mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:308/774)

Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną, groszkiem i marchewką 102

kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Oczywiście można użyć innych przypraw, które lubicie. Smażymy na oleju kokosowym do momentu aż mięso ładnie zarumieni się z każdej strony. Usmażoną pierś z kurczaka układamy w pojemniku na sałacie. Wartości odżywcze Energia: 667 kcal Białko: 54,2 g Tłuszcz: 25,5 g Węglowodany

Programista w kuchni
Dietetyczna zupa curry z kurczakiem 164

niej cebulę z czosnkiem. Na koniec wsypać łyżeczkę curry i podsmażyć razem kilka sekund. Zalać wszystko dwoma litrami wody, a następnie dodać umyte piersi z kurczaka i wypłukaną soczewicę. Gotować na średnim ogniu, aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie wyjąć mięso i zostawić do przestudzenia. Następnie pokroić w plastry, ale takie żeby mieściły się na łyżce. Do zupy dodać(...)ilość curry zależy od tego jak pikantną chcemy zupę). Gotować do momentu aż zmiękną pieczarki. Na koniec dodać mleczko kokosowe, które wzbogaci smak zupy. Podając nałożyć na talerz plasterki kurczaka i zalać gorącą zupą. Smacznego! Przepis znalazłam  tutaj

kuchnia doski
Sałata rzymska z roladkami 158

Pierś z kurczaka kroimy w cienkie plastry . Ogórki konserwowe kroimy wzdłuż w cienkie plasterki.  Plastry kurczaka doprawiamy solą, pieprzem oraz utartymi w moździerzu i wymieszanymi z oliwą ziarnami kolendry. Na, każdy,doprawiony  kawałek mięsa kładziemy plaster ogórka konserwowego i plaster świeżego  boczku. Zawijamy ściśle w rulonik. Związujemy w dwóch miejscach sznurkiem.     Na patelni, rozgrzewamy(...)oliwę i smażymy roladki z kurczaka na złoty kolor z każdej strony( po 3-4 minuty z każdej strony.) Na talerzu układamy salate rzymska ,a na niej upieczone złociste roladki Dobra rada: ważne jest, aby mięsa nie smażyć zbyt długo, roladki powinny soczyste w środku a nie przesuszone

w mojej kuchni
Pieczone polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce 193

tymiankiem. Jeśli nie macie świeżego tymianku możecie go całkiem pominąć. Polędwiczki przed panierowaniem marynowane są w mleku z octem (można zastąpić maślanką), dzięki czemu mięso jest kruche i delikatne. The post Pieczone polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
rosołek z makaronem "zacierki"... 207

sztuk ziele angielskie, 2 łyżki vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku maggi, 30 dag makaron zacierki, - do smaku natka pietruszki zagotować szponder, kurczaka w niewielkiej ilości wody i tę wodę wylaćteraz mięsa zalać 5 l wody i zagotować, gotować na mniejszym ogniu bez przykrycia dodać warzywa, ziele i liście - pod koniec gotowania wsypać vegetądo smaku przyprawić pieprzem

W Mojej Kuchni Lubię
Jesienny kurczak 93

główka czosnku mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pałki z kurczaka solimy. Pokrojony w kostkę boczek wrzucamy na rozgrzane masło (1/4 porcji), smażymy 2-3 min, dodajemy połowę mięsa, obsmażamy na rumiano, przekładamy do naczynia(...)żaroodpornego, dokładamy masło (1/4 porcji), drugą część mięsa, również obsmażamy i przekładamy do naczynia. Patelnię „opłukujemy” częścią rosołu, zlewamy do naczynia z mięsem. Grzyby kroimy na większe części, smażymy na ¼ porcji masła, nie mieszamy, przekładamy do kurczaka. Na patelnię wrzucamy ostatni kawałek masła, dodajemy mąkę, podsmażamy na złoto. Cienkim strumieniem wlewamy bulion, cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Zalewamy

R'n'G Kitchen
Kurczak w kurkumie 117

Składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 łyżki rybnego sosu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka kurkumy olej  sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, kostka lub paski jak kto woli. Do miski wrzucamy mięso dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, kurkumę, sos rybny oraz 2 łyżki oleju. Wszystko razem wymieszać i odstawić na ok 30 minut do lodówki(...)czasie mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy . Jeżeli będzie potrzeba można dosypać jeszcze kurkumy i doprawić do smaku. Kurczaka podajemy z ryżem. SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
Jedne z ulubionych ;) 184

przepis. Pełnoziarniste pierogi z mięsem o ile dobrze pamiętam wyszły mi 63 spore pierogi Do farszu będziemy potrzebować: 2 ugotowane udka z kurczaka ok. 30 dag ugotowanej szynki wieprzowej (jeśli kupujemy szynkę z kością, to samego mięsa powinno być właśnie 30 dag) 30-40 dag kiszonej kapusty 1 niewielką marchew 1 niewielka pietruszkę 1/4 dużego selera 2 ząbki czosnku

Ratunku obiad
Udka z chrupiącą skórką 182

użyłam kurczak złocisty (około 1/2 łyżeczki) 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli papryka słodka i ostra wg uznania olej do smażenia Mięso posolić. Składniki umieszczam w dużym worku (proszek d pieczenia, czosnek, przyprawę do kurczaka, pieprz, sól, paprykę). Dodaję udka, mieszam udka w wodku obracając worek na wszytskie strony. Smażę udka kilka minut na każdej stronie, układam w naczyniu żaroodpornym

MojaQchnia.pl
kuskus z warzywami i orientalnym kurczakiem 179

oliwę, wrzucam kawałki kurczaka i smażę z dwóch stron na złoty kolor (nie za długo, po 3-4 minuty z każdej strony, bo mięso zrobi się suche). Do misek wykładam kaszę z warzywami, następnie układam kawałki kurczaka. Smacznego

Cook&Love
Kurczak w sosie pieczarkowym 127

czasu do czasu mam ochotę na klasyczny trójskładnikowy obiad - kawał mięsa, ziemniaki i surówka. Wbrew pozorom taki obiad można przygotować bardzo szybko. Pierś kurczaka to dla mnie zawsze dobry wybór ale lubię urozmaicić ją jakimś sosem. Tym razem chodziły mi po głowie pieczarki. Mięso krótko obsmażyłam, a następnie dusiłam w sosie. Szybko, łatwo i smacznie

Milion Smaków
Polędwiczki drobiowe w szpinaku z ziemniakami 137

Sól Pieprz 3 łyżki śmietany 18% 4 ugotowane ziemniaki 2 łyżki koperku 1 łyżka natki pietruszki Olej do smażenia Polędwiczki z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Możemy je pokroić na mniejsze  kawałki. Przyprawiamy przyprawą do mięsa. Obsmażamy na patelni. Dokładamy mrożony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy szpinak będzie mieć gładką konsystencję dolewamy bulion. Całość dusimy około

VioletoweKucharzenie
Kurczak w pieczarkach 132

lubczyku szczypta pieprzu szczypta imbiru tłuszcz do smażenia W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić poporcjowanego i umytego kurczaka.  Przysmażyć ze wszystkich stron, podlać winem, dodać posiekane warzywa, pieczarki i przyprawy, dusić pod przykryciem, podlać jeszcze trochę wodą lub rosołem.  Kiedy mięso będzie miękkie zestawić z ognia i jeszcze przytrzymać ok 10 min pod przykryciem.  Podawać z ziemniakami

Gotowanie jest łatwe
Kolorowa sałatka z kurczakiem i makaronem 772

ząbki czosnku - łyżka soku z cytryny - pół łyżeczki płynnego miodu (można zastąpić cukrem) - sól i pieprz do smaku dodatkowo - nasiona słonecznika Przygotowanie:  Mięso, makaron i sos najlepiej jest przygotować nieco wcześniej. Pierś z kurczaka należy ugotować, najlepiej na parze (mi to zajęło ok. 15 minut) lub z lekka podsmażyć/grillować na patelni.  Makaron ugotować al dente, zgodnie(...)posiekać lub przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny i miodem, doprawić. Odstawić do lodówki na ok. 30-60 minut, by smaki się ,,przegryzły".  Warzywa i mięso pokroić, dodać do siebie w dużej misce wraz z miksem sałat i makaronem. Polać sosem i dokładnie wymieszać. Gotowe. Smacznego

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania