieczony. Kurczak pieczony w całości na grillu . Dlaczego nie w piekarniku ? Po co ogrzewać kuchnię, płacić za prąd ? Jak możemy położyć na grillu blachę z piekarnika(...)tylko czosnkiem i solą, czyli takie jak lubimy najbardziej. Dlaczego aż dwa ? bo jest nas pięć dorosłych osób, każdy chce inny kawałek, ale nie robi mi problemu to, że mięso zostanie. Wykorzystuję je do kolejnego obiadu i o tym jest ten wpis.   Co zrobić z mięsem z kurczaka z grilla ? 2 nóżki i kawałek piersi pieczonego kurczaka opakowanie makaronu

Kuchnia na wzgórzu
Pieczona łopatka z cebulą i czosnkiem 129

Pieczone mięso z łopatki, bardzo miękkie i kruche, pikantne i lekko słodkie. Przygotowanie trwa trochę czasu, ale warto czekać! Składniki : około 1,5 kg mięsa z łopatki, 5 cebul, 10 ząbków czosnku, sól peklowa, pół szklanki ketchupu łagodnego, 2 łyżki musztardy np. rosyjskiej, liście laurowe, ziele angielskie, czubata łyżeczka słodkiej papryki w proszku Przygotowanie : Z mięsa usuwamy nadmiar tłuszczu jeśli(...)jest. Przygotowujemy solankę - wg instrukcji na opakowaniu. Zalewamy nią mięso, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe. Tak przygotowane mięso trzymamy przez 4 dni, po 2 dniu obracamy mięso - dobrze, aby było w możliwie najmniejszym naczyniu, aby jak najlepiej było pokryte solanką. Po 4 dniach, mięso delikatnie opłukujemy czystą wodą. Kroimy na plastry około 1cm i lekko rozklepujemy. Cebulę kroimy

Lena Gotuje
Schab ze śliwką i morelą 124

Schab z suszoną śliwką i morelą wszystkim jest dobrze znany. To mięso doskonałe na różne okazje takie jak np Wielkanoc, czy na niedzielny obiad. Co lepsze, smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc to, co zostanie z obiadu, z powodzeniem można pokroić na cienkie plasterki i zjeść wieczorem do chleba. 1 kg schabu suszone śliwki suszone morele granulowany(...)czosnek majeranek sól, pieprz olej 2 łyżki płynnego miodu Umyty, osuszony ręcznikiem papierowym schab oczyszczamy z białych błonek. Przez środek mięsa, ostrym, długim nożem, robimy wgłębienie. W przygotowane wgłębienie wkładam naprzemiennie suszone śliwki i morele. Mięso oprószamy granulowanym czosnkiem, majerankiem oraz solą i pieprzem. Odstawiamy na około 30 minut. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Obsmażamy schab ze wszystkich

Smaki Na Talerzu
Placki ziemniaczane z pokrzywą, czosnkiem niedźwiedzim i gulaszem 104

pszennej 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry 1,5 łyżki cukru lub miodu sól , pieprz do smaku 2 łyżeczki soku z cytryny gulasz: 0,5 kg łopatki wieprzowej lub innego mięsa ( w wersji wege, polecam bakłażan ) 4-5 boczniaków 1 cebula mały kawałek wędzonej słoniny lub boczku ( mniej więcej, wielkości 2 pudełek od zapałek ) 3 szklanki półsłodkiego, czerwonego wina 1 mała(...)pieprz do smaku 2 łyżki słodkiej śmietany 18% ( takiej do zup ;)) mąka pszenna, rozrobiona z wodą do zagęszczenia sosu Najlepiej jeśli zaczniesz od gulaszu, gdyż jego przygotowanie trwa najdłużej. Mięso pokrój w małą kostkę, warzywa obierz i także pokrój w małe kawałki. Słoninę posiekaj drobno i wrzuć na patelnię, jak się już wytopi i wytworzy sporą ilość tłuszczu, obsmaż

Ogrodnik w podróży
Elesz- tatarskie pierogi pieczone z mięsem i ziemniakami 115

Uwielbiam wszelkiego rodzaju pierogi pieczone i dziś polecam wypróbować przepis narodowej kuchni tatarskiej. Elesz- to pierogi w formie okrągłych koszyczków z nadzieniem z mięsa z dodatkiem ziemniaków i cebuli. Są bardzo soczyste, sycące i po prostu przepyszne. Idealnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 400g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 185g kwaśnej śmietany(...)śmietanę można zastąpić jogurtem typu greckiego – 1 jajko – 100g masła (roztopić i wystudzić) – 1 łyżeczka soli – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Nadzienie: – 400g dowolnego mięsa (u mnie łopatka wieprzowa, można użyć filetów z piersi kurczaka, indyka) – 200g ziemniaków (waga po obraniu) – 1 duża cebula – sól i pieprz wg smaku (u mnie 2 łyżeczki

Smaki Armine
Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, prosta wędlina 105

votes ) Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, prosta wędlina Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, to bardzo prosta wędlina domowa. Jedna z tych, które udają się każdemu i smakują wszystkim Dodatkowym jej plusem jest fakt, iż zaraz po wyjęciu z piekarnika może być użyta jako obiad. Czyli wystarczy dodać ziemniaki , surówkę i mamy gotowy posiłek, a reszta do lodówki i na kanapki(...)ruszy, będziesz Miał pozytywnie naładowane baterie, będziesz jak króliczek Duracell- niepokonany Trzymaj się cieplutko i zdrowiutko, a ja siedzę w domu i tworzę dla Ciebie.. składniki: 1 kg mięsa mielonego, wieprzowego z łopatki 0,5 kg dowolnego mięsa drobiowego bez kości i skóry (udka,piersi,może być indyk lub kaczka) 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka ostrej, mielonej

Ogrodnik w podróży
Galareta z mięsa z rosołu 121

Często pojawia się pytanie, co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu. Nasza propozycja galarety z mięsem z rosołu jest jedną z odpowiedzi na to pytanie. W smaku nie odbiega od tradycyjnie przygotowanych zimnych nóżek, a jest ona szybka do przygotowania, bo wszystkie składniki są już gotowe i wystarczy zalać je rosołem z dodatkiem żelatyny. Ponieważ w tym roku(...)miałam możliwości delektowania się świąteczną galaretą Cioci Basi, zrekompensowałam to sobie tą szybką i prostą wersją. Składniki na galaretę z mięsa z rosołu 300 g mięsa z rosołu 1-2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu 750 ml rosołu żelatyna na 750 ml płynu 2 łyżki siekanej natki pietruszki Dodatkowo: 1 białko do sklarowania galarety 1,5 łyżki octu

niecodziennikpary
Polędwica z indyka z marchewką i groszkiem 150

mieszanka mrożonego groszku i marchewki ok 450 gram 3 liście laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego 250 ml śmietany 12 lub 18 % ok pół szklanki mąki pszennej do obtoczenia mięsa przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, opcjonalnie ostra papryka w zależności od upodobań olej do smażenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: polędwiczkę z indyka kroimy w dość cienkie plasterki, oprószamy je solą(...)pieprzem i papryką, gotowe mięso obtaczamy w mące i przesmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni, następnie przekładamy do garnka, na pozostałym oleju podsmażamy pokrojona w drobną kostkę cebulkę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy cebulka ładnie się zeszkli przekładamy ją do garnka z mięsem, mięso zalewamy ok 1 szklanką wody, tak aby woda przykryła mięso, dodajemy liście laurowe

Blog kulinarny S9.PL
Pulpeciki dla niemowlaka BLW 123

rozszerzaniu jego diety. Można je podać od 8 miesiąca. To danie, które maluch łatwo może wziąć w rączkę i uczyć się chwytać i jeść samodzielnie. Do przygotowania dania użyłam mięsa kurczaka z wolnego wybiegu, które własnoręcznie zmieliłam w maszynce. Mięsa miałam prawie pół kilograma więc pulpecików wyszło tyle, że wystarczyło na obiad dla 5cio osobowej rodziny, przy czym niemowlak dostał(...)kolejny posiłek. Co ważne – pulpeciki przygotowałam bez soli a wyszły bardzo smaczne – dodałam przyprawy i zioła, na dobry smak wpłynęły też pomidory w których gotowało się mięso. PRZEPIS PULPECIKI DLA NIEMOWLAKA Składniki pulpeciki dla niemowlaka: 450g mielonego mięsa drobiowego np z kurczaka lub indyka 1 mała marchewka 1 malutka cebula 3 łyżki kaszy kukurydzianej suchej 1 łyżeczka oregano

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania