mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:306/774)

Kanapki z pieczonym kurczakiem. 202

masełka i pachnący, świeży chlebek. Grube, jeszcze ciepłe kromki porządnie obłożone kawałkami mięsa. Niby nic takiego, ale zachęcam do spróbowania. Pierwszy raz przygotowałam je na jakiś wyjazd, tyle tylko ,że zamiast chleba użyłam pszennych bułeczek. Tak nam posmakowały, że teraz gdy na obiad piekę ćwiarteczki z kurczaka, zawsze piekę(...)więcej, by wystarczyło jeszcze na kanapki. Pycha!!! Składniki na kanapki z pieczonym kurczakiem 3 kromki świeżego chleba 1 pieczone udko lub ćwiartka z kurczaka trochę masła      Każdą kromkę cienko smarujemy masełkiem i obkładamy mięsem oddzielonym od kości. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Pasztet z królika 156

Składniki: Mięso z królika 3 udka 0,5 kg mięsa wieprzowego 0,5 kg podgardla 0,5 kg wątróbki z kurczaka 2 duże marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 2 cebule 3 jajka Liście laurowe Ziele angielskie Gałka muszkatołowa Sól i pieprz Ok. szklanka wywaru z ugotowanego mięsa Smalec/masło i  bułka tarta do foremek Wykonanie: Mięso gotować razem

The Sweet Damsel
ŚWIĄTECZNY BIGOS 3-DNIOWY 890

najlepszy robi mama. Teraz i ja znam recepturę na najlepszy bigos.  SKŁADNIKI: kapusta kiszona 4 kg.  kiełbasa np. śląska ok. 1 kg.  mięso mieszane (drobiowe, wieprzowe) np. łopatka, szynka, ćwiartki z kurczaka)800 g. wieprzowe, 3 szt. średnie ćwiartek z kurczaka boczek surowy wędzony 300 g.  liście laurowe 5 szt. ziele angielskie 5 szt.  suszone(...)rosołowa 2 szt. przyprawa do bigosu do smaku  przecier pomidorowy 2 łyżki  woda ok. 1 i 1/2 szkl. + do podlewania olej do smażenia  przyprawy do mięsa:  a) przyprawa do mięs Delikata 2 łyżki  b) pieprz 1/2 łyżeczki  c) majeranek suszony 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pierwszego dnia kapustę opłukać,poszatkować i wrzucić do dużego

Kuchnia Paulettes
Kalafior w sosie pomidorowym 287

ziołowy sól szczypta cukru Czosnek drobno posiekać i podsmażyć chwilkę na rozgrzanej oliwie. Dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Lekko zeszklić i dodać pokrojony filet z kurczaka. Pomidory sparzyć i ściągnąć skórkę. Pokrojone dodać do mięsa. Wszystko dusić, aż pomidory się zaczną rozpadać. Zredukować i przyprawić. Można zagęścić mąką. Ugotować różyczki kalafiora w osolonej wodzie ok 10min. Kalafiora podać z gorącym

https:KKuchniaMniam
SPAGHETTI Z KURCZAKIEM I JARMUŻEM 209

Jarmuż jest warzywem, w którym w ostatnim czasie totalnie się zakochałam ( co zresztą zobaczycie na blogu ;) ). Zjadam go jako dodatek do obiadu , w sałatkach , a ostatnio

Ostra na Słodko
Penne z kurczakiem w sosie borowikowym 294

minut. Po tym czasie kurczaka delikatnie podsmażyłem na patelni przez okres około 4 minut, bez użycia tłuszczu, tak tylko aby mięso stało się białe z wierzchu i nie uległo zarumienieniu. Pod koniec smażenia dodałem do kurczaka 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, i pokrojoną w drobną kostkę cebulę i całość smażyłem jeszcze przez chwilę, aby czosnek zaczął intensywnie pachnięć

Wyprawy kulinarne
Zupa curry z kurczakiem 192

Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Szybka do zrobienia zupa - sycąca i aromatyczna. W sam raz na chłodne dni.  Składniki: pierś z kurczaka 1 szklanka

Pasja Smaku
Miodowo musztardowe , podudzia 165

Miodowo musztardowe , podudzia Glazurowane podudzia z kurczaka są pyszne , pełne aromatu i smaku . Delikatne mięsko , doskonale pasuje do ryżu lub frytek . Moi chłopcy uwielbiają kurczaki, pod

Ogrodnik w podróży
Pierś kurczaka w tempurze 129

piersi kurczaka w tempurze. Tempura to mieszanka mąki pszennej, ryżowej i kukurydzianej z przyprawami, wykorzystywana najczęściej w kuchni azjatyckiej do panierowania w niej mięsa, ryb lub warzyw i smażeniu na mocno rozgrzanym tłuszczu. Kawałki piersi kurczaka smażone w tempurze, w środku są miękkie i soczyste, zaś z zewnątrz złociste i chrupiące. Wcześniej tempurę w stylu japońskim używałam do panierowania krewetek

Kuchcik gotuje
Pierś kurczaka w tempurze 669

piersi kurczaka w tempurze. Tempura to mieszanka mąki pszennej, ryżowej i kukurydzianej z przyprawami, wykorzystywana najczęściej w kuchni azjatyckiej do panierowania w niej mięsa, ryb lub warzyw i smażeniu na mocno rozgrzanym tłuszczu. Kawałki piersi kurczaka smażone w tempurze, w środku są miękkie i soczyste, zaś z zewnątrz złociste i chrupiące. Wcześniej tempurę w stylu japońskim używałam do panierowania krewetek

Kuchcik gotuje
Pijany kurczak 262

Na czwartkowe imieniny Taty zaplanowałam kilka nowych dań. Coś ciekawego na stół, plus oczywiście nowe przepisy na bloga. Zdjęcia niestety nie będą zbyt piękne, a to

Pasja Smaku
Pierogi z mięsem 121

zrobiliśmy dzień wcześniej ;) Postanowiliśmy "zagospodarować" mięso z wywaru. Można tak, można też ugotować do farszu...ale po co. Proporcje zawarte w przepisie (odnośnie mięsa) można modyfikować wg swojego uznania.  Składniki Farsz: 800 g kurczaka kukurydzianego 300 g żołądków drobiowych 400 g wołowiny 1 pęczek natki pietruszki maggi pieprz Ciasto: 500 g mąki 50 g masła 250 ml gorącej wody

R'n'G Kitchen
Kurczak w maśle orzechowym 180

Dzięki gęstemu masłu z fistaszków sosu nie trzeba już niczym zagęszczać - jest kremowy i oblepia dobrze kawałki mięsa. Jeśli lubicie tego rodzaju potrawy czyli mięso w gęstym, kremowym i aromatycznym sosie to koniecznie spróbujcie Kurczaka w sosie curry . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Tagliatelle pomidorowe z kurczakiem 173

dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - makaron tagliatelle (u mnie wstęga) Przygotowanie: Kroję fileta z kurczaka w kostkę i podsmażam na oleju z dodatkiem papryki mielonej, chilli jalapeno, oregano i bazylii. Osobno podsmażam posiekaną w kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki. Dodaję pokrojoną paprykę oraz podsmażone mięso. Doprawiam wszystko solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zalewam wodą i duszę pod przykryciem

Kuchnia co dnia

Proponowane wyszukiwania